Klik ok? TQ so much !

Saturday, February 12, 2011

First time aku menjejakkan kaki ke situ :D

As salam.Hari sudah malam dan aku keseorangan dalam bilik. Tidak apa.Allah sentiasa bersama kita .Jadi tidak perlu aku takut :) tengah aku duduk-duduk satu urang dalam bilik ni,tiba-tiba teringat kat sekolah lama dan tiba2 teringat dekat entry aku ni  KLIK SINI. Aku ada cakap yang aku maw cerita sal kisah 1st time aku gi sekolah menengah aku.Huhuu. Baca ja lahh kepada sesiapa yg maw baca. tidak paksa pun ^^ apa boleh buat da ini yg kuar dri kepala otak aku.Hoho. Entry kali ni agak panjang.Sepa suka cerita baca,x suka its up to you..hehehe =p

Actually kan aku ni suka bercerita.Sepa kenal aku tuh,maybe pernah la dengar cerita dri mulut aku ni.Hee.Sebenarnya sekarang aku tengah satu urang dalam bilik taw. sepa maw teman kan? ada lagi 1 katil.Katil roomate aku.Boleh tidur sana,tapi dalam mimpi lah.Hasmin x da.Gi tidur rumah si Ieka..hehe ^__^

                                                 ................................................................

Alkisah dulu waktu aku err..[ otak blank kejap ] sekolah rendah,aku rasa tahun 3 or tahun 4 ?? Ehh apalah aku nih kan..pelupa plak =.='  aku rasa tahun 3 kali tuh,aku join Team Puteri Islam dekat Sk.Pekan [ skolah rendah aku] ,join kawad.. dui,mana maw jumpa.Pada waktu tuhh,rakan-rakan seperjuangan aku kawad,si Syafiqah Mohamat(komander) dan Azirah Sepitar.Masih aku ingat waktu tuh.MAsih budak-budak.Tapi punya semangat yg tinggi berkawad..fuhhh~ suara Ika,gila besar dia teriak.Haha.Lawak di ingat.

Jadi hari yang di tunggu tiba.Waktu tuh kami join hari Puteri.Puteri Islam.Aku join la,koz mak cik aku Ustazah dekat Sk.Pekan waktu tuh.Balik pun ikut dia.First time sampai,memang.."ehhh,ada jugak sekolah ni yahh"
Serius! betul² x tahu wujud skolah nama Tun Said nih.Sampai sana...hmnn..aku lupa..tapi ada kenangan yg aku ingat...lama dah,jadi ingat sikit².

Waktu tuh kami kawad,dapat tempat ke-2.Macam² lah aktiviti hari tuhh.Ratu Muslimah ka apa,makan epal segala..tarik tali..haha.Aku just ikut kawad kaki sahaja.Jadi aktiviti yg lain tuh aku jeling-jeling pandang².Hehe. Kemudian aku jalan-jalan gi kelas.Banyak orang.Kalau x silap waktu tuh ada pertandingan ntah apa sana.MAsak-masak kot dekat asrama laki tuh.Dulu kelas kan? Pastu pindah jadi asrama laki.

Apa yg paling aku ingat adalah waktu aku berlari-lari [ almaklum lahh,budak-budak nakal,kuat lari-lari ]..
aku lari-lari nampak bukit..semakin lama aku berlari pi blok A tuh wahh cantiknya pemandangan ^^ trus aku suka skolah tuh..bukan apa.Aku jatuh cinta dengan pemandangan.kawaaiiii .. sebenarnya waktu tuh aku pi cari tandas =.=

Waktu petang tuh,aku ada jumpa sorang kakak. Ingat lagi aku salam dia. Dia kata aku kiut..haha,ada² jak lah kakak tuh..aku ni kak xda² kiutnya..hodoh ja kak..kakak tuh cantik~waktu tuh dekat kantin.Aku ngan kwan aku ntah sepa,lupa aku. ~.~' dorang peserta tarik tali kali.Then,bila aku masuk gi Tun Said,waktu form 1.Aku nampak si Kak Zainab..rupa dia mcm 'kakak' aku cakap tuh.Tapi entah la.sepa gerangan kakak tuhh..sungguh misteri [ aku jak rasa misteri nihh ]. hee..

Petang kami pulang..kalau x silap waktu tuh ada orang wat kolam yg ada gunung Kinabalu dekat depan tuh.Entah sepa buat.Ramai plak tuh.Haha..kahh bayangan aku jak? tengok jak la sampai aku balik..heee.
Sekarang mcm x caya plak yg aku skolah sana.Mcm si senior Samizul tanya, aku ni batch berapa? Aku batch ke 5 la.tuhh yang aku sempat jugak jumpa senior² batch 1st dan ke 2nd.Hehe. =p kira bertuah la batch aku ni.Sempat jugak jumpa mereka biar pun cuma aku yg kenal mereka n mereka x kenal aku..hehee =p T__T. Cerita pasal senior,kalau dulu aku memang takut sama senior ni,terutama si Senior Zulhilmi Jabli. Fuhhhh..takut ,haha tuhh kisa lama,lama dah berlalu..hehee ^^  kelas 5 Sains tuh yg paling aku takut pergi,sebab berdepan dengan library. seram sejuk aku di buatnya! haha..kisah lalu..kisah lalu..biarkan menjadi kenangan .. ^_^'

Eh entry aku ni banyak sal skolah menengah aku kn? haha.Entah,aku ska cerita sal skolah menengah aku yg manis tuh..sangat manis..masing² ada pengalaman masing² yg x dapat di lupakan. Skolah tuh yang mendidik aku dan membina aku.Thank U =] aku sayang kaw sekolah.Guru-guru.Kelas aku..dorm aku..kawan² aku semua.. Aku rindu kamu.... :'D

Sedih la plak... T__T rasa maw menangis..wuuuwuuuu ni semua sebab menulis entry sambil dengar lagu sedihh lahh nih! ishh :') tertanya² aku,aku ni menangis adakah di sebabkan lagu yang sedih or kenangan lalu ? haha ..apalahhh.. :]




..masing² punya haluan sendiri..
Pia,Kak Mina,Kak way,Zila,Kakak,Kak Wiwin,Fiza,
Aku,Kak Sadah,Kak Haz,Kak Erin,Rhona,Nina,Kak Noy,Jue,
Kak Ani,Kak Lina..

http://www.emocutez.com
semua da berjaya.ada keja..haha~ kak Haz ada kereta..
maw pi picknik tapi rim hampir di curi orang..HAHA..jadi x jadi..dui! lucu.


okehh selamat pagi..sweet dream semua..jom² temankan aku xda kawan..sobbb sobb

15 orang komen sini:

Woofer Storm said...

aik..wiwin pun ada pulak dalam pic tu tau,heheee tapi ko nda knl aku tau,mo ngis dlu...

kira kekuri said...

opkoz la ada. behh,wehh ko aku knal la..ko jak yg x kenal aku kn? hehe =p

fawzeah zea said...

best bca entri kira nie...windu plak dgn sek hehehe ;)

NuRuL said...

siok.....=p

Zahariah said...

tkut sama zulhilmi jabli???hahhahaa...aku ingt memori 2 dgn jelas...

Woofer Storm said...

kenal ka?mcm nda ja tu cik kira comel..zzzzzz sory tertido aku disini..hahaaaa

Redbloodsnow said...

bace entry ni watkan zie jd rindu dgn zaman study dulu..huhu

Ajieaziela said...

Lucu...terus aku tkenangkan ko menangis kasi cerita kesa suka duka mu ngn kaka ko kira...hehehe

kira kekuri said...

@Zahariah memang Eiya..seram sejuk plak ingt cerita..lawakkkk :DD

kira kekuri said...

@Woofer Storm Duii..knal~~aku jak yg x d kenali :) tidur jak la..soorry blog aku xda selimut tuk ko,tapi tdo ja la.HAHA

kira kekuri said...

@Redbloodsnow zaman study yg termanis :)

kira kekuri said...

@Ajieaziela sedih la Ajie..jangan kasi ingat! :D

Woofer Storm said...

comel si kira ni,wat pa jga mo slmut..ckup ko tima aku kat sna,aku dah besar ati geng^^

nong said...

haha..ak pun rindu trus kenangan dulu tu besar..biar pn 3 tahun jak aku sana, banyak ceta da taw..hehe..ak ingat g ceta c zulhilmi tu..kita panggil apa jugak tu dulu? goku ka..? haha..neway..thanx..ada jugak gmbar aku masyuk..haha ..^_^

kira kekuri said...

@nonghaha anu bah kna panggil si Pisang.seram sejuk aja ama dia 2.harhar..gambar ni aku kutip dri kak Sadah nya fb.hehehe