Klik ok? TQ so much !

Tuesday, February 1, 2011

Hijau itu Cantik kan?



Salam semua.apa kabar? lagi-lagi hujan sini,tapi tidak apa,hujan membawa rahmat ^_______^
Owkehh sepa rasa warna hijau itu cantik? saya!! (jawab sendiri nmpaknya) cantik apa kan.
Tenang jak nampak.Okeh sebenarnya itu bukannya pokok asalnya d sini.apa-apa pun aku minat warna hijau ~.~ aku just maw story-story kisahku yang mungkin best dan mungkin membosankan bagi anda yang membaca.Apa-apa pun..tulisss ajalahhh :]


Sebaik sahaja aku pegi makan dengan kakak aku serta bestFrennya si Anne,singgah pasar,beli belacan,lada serta limau.perghhhh.....aku punya agenda tersendiri bersama kazen aku si Ana dan adik aku si Kecik..hehehe *tersenyum licik*


ngelor! sebenarnya maw ngelor mangga,tapi bukan musim mangga nampaknya dekat rumah nenek aku
T____________T
jadi bantailah buah yang ada.buah betik :}
sedih T_T
apa-apa pown SEDAP!

Kali nih memang cerita hijaulah.kami makan dekat pondok tepi sawah pakcik aku.Ambik 'feel' la katakan.hehee..jauh kami berjalan,Meredah semak-samun yang penuh onak liku bersama anak kecil yang bernama Daus.(anak kazen aku sebenarnya..bukan anak aku k? aku belum kawen laa =.=' , sila jangan pikir bukan2.hak3 )


ehh..ngantuk plak tetiba..jom layan pict budak Daus yang comel nihh :DD





aduhh! aku rasa pict nih mententeramkan jiwa..hihi kn??



''wahhhh hijau...." bilang si Daus,tapi dalam hati jaa..


''hijauu..hijauuuu!! ''



Aku pun tidak tahu apa yang Daus gembirakan sorang-sorang sana.hihi.
kawaaii =(~.~)=

19 orang komen sini:

nelly said...

Yup .sedap mata memandang .

kira kekuri said...

@nelly

:] thanks ! :DD

FAWZEAH ZEA said...

CANTIK TEMPAT TUE HUHUHU,,ANK BUAH KW CUTE ARR..GRAM TGOK..

kira kekuri said...

@FAWZEAH ZEA hai Zea,itu dekat sawah belakang rumah nenek aku..hehe..comelkan si Daus? huhu

FAWZEAH ZEA said...

yaka,aku da lma xnmpk sawah hahahaha bab lma da xblik keningau,,rsa rindu gak ngan angin sempoi2 bhasa...daus tue brapa umur?

FAWZEAH ZEA said...

yaka,,ak da lma xtngok sawah hahahaha jramg blik kg keningau,,rindu gak ngan angin sempoi2 bhasa law tym dduk kt sawah,,daus da brapa umur nya?

Novelgurl said...

Assalamualaikum

bestnya duk tepi bendang ! sejuk mata memandg..sy suke hijau gak ^^ betik pun ko bedal ? hahha..jnji sdap an ? enjoy2 =)

MyMye MyMya said...

anda telah di tag....hehehe

nelly said...

welcome
=)

kira kekuri said...

@FAWZEAH ZEA emmm..aku rasa si Daus nih umur 2 tahun lebih owh..hehe

kira kekuri said...

@FAWZEAH ZEA owhhh wowww~ Zea orang Keningau..? si Daus nih kn orang Tenom + Kota Belud :DD

kira kekuri said...

@MyMye MyMya yeeayyy!

kira kekuri said...

@Novelgurl best ! tenang jak klo musim padi..hihi..betik pun aku bedal! asa sedappp! :D

LINA said...

wuuuu, comel nyaa!!!
my future husband! ekekeke :3

Zahariah said...

aku nmpak lor 2...huuuhu

Woofer Storm said...

tag kira kat sni..hehee layan kalau free^^

http://www.wooferstorm.com/2011/02/contest-jejaka-terhangat-nak-bagi.html

kira kekuri said...

@LINA
uinahh~kecik lagi tuhh Lina! haha..nnti klo korang kawen,kompom da kerepot kot..heheh (juz kidding) :PP

kira kekuri said...

@Zahariah Jgan ko terliur arr..ada belancan Papar lagi tuh.Hak3 :DD sedap!

kira kekuri said...

@Woofer Storm Waahh~thank u tag Achie :D
insyaAllah :D