Klik ok? TQ so much !

Wednesday, February 23, 2011

Kenapa Kira Kekuri?

as salam. Hyeee korang :D harap sihat senantiasa. :)
Hari tuh ada orang tanya sal nama blog aku. Haha..lucu ka nama blog aku? hehe.
Fiza kata lucu,dan aku pun rasa lucu plak sebaik saja dia kata lucu.Haha :D


Hari tuh Fiza tanya. Sepa Fiza? Jom klik blog dia ? :)  Coretanku


Jom la aku cerita siket, asal nya aku ni ada dua blog. Yang satu tuh aku da privatekan dah. Agak syang jugak dengan blog nama CT.KIRA , dah lama blog tuhh.. T__T tapi apa boleh buatkan. Da aku bercadang maw wat blog baru dn tinggalkan blog lama yg 'berparut' http://www.emocutez.comtuh..heee.Tidak bole d tarik balik :p
Jadi aku pun bercadang buat 1 lagi blog. . Ehee. :D So,berpindah sini dengan nafas berbau ehh baru dan semangat baru! and,thank you kepada yg sudi follow blog  Kira Kekuri yang sangat kerdil nihh. 


Iklan kejap.
sepa pernah tengok nihh? nih antara katun FAVRET aku. :D



Jadi demi menjawab pertanyaan Fiza,aku ceritalah sikit².
http://www.emocutez.comMulanya begini,ketika aku sedang sibuk mencari nama² yang aku rasa sesuai lah kononnya n lain dri yg lain [ aisehh! ] tiba² aku terfikit ayat 'Kuri'. Yeaahh!. y not aku kasi nama Kira Kuri-Kuri kan?? erkkk..tapi 'Kuri-Kuri' ni nampak panjang sikit.So,pendekkan kepada Kekuri. :D...




Aku pilih nama nihh sebab 'Kuri' tuh macam ada persamaan sikit dengan 'Kira' yang sama adalah huruf 'K' dan 'R'     [ K_R_].Lagi pun dalam kaum aku, BAJAU. Kuri-kuri maksudnya main-main. Haha..so boleh ka di katakan yg tajuk blog aku nihh sebenarnya, Kira Memain or Kira Main-main..haha..bolehh x macam tuh? :D


Nota Kuri-kuri : heee.Okeh kena balik bilik ni,lama betul sudah aku di Cafe ni. aku maw makan la.Makan-makan n makan.! aku kalau sedihh memang makan banyak. biar pun aku taw x baik. Tapi aku rasa itu yg terbaik aku boleh buat..T_T :D



6 orang komen sini:

♥NuR SyAFiQah♥ said...

kira2 = main2..hehehe

Woofer Storm said...

slah tu fiqa.heheee kuri2 baru main2..betul kan cik kira?heee
bajau ba aku ni^^

kira kekuri said...

@Woofer Storm
betul..betul..heee

kira kekuri said...

@Woofer Storm bangga bah si achie.ahaa

fizalinolie said...

Thanks kira kekuri... Oh! Awak orang bajau... Nah! new info about u, saya tahu... Errm.. Tulah kebaikan blog ni, kita boleh menjalinkan hubungan pelbagai bangsa walaupun di alam maya... Oh! Kira2 dalam bahasa bajau main-main ya...New word for me. Keep in touch :)

fizalinolie said...

O ic... Best2 dapat kenal orang bajau, nanti kira kuri promote lak pasal Bajau... Kebetulan Kekuri org Jati Bajau. Mesti byk citer yang best pasal org Bajau... Haa... Idea utk kekuri wat entri tu. Hehehe.