Klik ok? TQ so much !

Thursday, February 3, 2011

CNY this year is My Mom's Birthday

Hai! eh,aku ni selalu wat entry larut malam,kalau tidak larut malam,larut pagi..eh,ada ka larut pagi??? :D
hari ni CNY.Mula² aku tertanya² apa maksud CNY nih? aku nampak dekat Fesbuk ramai tulis² CNY.
Lama aku pikir.Almaklum,aku nih lambat loading sikit [ lambat pickup ] .Rupa² nya Chinese New Year :D

GONG XI FA CHOI !

nahh! ayat nih lah yang best ni. Aku lagi suka Gong Xi Fa Choi dari X-Mas..hehe tidak tahulah aku kenapa.Maybe sebab dulu aku selalu layan drama Cina dekat NTV7 dan TV2 setiap kali jam 6 hinggalah jam 11 malam.Best apa movie China,paling best bagi aku cita Once Upon A Time in China.Movie ni memang gila-gila bestnya.Yang belum tengok tuh pi lah tengok.Aku suka layan cita Cina yang lama-lama punya.Best!


suami aku ehh! bukan ! >.<''

Chinese New Year tahun ni spesel sikit. Jatuh pada tarikh lahir mama aku. 3/2/2011 http://www.emocutez.com . aku ni xda lah pengalaman menyambut CNY nih..angpau pun selalu dapat dalam mimpi jak.heee :D Limau selalu jugak dapat.ada sesiapa yang sudi bagi angpau dekat aku?? hehe ^___^   bagilaa..

Jadi esok kami dah rancang kononnya sambut befday mama aku.hihihi :DD 
banyak jugak budget..nih semua rancangan kakak aku lah nih. Aku ikut jak.
Kakak kata ''membelanjakan wang untuk ibu bapa kita 100x ganda lebih pahalanya dari pahala yang di gunakan untuk anak2 yatim''  wow! aku terjut.Tidak sangka aku. :]
Jadi sok pagi,aku lah yang jadi mangsanya.Kena drive gi kedai.Aishh,risau aku sebenarnya.HAHA! Lesen P aku belum kuar lagi,takut plak kalau Pak Polisi banyak di jalan raya nanti.Harap2 Pak Polisi cuti jugak CNY nih.yeeaahhh !! :D 

So semua..jom kita belanjakan tuk ibu bapa kita ya?? 
Tetapi bagi yang sudah pergi meninggalkan kita,seharusnya kita sebagai anak mendoakan kesejahteraan kepada mereka di 'dunia' sana..Amin ya Rabbal Alamin.

p/s:Tengah siuk-siuk tengok TV Animal FArm 






6 orang komen sini:

fawzeah zea said...

happy birthday 2 ur mom..hehehee yg ke brpa thn??emmm hve a nice days...^_^

kira kekuri said...

@fawzeah zea wahhh! thank u Zea ^^
HCNY [ hepi chinese new yer ] owhh kali ni tuk yg ke 44 tahun..hoho..love my mom :D

Woofer Storm said...

besnya ada mom kan??slmt hari lahir tuk mama kira,moga pnjg umur dan murah rezeki..amin^^

kira kekuri said...

@Woofer Storm

thanks woofer ,nnti d bilang dekat mamaku.. :D la tahzan ! :D HCNY [hepi chinese new yer ]

dyg said...

kira..tgk katun ja cuti2..hehehe...
malam ni ada CJ7..haha

kira kekuri said...

@dyg
cj7? insyaAllah aku tengok..hehe,cuti ni aku sllu tengok rancangan makan2 jak :DD