Klik ok? TQ so much !

Monday, January 31, 2011

[Hang Out] Makan-makan bersama Family


Salam muhibbah bah semua. Pelik jugak,aku jarang ber’muhibbah’² nih.Sebenarnya dah lama maw post entry ni,tapi xda masa dan ketiadaan berukband menyulitkan aku untuk mempostkan entry kali ini. So,wassup semua? Achooo!! (sejuk)  psttttttttttttttttrrrrrrrrrrrr!! *tarik hingus

Kota Belud,Sabah malar ujan arr.Semenanjung n Sarawak apamcm?Malam² berstokin ja keja aku.Sejuk.Hampir gila kesejukan.Kipas kalo boleh limit 1, 1 la.Tidur bersarungkan stokinn pink( maw juga lanji bagitau warnanya pink,perggghhh=.=’’) memang best!rasa macam sejuk itu hilang…
Wat can I say? Kemarin kemarin duuluuuu *ditekan ‘duluuuuuu’ tuh* aku bersama my family yang terdiri dari adik-beradik aku si Kakak,Kecik dan Adik serta two of my lovely cousins si Liyana a.k.a. Anna serta si Natasya a.k.a. Aca serta kawan si Aca,namanya Nini gi makan² dekat Restoran Mayang Sari yang atas bukit tuh.Hujan² gi bantai jugak,sebab sudah janji ngan mereka gi jalan makan²..hoho 

http://www.emocutez.com

Kami bawak Viva.fuuhhhh keta kecik!tapi isinya 7 orang! Nasib aku yang bawa kereta,kalo tidak,x muatlah keta tuh oleh aku.Kakak n adikku dekat depan,yang lain jadi ‘agar-agar’ dan ‘sardin’ dekat belakang.HAHAHA!makan punya pasal,jadi ‘sardin’ sementara pun sanggup :DD Mula-mula ambik dorang dekat rumah nenek aku tuh,aku nampak dua orang bertudung.Gembiralah konon kn konon-konon si Anna pakai tudung sudah,rupanya kwan si Aca plak..berabis kami ktwa d kereta.WAKAKA.Kazen aku sorang nih free hair,tuh yang terkejut konon nmpak dua bertudung,bru yg free hair kami nmpak ingatkan kwan si Anna,rupanya si Annalah! dui

Sampai,order trus! Haha ^__^ aku pilih Tomyam Ayam kali nihh..pergghhh..nasib aku pilih TomYam,dorang semua pilih menu Wantan Ho ayam,seafood dan daging.Cuma aku dan adik bongsu aku yang makan lain².Adik makan nasi ayam.Apa boleh buat,itu jak dia tahu makan.=.=”


Jom layan pict! :D


slurrppp! Tom Yam aku jugak terbaik! wantan Ho aku rasa tidak sedap :P


Restoran Mayang Sari ni letaknya atas bukit,atas sekolah Smk.Pekan Kota Belud.Pemandangan memang lawa,tapi hujan kn,so kabur-kabur lah nampaknya.Nanti kamu pi sendirilah tuk tengok2 pemandangan ka..hehe
Bole nampak sungai Siasai yang banyak sedang banjir tuh dan banyak hantu air =.=''

 Mareeee!! Makan ! :D


Aca dan kawannya si Nini,ek,tertutup plak mata si Nini.ops! 


peaceeee! haa tuh si Kakak n si Anna :]


Si Aca bersama minumannya Kicai Ping..aku heren Kicai dia warna hijau.Kenapa ndak warna jernihh?


antara minuman yang di tempah
Avocado Juice : aku punya
Kicai Ping : Kakak n Aca
Watermelon Juice : Kecik
Carrot Juice : Anna
Horlicks ping : Nini dan Adik (teda dalam gambar) 


paling best sebenarnya dapat tengok gunung Kinabalu dari sini.
Bestnya kalo x hujan.Pasti nampak gunung Kinabalu di sebalik hujan renyai2 nihh kn?
Bagi aku lah,paling cantik mau tengok pemandangan Gunung Kinabalu adalah dari Kota Belud.HAHA.
Betul ka?? itu bagi aku lahh.hek3 ^__^



Sunday, January 30, 2011

Aku kena pinang,ehh kena tag!! :DD



heyy~aku kena pinang ehh kena tag! pinang?? dlam mimpi la k. kali ni kena tag oleh rakan blogger yang best Sasa,yang lalu plak kena tag oleh Woofer..tq,len kali tag lagi bole ka? haha (muka x taw malu minta kena tag balik² woooahh) okehh aku da jawab :]







~Dua soalan tentang blog~


1. Nama blog anda dan sebabnya.
Nama blog saya ni Kira Kekuri.Sebenarnya terpikir tiba-tiba jak tuh.Kekuri kalau dalam bahasa Bajau maksudnya Main-main..jadi Kira Main-Main.Nampak macam tajuk mengarut plak.


2. Kategori blog anda ;personal, photography, food, place, fashion etc...
macam lebih kepada personal..hmn..


~Soalan rawak~


1. Warna kesukaan anda.
Biru,Putih,Kuning,coklat,hijau

2. Kenangan indah zaman kanak-kanak anda.
Sangat banyakla kalau zaman kanak-kanak :DD

3. Lagu kesukaan sepanjang zaman anda. Link daripada youtube.
Tamaki Nami-Realize  pernah dengar? hee

4. Lagu terakhir anda dengar.
Lagu OST drama Secret Garden yang sangat popular tuh.HAHA! (yang belum tengok or download Secret Garden tuh pi la Download or tengok di 393)

5. Lagu kegemaran anda ketika bersenam/bertugas.
Lagu katun

6. Lagu yang akan anda dengar ketika hendak tidur.
Menanti di Barzakh (aisehhmenn), dan banyak lagi

7. Orang terakhir yang anda sms.
my cousin,Aca

8. Percutian menarik yang pernah alami.
Hemmm..aku rasa waktu gi Pulau Labuan ramai2 dengan 1 family 

9. Makanan dan minuman?
Masakan mama aku,bakso dan air sejuk 

~Favorite quote~

When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile 





~Foto inspirasi anda~



cat n sea ♥ it




~Foto senyum anda~


haha,hantam sajalah :]


Apa-apa pown thanks dekat Sasa sebab tag aku.
Dengan itu aku Tag lagi beberapa rakan  : )



kalo free dan rajin jawab la..hehee

k adiosss amigas :D










Saturday, January 29, 2011

Contest Gambar Tak Nampak Muka Paling Cool



Salam,kali ini maw melangsaikan hutang TAG dari sorang sahabat,Encik Woofer..sory lambat melangsaikan hutang TAG nih..busy bro..takut plak if saya tidak join,ambik hati plak,kna pikir lain2...hehee..*sila lempang muka saya.http://www.emocutez.comdushhhh!!! thank u :]


Pada saya,agak susah join contest nihh ! urghhh..mati-matian saya mencarik gambar2 yang x menampakkan muka.Almaklum,hari2 bergambar nampak muka..nampaknya wujud juga contest gni,nampaknya kenalah hari2 aku bergambar x nampak muka..Dan akhirnya jumpa jugak.Biar pun tidak cool seperti pict2 yang lain,asal x nampak muka jadilah kn? 

Wokehh jom tengok syarat² nya..jomm! ^_^

1. Follow blog ni (done)
2. Buat entri bertajuk "Contest Gambar Tak Nampak Muka Paling Cool"(done)
3. Letak beaner ni dalam entri dan sidebar and terus linkkan balik ke entri nie yer :) (done)

" Letaklah mana2 pun gambar yg kamu mau pertandingkan...dalam entri tu juga..." (done)

4. Tag 3 orang rakan anda yang berminat join contest ni...(done)


5Tolong like gambar ni di facebook k :)
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=496585593461&set=a.493378153461.269462.233735358461
(Tolong la...Sangat2 penting untuk like...hehe) (done)



dan inilahh pictnya..hehe
biar pun x cool sangat,asi lahh kn? huuuuu :}




okeh dengan itu aq maw tag 3 orang yang bertuah la nampaknya


okehhh! wajib join arhhh contest nihh geng!! huhu :DD

Friday, January 28, 2011

Our PM sekarang dekat KK

apa yang boleh saya katakan di sini? huuu..bosan.jadi saya update dan terus update sahaja sementara menunggu si Kakak yang tidak sampai² nih.

Our PM Datuk Seri Najib sekarang dekat KK,merasmikan yang sambutan tahun baru cina tuh.Patut lah seawal jam 6,bertambah² sesak jalan di KK nih.Konon dia dekat Perdana Park,bersebelahan dengan Terminal Air Asia ni.Hmnn..mungkin yang lebih tepat di hadapan Airport Air Asia nih.

Mula² aku x sedar lagi..apa benda nihhh kn ramai betul orang! ada Singa² tuh ada naga² tuh..blurrr kejap



''apa niehh????''

lalu ku lihat papan tanda yang macam tv(tidak tahu mau panggil apa tuh barang) advertisement billboard??hantamm sajalah...

"Perdana Menteri...blaa...blaa....blaa...at Perdana Park...28 january 2011......hmnnnn..''


aku bercakap sendiri..dalam hati..

''bapa di Perdana Park plak bapa..!!''


waktu tuhh kereta bapa aku sdahh maw limpas tuh tempat banyak orang.aku tengok yang di pintu masuknya..

''perdana park..."




''haha! d sini rupanya! inilah Perdana Park! '' :DD




budak pun bolehh tahu bahh aku ni?? baru aku tahu sana Perdana Park.Patutlah pulis ada di mana²..
hmnnn..bosan la..bgus aku tidur di keta..zzzzz

ada adik pun tidak boleh di harap

sekian

[bosan] currently at Airport

haip! salam semua kepada mereka yang membaca blog aku nih. adaka juga yang baca? tidak tahu la aku. :D
kalau ada bagus jugak,tidak juga aku sorang²  SS sini urang bilang.but its okeh if no one wanna read my blog  :))
T__T (menangis dalam hati)


Now,aku tengah dekat Airport Air Asia.Terminal 2.Tengah tunggu kakak aku yang flightnya tetiba delay pegi jam 0005am @ 1205am dari Tawau ke KK..memang kalau Air Asia,asyik² delay.Tinggal kakak aku sorang².Tidak jadilah nampaknya perancangan bapa aku macam yang aku cerita di entry yang LEPAS.klik sini kalo ada berani.hehee

Disebabkan tadi terlebih makan lada,kuar masuk tandas ja aku pi rumah makhluk di rejam tuh tuh.aduhhh! nyesal aku.lepas nihh tidak mahu lagi aku makan lada lebih² !! :( itulah kalo dah sedap tidak ingat dunia..
wuuuwuuuu T__T


Sekarang tengah bosan.Aku pura² pegi beli minuman kepci sini.Lepas tuh duduk.And now online la keja aku.Bapa plak tidak tahan ngantuk,now kat keta tidur...zzzzzzz

Aku? bosan..jadi snap² la gambar sorang² sini.Saja ambik tempat di uluuuu uluuuuu.HAHA!


*berpura² minum minuman..maka...=.=

Owh anyway,tadi rum8 aku balik awal.jam 12 gitu sda balik.bye2 rum8! nahh blog my rum8 Myen.
Berbanyak² ucapan selamat tinggal kepada UiTM kk,bilik aku, b4210, dan kawan² yang still tinggal dan balik esok ke kampung.Hehehe..

Ucap dadaaa kepada Amanda,Nurul,Shal,Saburah,Hasmin,Kartika,Shanty,Tasya,Eza.paipai.Jumpa next week insyaAllah if Allah tidak tarik nyawa ini dalam masa terdekat nih.Manalah tahukan?Ajal maut di tangan Allah :))

wokeyyyy~paipai! jumpa di n3 lain ! zassssss





Inilah hasilnya bila keja assignment tidak dibuat

Suatu malam ka pagi yahh?? lupa plak.Okehh malam lah.

Suatu malam yang hening (ulang semula) aku,Amanda serta Tasya lepak² di bilik aku.Maw buat assignment finance lah katakan..eh finance ka?? alamak ~.~' pelupanya aku nih.

Baiklah dipendekkan cerita,kami online.online untuk cari sumber mulanya.Manda pun mulalah (aku tidak kasi salah ko yah manda ) membuka facebooknya. Aku duk² carik maklumat waktu tuh,sambil² bukak blogspot.
Aku dengar mereka ketawa².


"ha ha haa! ni lahh ni lahhhh!! "


suara Manda dan Tasya

Aku pon mestiah tidak mahu ketinggalan.owhh rupanya mereka tengah pilih² contact lens! Jadi aku pun join sekaki dengan mereka ikut pilih-pilih juga.Aku selalu berangan² pakai kontek lens nih.Terinfluence gitu.rum8 aku si Myen pakai..si Manda pakai jugak.Jadi aku pun dengan minta pujinya mahu jugak ^^
At first Manda suru aku pilih yang macam di matanya sahaja.Dolly look.Biar comel mcm dia konon.Warna hitam..Oppp! kawan aku ni memang comel ya.hehehe..begitu juga Tasya dan aku(perasantut)

Dan akhirnya aku pilih warna yang coklat punya.murah sahaja RM 25 :DD


tadaa! aku sudah ada satu..hak3 ^^
ehh kabur ehh.almaklum telipon murah sahaja :DD
tidak mcm korang,handpon mahal² :D


*aku rasa bekas dia sungguh comel! ^_^ ada harimau di situ.

p/s:tangkap gambar waktu lecturer mengajar di depan.
amaran keras Akta Kira Kuri 2011,Jangan Contohi!!


tetapi T__T

aku xda solutionnya amacam maw pakai tuk kali ke dua? T_T
hancur angan² aku maw pakai d waktu cuti konon.Hoho
actually ada,Solution dekat Eza.Tapi tadi Eza tidak datang ke kelas.
Jadi angan² aku tuh hancur bertiup umpama debu......

http://www.emocutez.com


[bosan] di petang ini

Hujan renyai² membasahi bumi UiTM Kota Kinabalu.Setelah bersujud menunaikan perintah yang Maha Satu,aku duduk menghadap skrin laptop Compaq kesayanganku ini sementara menunggu panggilan ataw sms dri ayahku untuk pergi ke a-pot menjemput kakakku dari Tawau.Barangan untuk pulang ke rumah telah ku kemaskan sebelum aku pergi ke kelas lagi.


sekarang tengah bosan.Aku memanfaatkan masa yang ada dengan blogwalking dan update blog.
Okeh sampai situ sahaja yahhh penulisan skema aku.Boleh buat novel dah nih.hehehe

http://www.emocutez.comapa cerita petang nihh? aishh banyak ! hari ni aku bawa kawan aku si Nurul dan Shal gi makan sup dia Atika Cafe.Saya ulang Atika Kafe yahh bukan Atika Ripin yang mana Atika Cafe  ia adalah sebuah kafe yang ada jual² makanan berdekatan dengan bangunan akedemik baru UiTM KK.Dengan semangat aku bwak makan.Tetapi Shal lagi semangat.Aku bawak jalan awal,tapi dia suggest sama aku jalan jam 1 lah.What?? jam 1? hatiku menjerit. HAHA. jam 1 xda bas la.tuh yang aku menjerit tuh.hahaha.lagi pown hari ni hari Jumaat,jadi memang menjadik kebiasaan lah kn UiTM punya Bas ni akan lambat.Sebab sembahyang Jumaat bas dia...ehh! bukan bas dia..dreber dia.


Bas sampai lebih kurang jam 1.40 pm la.Aku orang first naik bas yang pegi GYM ok!? almaklum bila nafsu makan sup dengan lada Atika Kafe yang memang sedap hingga menjilat jari kuku,automatik aku jadi laju.
Laju berebut,laju naik bas.Laju turun bas.


Sekali pergi sana aku hampehhhh T___T

"kak,ada soto ka?"


''ala..xda soto dik,habis''


O.O!


sedih aku taw.beberapa hari lalu aku maw pi sana makan soto,sotonya ada..tapi ladanya yang sedap tuh tiada..tadik pula aku pegi sana..ladanya yang sedap tuh ada,tapi sotonya tiada....wadepak! kalau gini tidak lah aku makan soto lagi nih..hmnnn..tidak apa,lain kali cuba lagi,mana tahu ada masa yang ada soto n ladanya sekali(kasi sedap hati)


apa² pun aku rasa aku kempunan T__T siapa² sudi² lahh belanja aku semangkuk ka duamangkuk soto..hehe









[bosan] di pagi ini

salam,tengah aku duduk2 sorang2 sini dekat bilik,minda ligat berputar mcm Roda Impian la nmpaknya.
Apa yang best hari nie??mestilah ada yang best! hari ni hari Jumaat.hari yang mulia. Hari ni jugak patutnya dua kelas,tapi Kelas Malaysian Economy cancel,jadi sini la aku dekat bilik nih lepak2 bersama laptop buruk aku.


http://www.emocutez.com




Apa lagi yang aku lakukan hari nih? owhh yahhh,aku gi hias2 blog kwan2 aku.Best apa hias2 blog mereka.Kalau sudi, jenguk n follow la blog dorang nih si Ildah si Tika si Ajie...sila2 jangan malu2 follow k? dorang nihh baik,tidak macam aku nihh yang mungkin x pandai menghargai kwan nih.knn.?? kn??  :D (merepek kejap)


Tadi watkan header untuk my friend si TIKA.Kesian jgak tgok blog dia tuh bogel-bogel tanpa header.
Jadi aku wat kan.Dah siap aku gtaw c Tika yang header dia sudah siap :D si Tika Gembira,aku pown ikut jugak gembira sbb ada jugak orang yang turut gembira dengan hasil aku yg x seberapa tuh.hehe..klo maw jenguk boleh singgah blog2 yang dekat atas tuh.simple.itu yang perlu.kalau sesak betol tidak jugak bagus tul .bahh jadi kasi simple2 jak la..heee


aku tidak sabar balik rumah.Malam nih kena ambik kakak aku dekat airport.Kakak aku ni pown 1,aku da pesan naik bus jimat sikit,maw jugak dia naik kapal? =.=' tidak pa lah maybe dia x suka naik bas kan,jauh n memenatkan,lambat gi sampai.Jadi kasi biar.
Bapak aku pulak lain agendanya,tadi pagi waktu dalam kereta idea kreatif n inovetif keluar dari kepalanya


''nanti kalau kakak kau sampai sda di airport,kita purak2 tapuk di balik tiang biar dia ingat dia tidak kena ambik''


''baru tuh,kita off lagi handphone biar dia call ² ndak bersambut..nanti kita rakam ² lagi dia mencari ² kita..hahaha!"






memang geliga pikiran si bapa.HAHA!!




http://www.emocutez.com

Jauhkan Rindu


Bila rindu kembali menjengah,
Menyusup datang melalui sekeping gambar,
Begitu terasa bibirku bergetar,
Begitu terasa kakiku makin longlai.
Ku lihat pada jari-jemariku,
Menggigil dalam bahang tengah hari,
Ku sentuh pada bibirku,
kering mengelupas,
Ku letakkan tangan pada dadaku,
Degupannya menjadi deras.
Ku lihat wajahku dalam refleksi,
Warnanya pucat membiru,
Tiada kilauan dalam mata,
Tiada cahaya pada wajah.
Hanya kelesuan jelas kelihatan.
Yang lain menggelar rasa ini 'cinta',
Lalu mereka hairan aku menolak 'cinta',
Tapi aku pasti ianya adalah 'petaka' ,
kerana rindu ini rindu yang memusnahkan,
Rindu ini rindu yang mencemarkan,
Kerana rindu ini rindu yang tidak halal untukku,
Kerana rindu ini boleh mengundang dosa.
Dahulu,
Jika rindu yang sama bertandang,
Akulah insan paling bahagia.
Kini,
Jika  rindu yang sama bertamu,
Akulah insan paling sengsara.
Aku tak mahukan rasa ini,
Aku tak mahukan rindu ini.
Rindu ini yang dahulu telah melalaikanku dari mengingati-Mu,
Rindu ini yang dahulu menghalangku dari kemanisan beribadat kepada-Mu,
Rindu ini yang dahulu membutakan mataku  dari melihat jalan-Mu,
Rindu ini yang dahulu membinasakan cinta suci hamba-Mu.
Rabbi,
Jangan kau benarkan rindu ini menggigitku,
kerna aku takut dihinggapi virus cinta buta.
Rabbi,
Jangan kau biarkan rindu ini menghantuiku,
kerna aku takut pada bayangannya,
Kerna ku tahu jatuh cinta itu,
Hanya bisa pada Tuhan,
Kerna ku tahu nafsu ini,
Sering membawa ke arah kejahatan,
Yang datang dari godaan syaitan.
Rabbi,
Ku mohon,
Jauhkanlah aku dari 'petaka' rindu ini,
Hadirkanlah aku pada cinta-Mu,
Cinta yang kekal dan abadi.

Thursday, January 27, 2011

kisah JPJ


haip.bertemu kita di blog yang membosankan nih. :) 


well,mcm biasa,hari ni bangun pagi awal owh..almaklum,tadi ada test JPJ.Dengan berbekal semangat yg ada,aku pi memandu sorang diri ke IM (institut Memaki Memandu ). Bukan aku maw tunjuk temberang dekat pegawai JPJ tuh yg aku sedia pndai drive keta.. no   no..
Aku terpaksa.Nanti x pasal2 aku kena saman..tiada lesen P. Tiada siapa yg ingin menghantar aku. T___T mama busy,bapa di kk.Harap adik aku c kecik yang tengah siok2 lepak dekat rumah bab baru habis spm ni maw hantar aku pi sana?? ke longkang la jawabnya.=.='

Sampai sana sekitar jam 7.45 am.Banyak orang wey.Yang paling semangat datang,mereka yg test motor.Paling mantap,pempuan lagi tuh..woww~ bravo2 kau pandai naik moto.*tabik spring. Then,laju2 aku parking keta aku d siring jalan di IM tuh.Perlu cepat2 datang.Nanti tuh encik2 JPJ nmpak aku bwa keta xda lesen lagi tuh..mampus ilang harapan aku berlesen kan P tahun nih.Penat bapak aku bayar.

Lepas jak daftar.Aku ngan dua orang kwan aku yang se'tutor' ngan aku gi duduk2 d tempat yg d sediakan.Aku giliran sesi 1 ke 36.Jadi aku pown duduk la ngan sorang kwan aku si Didi Nabila namanya.Budak UiTM KK jgak.Orangnya cantik.Alahh aku xda ambik gambar dia.Korang yg 'ter' maw tahu rupa dia,melepas lahh aku xda ambik any of her pict.

Sedang aku duduk2,macam2 semes sampai dekat phone aku.Dari Eya dari Manda dari Myen  dari Ajie dari Mama dan dari Bos aku.(banyaklah dari aku).Semua say GUD LUCK dekat aku.Sampai maw menangis pun ada jugak (terlebih sudah).Paling hebat semes dri my bos,kata maw tumbuk aku klo aku gagal JPJ,pukul tuh JPJ kalo dia mcm2..haha!kata maw bawak banner sekali lagi.HAHA.agak2 la banner tuhh..kin malu sahaja kalo aku tak dapat.Tapi nasib aku dapat juga.Hehe.Thanks guys..love u all :DD love u all so strong!!

Nasib bukit,parking n 3 penjuru aku passed.Alhamdulillah.Naik bukit jugak la.Aku tengok 0.34 saat time aku.Woow..not bad..mula2 nebess,sbb ada la lebih kurang 5 org sebelum aku x dapat naik bukit tuh.Ishh aku lagi lah nerves,baru 2 kali aku gi latihan nihh.Nasib boleh.Ingatkan x dapat sda tadi.At last,dapat.Aku senyum2 macam kambing x berus gigi semalam dekat kwan aku Didi.HAha.senyum gembira la katakn.Lepas habis bukit oklah tuh.Yang lain tuh kacang.(banyak la kacang ko Kira)

Dan aku ingin pendekkan entry yang memang bosan nih.Nih antara sebab aku meninggalkan blog lama.Makin aku tulis,makin aku rasa down. =.=  sedih,menyampah semua bercampur menjadi rojak di hati. Okeh aku melalut d sana. Tadi untuk yg ujian lebuh raya( angan2 lebuh raya,jalan raya jak ada dekat kb nih ) aku dapat 16/20 haha! pass pass urang bilang kkalo 15! kompom menangis aku guling2 d lantai trek yang basah tuh,sanggup aku! Nasib si JPJ baik hati dia luluskan aku jugak.
Yang masaalah waktu aku kuar dri IM tuh.Aku kena hati2 memandu,nanti si JPJ sedar aq yang bwa keta.MAmpus aku kena tarik lesen aku yang bru L nih.P pun belum mula dah kena tarik..namao aku..namao. Semacam orang ketot sahaja aku pandu kuar.Tunduk2 kepala sampai  x nampak jalan.Nasib x terbabas. Takut JPJ cam aku.Sebab aku memang menyerlah arr tadi.Tudung MERAH n Baju MERAH n Kaut MERAH.mana maw cari.Senang kena cam.
Aku drive laju2 .Nasib JPJ-JPJ waktu tuhh gi Lunch.Tapi aku tetap takut jugak kalau dia nmpak aku drive laju2 kuar IM,trus dia tanya kwan dia;
"hey,sepa baju merah,tudung mereh n kasut merah tadik tuh?''

''ambik nama dia,kasi gagal.sebab dia pandai2 plak bwak keta xda lesen''
itu kalau ok??


=.=''

 



Wednesday, January 26, 2011

Depan belakang kelas



assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,bertemu kita kembali di ruangan maya ini, di malam hari, di waktu tidak terpikir hendak menaip apa..aku taip jugak..



yahuuuu~di waktu nihhh,sampai la aq dekat rumah! meninggalkan rum8 sorang2 d blik.nasib dia bole survive..aicehhhh..wokeyy..hari ni balik rumah lagi..bole kata setiap hari aku balik rumah dalam minggu ni.Mungkin kalo aku tanya dinding rumah ni dia pown duduk bosan ngan aku.Hari2 balik rumah.Patutnya dekat UiTM lah kn study ka apa dekat blik..nihh..huihh

Esok ada Ujian JPJ..wish me luck guys! ;D jadi kena bangun awal..kena lilek2 malam ni spaya sok pagi x la aku gabra sangat ka apa..jadi tuk lilek2 kan diri,yeayyy baca novel dulu ! :D itu yg bagi lilek tuhh.Lappy aku sengaja tinggalkan d blik.Malas aq bawak balik rumah.So,tinggalkan kat blik,bagi my rum8 pakai .heee .kalo bawak balik rumah..urghhh,op kos 2-3 jam depan lappy jak..ya ampunn..=.="v   jadi bagus tinggalkan kos aku maw baca novel spya xda gangguan. :D 

Eh sekali kadang2 aku pikir, why aku buat blog yahh? well,kadang2 klo xda sepa tempat bercerita,blog bole pakai punya.. mencarut sini xpa jugak,sekali sekala. Biar follower x banyak,xda pembaca yang setia,namun ku gagahi juga berkongsi cerita-cerita yang mungkin membosankan,tidak masuk akal..and so on.Yang penting aku story sini. tidak suka blog aq? its okey,silakan tekan yang button merah2 dekat atas kanan tuh.Terima kasih. 

Tadi di kelas cerita pasal blog.Bole kira antara semua kwan2 aku aku antara yg tahu pasal blog nih.Tidak jugak la pro sangat,aku mula sejak Bulan kemerdekaan dulu,bulan August 09..nih 2nd blog aq..1st blog klo sudi tengok2,boleh klik sini..ehh, sini lahhh..semua mahu membuat blog.wokeyy.bagus! :D  Sabura n Ieka..wokey aq tunggu kemunculan blog anda..nati kita main folloe-follow :D


''dut-dut nanti kita wat blog key!?"

''okeyy bahh"

tapi tadi tgahari aku take a nap,jadi x dapat watkan blog tuk c ieka.Nanti lahh yahh Ieka! :D

''Kira..nanti ajar bahh aku wat blog!!~~~"

bagitu la kata saburah dan ieka di waktu kami sedang bercerita di belakang kelas di kala Ustaz Arshad sedang memberi lecture di depan.Depan dan belakang ada lecturer yang tersendiri.Yang membezakan cuma 'isi' lecturer tuhh.Yang di depan berguna yang di belakang tidak guna.HAHA!
k out,wassalam .masa tuk mandi! PLUP!




Nanah!??

Assalamualaikum! HAI! selamat pagi! :DD wahh baru aq berkesempatan mencoret² sini sambil minum Dutch Lady Strawberry n Full Cream,aku beli dua bijik sbb sedap! :DD
Almaklum..minggu ni minggu busy gila,mulai dari semalam aq balik rumah.Dan malam ni balik rumah lagi.Jadi aku langsung x tdur dekat katil kesayangan aku dkat blik nihh.


Kemarin aq lepas jam 10 da balik rumah. coz jam 3 ada pra ujian JPJ. dan Alhamdulillah..ok! *thumbs up!  esok iaitu hari khamis baru la aku JPJ tol2..yg kemarin tuh olok² punya.


Alkisah kemarin..lepas ambik surat lepasan JPJ dekat opis dekat Pekan KB nih,bapa kol.
Bwa mandi laut.HOHO.aku apa lagi,on ja..jadi aq pown speed balik rumah.Kena laju²,spaya x tinggal Solat Asar.Sampai rumah bwak adik pi mandi laut! aku bantai ja.Pantai Kuala Abai memang cantik.Pasir putih,laut biru..mmg best! kami mandi yg dekat Resort tuh..ntah apa nama.x ambik tahu pun aq~ :DD yg penting sampai n mandi.siap.


jam 6.30 ptg g2,balik rumah.Lpas andi semua.aku duk duk dekat sofa.Pandang kaki aku yg 'berdarah beku'


''ehh.kenapa berair nihhh??''


''nanah ka apa?'' aq cakap sorang-sorang dalam hati.


Aku tengok dekat2,urghhh! memang nanah!! kaki aku brnanah! :[


owhh sekali aq pikir memang patut la bernanah pown,lpas mandi laut,air laut bagi tindak balas ngan darah beku d kedua2 ibu jari kaki aku..lalu mengeluarkan nanah.
Jadi aq picit,kuarkan nanah...eeewwww~..apa2 pown kaki sda x sakit..yeayyy!!! :DD
Alhamdulillah! :D





kaki bernanah!! eee!! nihh bukan kaki aku k! ni dapat dri En.Google ! hoho

eii geli aku smpan pict nih,tapi simpan jgak kn?hhoho

kaki aku darah beku,tak tahu plak mengeluarkan nanah.kesiannnn :(





















Tuesday, January 25, 2011

Today is Purple Day !





Salam n selamat malam semua kepada mereka2 yang sudi membaca blog nih.Hehe..ada ka yang sudi?? if ada thank u..appreciate it! haeee :D

Okeh as usual,today aq akan pakai baju warna purple! y?? semua benda mesti bersebabkan? begitulah jugak aq..hehe..aku pakai tuk menyamakan-warna-baju dengan kwan2 aku yang Komander..dorang kena pakai baju dorang yg warna purple tiap2 hari Isnin.So,aku ikut..biar seragam semua :D dorang punya baju xda pattern..hanya baju kosong. Nampak memang tiap2 hari Isnin aku akan pakai purple..hihihi

Hari ni aku ngan rum8 aku mcm berjanji plak pakai Purple.yeayy~!! i like ! >.<






peace!! nehhh this is my lovely rum8! comel kn?? kamu ada?
hoohooo kami dah 3 semester jadi rum8 n aku syang rum8 aku.Aisehhh :DD
http://www.emocutez.com

still single and available..berminat??
pandai2 la sendiri yew :D hikhik



sempat gi gambar2 ngan kereta my ex rum8 Ieka
keta kelisa hello Kitty (promote)

heeee~~ x habis-habis :p


sempat gi snap picture dekat tmpat parking keta.asib xda pak guard maw saman :D
okehh bole jadi model? perghhh..dlm mimpi.


Duduk belakang sekali waktu kelas Arab..sebab boleh tidur..hohoo
apa2 pown aku memang ska duduk belakang.Sebab boleh tengok karenah2 orang semua dri  tmpat duduk belakang

errrrr...=.=


peaceee! (^_^)v
roomies baju Purple! :D
mekong nampak. haha


muka mcm baru bangun.
sebelum kuar bilik..aishhh sempat lagi kn kami?? aduhhhh =.="
tapi biar :D

hehehehe..

Tahun ni,nampaknya sdah masuk 3 kali aku rum8 dengan Hasmin Hamsah.Hee..
aku suka berumate dengan dia..Serius!
nanti klo korang ada kesempatan berumate dengan dia,korang rasa lah best dia :D

apa2 pown aku sayang rum8 ku >.<






Gratisan Musik

Monday, January 24, 2011

Pagi yang gelap kini suda terang...

 ....aku adikmu dan engkau abangg......*menyanyi plak =.="


Salam semua..eh,akhirnya brula ada kesempatan aq update n3 ni..bangun pagi,nanti jam 8 ada klas Finance. :DD  wokehh kemarin aq terkejut la.Tiba2 bnyak orang terjah blog aku.Traffik tba2 naik. Owh ingt kn apa,rpanya d sbbkan segmen abg BA yg aku join. BTW,thanks kpada anda yg tlah visit and ada vote me dekat blog yg x seberapa ni yesterday :DD yg follow sya tuh,insyaAllah..jika masih berkesempatan akan ku follow korang balik :D 


Nampaknya pagi kat Sabah sdah menunjukkan matanya.HEHE.Alhamdulillah aq bangun awal hari ni.Bangun dan memulakan rutin harian.Jenguk blog kengkawan yg lain.Mandi awal.Kena awal d sini,koz air dekat aras aq ni akan hilang if lambat..jadi kena la fight ngan org lain tuk dapat air mandian..gila la aq if x mandi gi kelas..hoho....ehh! tapi aq pernah pecah tradisi taw..pernah sekali waktu aq still part 1,aq x mandi gi kelas!! oppppp!! nahh trbocor sdah.Ehh apa2 pown tuh kisah lalu..kalo di kenang,just gelak2 la..ada sbb knp aq x mandi gi kelas..hohoho :ppp




ehhh,nmpaknya masa banyak berlalu d waktu aku menaip2 sini ni.Okehh kna out.Pergi kelas.menjalan kewajipan sebagai sorang pelajar..iaitu study..hehe tapi dekat sini ada yg x dengar ckp mak bapak..


"nakkk, gi masuk University nanti belajar lek lok k..."


"anakku awakla harapan kami,berusaha bersungguh2.."




itu pesan si mak dan bapak




tapi anak,




"nihh lah masanya aku nak carik boyfren nihhhh~semua dah ada boifren! aku bila??"


"aishhh,banyak cewek cute nihh..baik aku cari gf..wuuhu!!" 


"I love you syang,jom kahwin!?"


Anak x dengar cakap ibu bapa.. tgok fb,gambar mengalahkan orang dah kahwin.Haha! ^__^ k la out dulu! assalamualaikum..
mulakan hari anda dengan senyuman :DDD


Harap2 kelas fin hari ni okehh.ntah2 madam wat kuiz mengejut!? ehhh menangis x berlagu aku T____T























Sunday, January 23, 2011

adalah sangat menyedihkan bila orang x kenal kita T__T

Salam.Mood tengah sedih + lawak,ehh ada ka mood lawak? haha!!
ntahh la kali ni aq rasa betul2 lawak lahh kali nihh. 
Tadi pagi dekat fesbuk,tengah aku facebook-walking haha,aku terjmpa FB junior aku.Si Vivi Farhana. So pegi la aku memulakan mukaddimah dahulu..at first aku gi add dia la. lepas tuh,pegi la tulis dekat wall dia.


"vivi!HAHA!!"


wahhh! nmpak semangat ann aku??


''cik kira?kta knal kh?''


huhh?! haha lain yg aku harap,lain dia balas.HAHA. ingat kan dia akan say 'Hi' dekat aku ka.Tapi tanya kenal ka tidak..haha!


Aku pown ketawa2 sorang atas katil.apa jadi ngan dia sampai x kenal aq?? aq nih ktua dorm dia dulu.Owhh maybe sbb aq gna nama lain ann? 'Cik Kira' cuba aku bagi nicknem aku sana  'besar' mesti dia knal kutt..len kali maw letak niknem aku la,manatahu pastu baru owang kenal.hikhik



cehh,semangat aku
sekali...
.
.








haha!aduhh at last dia ingt jgak aku T__T
nanges x berlagu aku if dia x knal aq

apa2 pown junior2 aku mmg best.haha.
apa2 hal crta kat aq dulu.Terutamanya bab2 hantu nihhh.