Klik ok? TQ so much !

Monday, May 30, 2011

Selamat Jalan Kechik




Setelah lama blog ini terbengkalai tidak di update,hari ni saya rajin pulak tiba-tiba. Haha :D

Kelmarin hari Ahad, adik saya da jalan gi sambung study dekat Universiti Malaya. Ambik PASUM dia di sana.Mula-mula saya ingat apalah PASUM nih kan.Ingatkan POSSUM. Rupanya ianya adalah singkatan untuk Asasi Sains Fizikal.Tinggallah kami adik beradik be-r4 sahaja di rumah ini. owhh sedihhh. Harap adik saya si Kecik itu baik-baik sajalah d sana yahh. Di tanah orang di tempat orang.

*muka sedih kechik pergi  :'(
*kantin SMATS


Tiada lagi kawan saya tidur lewat,gaduh-gaduh,masak sayur terung yang sedap,masak nasi yang tidak bubur,tengok TV,tengok Korea di TV,tengok Oh!My School,tengok 49 days,tengok Family Comes Here,tengok Heroes, tengok Running Man , tengok group Beast, tengok Doraemon..dan macam-macam lagi 'tengok' la. T_T

Jadi saya dengan hati yang lapang ingin menulis sepucuk surat yang komfem tidak sampai ke tangannya ni melalui pos,kahkahh! XD









Dear adikku Kechik ( haha ),

Apa kabar kamu? Sihat? ehh lupa pulak bagi salam kan? Assalamualaikumwarahmatullah.haha^^
Apa ko wat tu? 
Orentasi kamu macam mana? Ehh orentasi,lupa pulak,Minggu Haluan Siswa kamu macamana?  Ok ka jugak? ada macam saya di UiTM ni kahh yang sampai makan tidak termakan,berak tidak terberak,tidur tidak tertidur?? kahkahh. Harap ko baik-baik saja ya :D
Harap dapat menjalani Minggu Haluan Siswa kamu dengan lancar dan baik, n dapat kawan baru.ahaa =D

Apa pun, ingat pesan kami sini yahh,
  1. belajar baik-baik,ingat pesan mama dan bapa.
  2. jangan sedih-sedih.
  3. belajar jangan untuk dunia jak,untuk akhirat jugak
  4. study untuk ur future,bukan untuk exam ( mcm madam saya selalu cakap dekat kelas,hehe )
  5. Jaga diri
  6. Jaga maruah
  7. Jaga makan
  8. jaga Tidur
  9. dan yang paling penting..jaga solat ya? Hee ^^ jangan la pulak ko solat Zohor jam 12.25 pm, beza sangat waktu solat Sabah dan Semenanjung nih Kechik.Apatah lagi waktu solat Subuh yang sangatlahh berbezanya, apa pun best la sana, bangun lambat. Ahahaha :D
hmmmnn..saya maw bagi lagi bahh pesan-pesan nih tapi aii blur la pulak otak ni maw bagi pesan apa.

Haha, apa pun kami sini rindu kau. Nangis² taw kami waktu kau jalan tuhh.First time kita berjauhan. Kakak tuh,xla jauh sangat. Di Tawau jak. Jalan kaki pun boleh,tapi ambik masa berminggu-minggu la jugak untuk sampai.  Uhuuu T_T apa pun,Minta maaf  if ada silap apa-apa.Gaduh² pun sayang jugak dekat ko bahh.Uhuu :D
Ingat pesan dia ats tuhh ar? :D

ohhh hampir lupa.. last pesanan, bila maw wat blog kunun? =p 

yang ikhlas,
kakak²mu yang comel ( perasan maw mampus! )
sayang ko!




To the outside world we all grow old.  But not to brothers and sisters.  We know each other as we always were.  We know each other's hearts.  We share private family jokes.  We remember family feuds and secrets, family griefs and joys.  We live outside the touch of time.  ~Clara Ortega



Okehh itu saja surat yang sempat saya beri,nnti post surat via blogspot lagi untuk ko. Nemau pakai via Pejabat post, lambat sampai.. =p 

kepada kawan-kawanku yang ada dekat sana tuh,manalah tahukan terjumpa adik saya si Kechik dekat sana, Sampai kan salam ya n tolong la tengok-tengokkan adik saya dekat sana ( memandai mintak tolong,kahkahh! ).uhuuu T_T 


okkk need to go. k bai . dadaaa Kechik :')





 
 
Lee Sun Hee - Fox Rain (my Girlfriend Is A Gumiho Ost)  
Nahh lagu,ko suka kan? saya pun suka.
sedih la pulakkk..dengar lagu ni ingat adik saya Kechik T_T
terus saya menangis ...


hahaha :D
p/s:kalau manda nampak gambar ini pasti
dia kata saya mcm Pilak.kahhkahh! =p





Monday, May 23, 2011

Gula-gula special



Assalam.
Teringat lak kisahh gula-gula special nih 
waktu aku masih kecik-kecik dulu.Memang kebiasaan
kalau cuti panjang,kami adik-beradik perempuan akan di hantar bercuti di rumah nenek. 
Kalau da sampai sana tuh, mesti mandi sungai. Harap kawasan rumah aku waktu tuh,
sungai sebijik pun xda. Longkang ja ada. 
Sana lah mula belajar berenang,ketam padi, dan banyak lagi la. 
haha .err..melencong dari tajuk sudah.
Jum jum! ^^


Lokasi:Rumah Nenek
Waktu: Cuti panjang
Kechik tuh adik aku,kakak tuh kakak aku la.haha!







hahaha..adik aku cerita,dulu aku pernah kata dekat dia yang ada sorang kawan aku
ada penyakit dada burung.Kawan aku tuh kata dekat aku yang ubat dia makan 
taik kambing + gula .Tahi kambing fresh-fresh (cuba bayangkan? ) =.='
terbayang gak aku macamana kawan aku tuh makan?
aku terpikir jugak betul ka yg dia katakan tuh?
Tuh la pasal adik aku ni berani lak pi pigang tahi kambing.
kahkahhh! 



p/s:jangan contohi OK? =p



Semut | I don't like

Assalamualaikum~


Bila sebut pasal semut.Memang aku rasa bosan dan tidak suka la.
Dari aku sekolah menengah memang hidup aku dengan semut juga. Masuk Universiti ni, semut masih gak hidup dengan aku ( padahal mmg semut ada d mana-mana yahh )
dalam almari ada semut,p mana-mana ada semut..eee =..=' aku nih bukanlah sorang insan yang sweet-la-sangat untuk sang-semut-semut-yang-comel-tapi-bersatu-padu ni datang! tapi dorang datang jugak!


Ants at work Pictures, Images and Photos
*semut* aku rasa dia comel,minum air ka dia tu?


antara sebab-sebab aku tidak suka semut !

  • Semut sangat suka mengacau! lebih-lebih bila aku makan..grrrr~
  • Semut suka merayap dekat kulit aku,apa aku manis kah sang semut?? ada gula kat badan aku ni??  * mood tertanya-tanya la jugak *
  • Semut suka menggigit! entah apa salah aku. Kadang-kadang aku x perasan ko merayap kat kulit aku,tapi ko gigit gak.Apa dosa aku padamu kanda sang semut??
  • Nihh sebab yg paling aku tahapp gabann tak suka sang semut nihhh,jum cekitaudd !
Waktu aku baru balik dari makan bersama adik aku yang bongsu dari Mayang Sari,( sorry    lahh..asyik2 aku kata Restoran Mayang Sari lak dalam entry-entry aku ni.Asyik-asyik sana aku makan dan asyik2 aku makan Tom Yam gak kalau gi sana =.=' ).

Okehh sambung balik cerita aku yang pastinya agak panjang nih, waktu aku balik tengahari yang terik itu,aku berjalan menuju ke pintu rumah. Belum sempat aku memijak lantai rumahhh, ehhhhh! aku stop! teringat lak anak kucing yang kasihan itu. Then aku pusing la, tgok apa keadaan dia. Sebab waktu aku gi sana dia tengah stay2 ngan mak dia,si Buruk ( kasihan nama mak dia ni yahh ). Sekali aku pusinggkan kepala aku,MASYAALLAH! ehhh si anak kucing dahh mati!! Aku menjadi sebak,air mata hampir-hampir berguguran ke lantai simen rumah,tapi x jadi. errr . Waktu itu, sang semut yang comel tapi bersatu padu ni tengah memenuhi muka sang anak kucing. Almaklum lah,kalau kucing muka dia da masuk semut,pastilah kita ingatkan dahh mati kn? kn? jadi aku pun panggil-panggil kucing tuh.Gerak2 kan sikit badan dia.

"miow??! mioowww!!??,ko hidup lagi ka ni?!!" ,bercakap aku ngan si anak kucing,dengan harapn dia mengerti,tetapi tidak. =.='

waktu tuh,memang gila banyak la semut masuk telinga dia,hidung dia..nasib mulut dia tutup,kalau x pasti sang semut yang comel tapi bersatu padu tuh pi bantai gak masuk mulut kucing tuhh.Ish!

Sekali sang anak kucing pun batuk-batuk. Ehhh! bernapas lagi! Gila ko semut!! Masih hidup lagi ko maw ratah sudahh! Aku menyumpah dalam hati. Dapat dosa free..ishhh2 ( jangan contohi ). Aku angkat si anak kucing sambil tiup-tiup sekuat hati aku sampai berterbangan sang semut ke udara. Aku yg penat drive nih berpeluh2 da di luar rumah mengurus kucing nih. Semut belum habis-habis lagi. 

Jadi aku suruh adik aku ambik pembersih laptop, jadi aku sapu anak kucing dengan pembersih laptop tuhh,memang agak mengarut sikit taktik aku tuh,tapi menjadi apa? hihi ^^ aku gembira,sang semut mula tiada. Tapi yg memang aku geram sangat tuh, adala plak yg bertapuk dekat dalam telinga, x mo kuar. Takut aku tenyeh hidup-hidup kali? 

Then,aku bagi minum sang anak kucing..mak dia x mo menyusukan dahh. Mak dia ni pun 1 hal jugak! x mau pulak dia bagi minum anak dia..haishhh! gerammm aku>:( 
Pastu sebelum aku jalan gi makan dekat Ganyang Seafood Restaurant bersama YB Japlin n budak2 yang dapat biasiswa Yayasan Sabah aku bagi minum sang anak kucing..sedihh..syukur dia minumm.Aku tinggalkan atas sofa..terpaksa meninggalkann sang anak kucing..bila aku balik rumahhh petang itu..dia sudahh kembali ke rahmatullah tiada...sobb sobbbb T_T (aduhhh! touching lak!

Sana aku syak,mesti sang semut nih yg gigit otak dia ( memandai ja aku ) ,apa pun, da Allah lebih sayangkan dia,bagus jugak dia mati dari terseksa sebegitu..lagipun binatang memang masuk syurga. Kita yang manusia nih? Wallahualam. 

Ehhh,panjang sangat la pulak cerita-boleh-blah aku dekat atas tuh kn? 
Haha terlebihh geram sebenarnya. Tuh la pasal.

Apa pun,aku takmo la berdendam dengan ko sang semut. InsyaAllah,x maw tenyeh2 ko lagi..eee kejamnya aku kat ko..sedih gakkkk.. T_T



Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru | Mama aku dapat banyak hadiah !

Assalam semua~ seperti yg kita tahu,hari ni hari guru kan? So,aku maw wish dekat semua Guru-Guru dekat Malaysia nih,Selamat Hari Guru~Happy Teacher’s Day~Selamat HAri Sigu~! terutama mama aku,lecturer-lecturerku dan Gurukul! ehh bukan Gurukul. Guruku~ =P

Tadi petang,waktu aku mama aku balik dari sekolah, sempat mama aku pesan,begini bunyiknya

Mama:“Besar~! Pi ambik hadiah mama dekat kereta”

Aku:“Ok maaa~” aku,OK jak lebih..tapi xda pun aku ambik.ahaaha! aduih.anak apala ni =.=

Then,petang-petang sikit barulah aku gi ambik.Itu pun adik aku yg ingatkan.Serius! aku benar2 lupa maw ambik.Aduhh.Pelupa.Banci perangai ni~!

Pastu aku pun gerak ngan adik aku pi keta mama aku ambik hadiah! WoW! Banyaknya hadiah mama aku dapat~ best jugak jadi guru nih kan,ada ja murid2 bagi hadiah :D

*gambar mama aku suru upload,bagi tgok kakak konon.ahaaa =D

Okehhh inilah hadiah murid-murid mama aku~ahaa rajin kamu bagi hadiah :D
banyak kn???! banyak kn???! (dengan nada bersemangat yg terhegeh2 )
ada frame,ada mug,ada macam-macam! 
 ^..^ (hidung kambang,maka bukan aku punya)


Ada murid mama aku bagi hadiah,siap ada SAJAK lagi.
kalau x nampak sajaknya.meh aku tuliskan
ehemmm~

Cikgu engkaulah umpama hidupku,setiap gelap cikgu akan menggantikan,bulan dan bintang yang berada di atas langit                       sajak ini saya buat sendiri 

benda ni mula-mula aku ingat SABUN.
wahhh ada jugak murid yg bagi sabun ya? 
mungkin dia maw bagi anak2 cikgu dia nih yang jarang mandi opss!.hee


ohhh nih frame gambar~


Jadi guru memang best~tadi sempat lagi mama aku cakap dekat aku,Guru tadika pun dapat hadiah.ahaa..maw kasi jeles aku la tu.Ahahaa..x jeles pun mama ^_^ hihihihi

Guru umpama lilin,membakar diri mengajar murid-murid.
Tanpa guru x la kita ni berilmu kn?

Di samping itu,aku maw ucapkan selamat hari Guru untuk Mama aku,Guru-guru aku,Lecturers yg pernah mengajar aku~ n kawan-kawan IPG yang bakal jadi Guru tuh.Best of luck dear! :D

p/s: Sajak murid mama aku juga paling manang! :D

Aku da agak da..Kerajaan Dhiyapura mana wujud?!

Aku da agak da,Dhiyapura mana wujud?

Assalamualaikum semua~jawab k,kalau x jawab dosa.( cehhh~ )

Hari tuh aku bacalah Novel nihh DAN MIMPI PUN BERSATU karya Izza Aripin.Izza Aripin ni bukan adik beradik Tika Ripin yang.Ini lain ni~~
Fuhhh! best la jugakk.Layaannnn

ahhh ini lah novelnya.aduhH! kecik tul gambarnya,apa le wat
ini jak la yg ada dari pakcik Google~ehee



Mengisahkan tentang kisah Anne Zulaikha dan Tengku Iskandar .Cerita istana ni..waktu aku baca,apa yang aku terbayang adalah Istana dekat drama Korea Princess Hour  tu.Ahaaa,ntah kenapa otak aku automatik terbayangkan istana tuh.

Ok,Tengku Iskandar ni sorang putera mahkota.Dia kawin rahsia-rahsia dari pengetahuan rakyat dia yang dia kawen ngan si Anne ni.  Dia ni memang cinta gilaaa la kat Anne ni. Lepas 8 tahun dia x jumpa Anne dia tiba-tiba muncul depan Anne waktu dorang naik gunung ka apa,(bukit kot?) then dia lamar terusss.Pastu kahwin lari. Apa mcam? Best ka ? ahaaa..itu cerita awal2~ belum lagi sampai tengah-tengah ceritanya yang memang la banyak konflik,dendam,cemburu dan macam-macam lagi lah~adoiiiii aku layan ja novel ni.

Anne ni ada darah Tun Fatimah,yg Srikandi Melayu tuhh.Dalam cerita ni dia ada mnyimpan kalung Tun Fatimah. Tengku Iskandar pulak,putera raja keturunan Dinasti Al-Muttaqi . Best jugak baca cerita ni yg ada perebutan kuasa dalam istana dan macam-macam lagilah. Nanti korang baca la ya? ^^

Anne Zulaikha ni orang Malaysia,then Tengku Iskandar pulak dari 1 tempat yg dinamakan Dhiyapura.Sebuah kerajaan berpulau.Ahhhh.Ini yang buat aku konpius ni. Waktu aku baca novel nih kn,sambil-sambil aku baca tuh..otak aku pun ligat lah berfikir..

“Dhiyapura?...Dhiyapura…,mana ni ya?”

Memang sepanjang aku baca novel ni aku berfikir la,manalah Dhiyapura ni? Otak aku kata wujud. (mcm la) then aku pun dengan semangat yg berkobar-kobar mcm gunung berapi tuh gi Google la ‘Dhiyapura’.

Then,aku tengok.Memang sahhh! Xda rupanya Dhiyapura ni? Kadang-kadang otak aku ni x  berfikir jugak yg kan tuh semua watak dalam Novel?mestilah semuanya rekaan semata-mata..adoiiiiii..tuh la x berfikir lebihhh..=..=’



dan aku baru tahu yg Novel ni ada sambungan.perghhhh
aishhh..aku ingt baru aku maw bersara dari membeli novel ni.Tapi
nampaknya kenalah aku kuarkan duit lagi..aiyooooo
knapa la ada sambungan? itu membuatkan aku x berenti membeli T_T



Saturday, May 14, 2011

PELIK | Entry aku tiba-tiba lesap!

Assalam..hai! aku pelik.
Apasal entry pasal aku makan kat mayang sari tiba-tiba lesap?
aku da padam? aku rasa tiada la.
aku xda pun on9-on9 sejak kemarin
sejak Blospot ni bingung2 mcm hari2 yang lalu,
baru masaalah ini muncul~haiyaakkk~penat aku menulis post 2 =..=' grrrrrrrr

* grrrrrrrrrrrrrrrrr!! *mood eran+angry?

Tuesday, May 10, 2011

Better panggil Chibi,daripada Doodle



Assalamualaikum..owhh siapa kenal di atas nihh? dialahh MARUKO-CHAN! 
ehemmm..okehh :) ejekli aku tiba-tiba terpukul ,terterajang,tertembak,tersepak dan macam-macam la 'ter' nya pasal penggunaan doodle dlm Blog ni hehe. 

Hari tuh,aku tanya adik aku.

"Kecik,ko taw lukisan kecik-kecik 2?yang comel tuh bah" , aku tanya adik aku.

"Tahu..chibi kan? macam chibi-maruko tuhh.."

Perbualan aku d teruskan dengan menceritakan dekat adik aku yg kalau dekat blog ni namanya doodle kena panggil. Then adik aku kerut-kerut dahi..doodle??? 

"kenapa doodle? patut chibi kalau yg comel-comel tuh.Selalu nampak d katun"

Sebelum tuh aku mo cakap pasal CHIBI dulu.Yahh..chibi iaitu kalau omputih kata small child.Kecik-kecik sizenya gitu~ Mcm Chibi Maruko-chan =D ( layan gak anime ni,ahaaaii^^)

Ciri-ciri chibi-
  • comel
  • kaki pendek
  • kecil
  • comel-comel
  • comel-comel-comel
Hihii..yang penting comel la bah n berkaki pendek la Photobucket



Kalau aku tgok dekat Blog ni,semua ehhh tak semua~segelintir panggil DOODLE. Owhh apa ya doodle ituh? Dodol ka? owhh tidak..

menurut Cambridge Dictionary

Doodle is-----

to draw pictures or patterns while thinking about
 something else or when you are bored


Pada pandangan aku lah kan,doodle adalah benda yg korang lukis-lukis/sketch-sketch atas kertas or mana-mana lah yg sewaktu ngannya ( yg boleh contengla ) waktu tengah-tengah blurrPhotobucket gitu,waktu lecturer or cikgu korang mengajar dekat depan kelas,korang bosan ,apa yg cikgu sampaikan x masuk kepala..n tiba-tiba terconteng-conteng plak buku latihan yg patutnya kamurang guna untuk hantar kejap lagi dekat cikgu tuh.Photobucket

Kadang-kadang doodle nih bagi aku lah,kita lukis tanpa kita sedar.tgok2 ja kat kertas..da ada benda tuh,HAHA.

Doodle juga melambangkan apa benda yg kita pikir-pikirkan.

Doodle bole jadi macam-macam. Bole jadi doodle nama,doodle bentuk Hearts,binatang,orang lidi,Anime,faces,doodle comel,contengan pen yg kusut-kusut mcm cakar ayam tuh,bentuk bersegi and ayat-ayat pun bole jugak panggil doodle.Hantam sajalah~ asal benda tuh ko conteng-conteng dan akhirnya terhasillah sesuatu yg best n kadang-kadang nampak smart biar pun sbnarnya tidak smart.Bole lah d panggil doodle.

Semua oranggg boleh wat doodle ^__^ 
jadi x perlu la sedih ka apa kalau x dapat buat doodle 2,sbb doodle yg 
korang cakap itu Chibi sebenarnya

*boleh jadi doodles jugak,asalkan kamurang conteng-conteng gitu..(contenggg-contengg lagi)
Pensel,Pen Hitam,Pen Merah,Pen Biru u marah I lebiu boleh d gunakan untuk mendoodles^..^


 Cuba belek buku kamurang(korang) dekat bag or rak buku tuh. Ada doodle x?
If ada lah contengan-contengan tuh.Ohh doodles la tuh. =) 

Dari pembacaan aku,bila kita lukis doodle Faces ia melambangkan diri kita yg kita maw,contohh kalau lukis faces 2 cantik2 maka korang ingin jadi bgitu.HAHA. kalau aku,aku slalu lukis yg kurus-kurus..sbb aku maw jadi begitu.(pengakuan) kyahaha =D

Kalau pengalaman aku.Aku selalu jugak men-doodle dekat kelas nih.Siap dalam buku teks lagi.Paling femes.Buku teks sejarah!!Haha..teringat kawanku ini, bapa dia yg mengajar.hehe.bukan x bagus.bagus ba,cuma mmg aq mmg x bole la masuk sejarah ni.Aku x taw kenapa jugak ngan kepala ni x bole trima sejarah 2.Jadi waktu cikgu Sejarah menerangkan d  depan,aku kadang-kadang conteng buku teks tuh.Huhh! Lupa diri sekejap yg buku i2 hak-milik-kerajaan =..=' kadang-kadang siap pakai pen lagi~

* ini salah 1 Doodle kawan aku,Rhona.
Aku memang suka curik-berkebenaran doodle kawan-kawan aku d kelas dulu..
sbb dorang slalu doodle katun-katun.Kyahaha ^^

sometimes,Chibi juga doodle.Hee




Suatu hari entah form berapa,kedapatan oleh cikgu tu..hihi Photobucket dia suruh padamm..pada mulanya agak malas ya Photobucket.Tapi kena lah padam.Bukannya buku aq kan? Muka-muka orang yg bersejarah tuh kadang-kadang jadi mangsa.Yang lelaki di tambah bulu mata n rambut di panjang2kan guna pensel. Di sebabkan buku teks sekolah kerajaan turun temurun mcm nenek moyang,jadi kadang-kadang nampak la doodle ex senior yg lama.paling hebat gambar GOKU.Tahniah kepada yg melukisnya sebab aku tergelak-gelak la tengok lukisan ko,then terikut-ikut untuk men-doodle jugak d buku teks! jangan amalan yaa adik-adik Photobucket

Hmnn..jadi dapat tangkap apa itu doodle? hehee..


Pada pandangan aku, yg kamurang(korang) lukis-lukis comel-comel Photobucket tuh,kakinya pendek2 plus dengan mukanya yg comel-lote gitu,yg kiranya pada pandanganku d lukis dengan teliti (teliti kn?) dan mcam-macam lagi,yg penting comel! owhh aku rasa patut panggil CHIBI la.Siapa bersetuju angkat tangan?? Aku rasa Maruko-Chan pun setuju gak..heee sedang dia yg rupa sebijik mcm yg di panggil 'doodle' tue Chibi jugak kena panggil.heee 

So jom la panggil Chibi,ehh memang patut panggil Chibi sejak dari awal lagi =)


p/s:masing-masing ada pendapat sendiri.Better panggil Chibi la dari Doodle.Hehe Photobucket


Chibi korang semua Comel-comel taw! weee  Photobucket i like~

k bai.

Saturday, May 7, 2011

Perempuan memang malu ya maw jumpa jejaka yg dia suka or minat?


Perempuan memang malu ya maw jumpa jejaka yg dia suka or minat?




Ohh aku tertanya-tanya jugak ni.  pagi kira-kira jam 2 a.m ( kelmarin ),aku tengok la DC CUPCAKES.Reality show jugak,Cuma dorang nih kan pasal wat2 cupcakes..tinggalkan dunia korporat n wat bisnes kapkek.

Aku mmg suka tgok benda-benda yg melibatkan makanan ni.Jadi aku layan la benda ni.Ngam-ngam kan waktu aku tgok tuh,si Hanna (cashier dorang ) ,datang pulak jejaka-idaman US dia pi beli sebijik cupcakes dekat kedai tuh.
Jadi dia pun kata la dekat Catherine yg konon sampai dia nih x boleh la maw jaga duit tuh.( kan 2 keja cashier ) .Sampai menggelabah + malu la dia dekat depan tuh.Waktu jejaka-idaman-US dia 2tu dari luar lagi dia da malu la.HAHA.Dia kata dia mmg minat la jejaka-idaman-US dia tuh dekat kelas .

He’s adorable~ kata Catherine( bos ).Apa pun bos dia mmg sepoting.

Aku pun tgok la kan,adorable ? yahh it’s true! Da la tinggi+hensem lagi.Memang patut dipanggil jejaka-idaman-US. Jadi dia pun ke dapur mengambil sebijik kapkek untuk laki tuh ( nih bos dia jugak yg suruh,siap suruh ambik yg panas-panas dri ketuhar lagi ). Owhhh aku rasa sweet la jugak,dia siap simpan hiasan ‘love’ lagi atas cupcake tuh. Aku harap laki tuh faham la maksud ‘love’ tuh. Kalau x paham,aku x paham la laki jenis apa kau.Konon laki tuh langsung x taw si Hanna ni manat dekat dia.

Di sebabkan aku sorang saja yg bangun tika itu,jadi aku melompat sorang² depan tv ,Kegirangan.Mcm aku pulak yg kena bagi Cupcakessss dan mcm aku la pulakkkk kannn si Hannaaaa?=..=’

Berbalik kepada tajuk d atas,yg memang pempuan malu ya maw jmpa jejaka yg dia suka or minat ni?haha.kalau aku aku rasa betul la.Tgok jak si Hanna tuh,maluuu la plak jmpa laki yg dia minat.

. Aku pun,memang kalau org yg aku minat or suka ada depan mata pun aku sajuk + malu + panic n banyak lagi lah.HAHA. sila bagi penampar dekat aku cepatttttttt~ni suda terlebih exposed ni! hehe .Biasala tuh kalau cinta bertepuk sebelah tangan kn? Sorang-sorang ja malu..kyahaha! itu kisah lama.Malas pulak aku maw ingat..demmmmmm =..='
Itu kalau aku la..kalau korang pulak mcmana? X kira la laki or pempuan ka?Patut ka malu or gabra ka apa kalau terjumpa org yg di minat/sukai itu? =D hahaha



k bai

assalamualaikum ^^


Friday, May 6, 2011

Esok gathering 'bukan-bersama-blogger'




*ahhhh masa untuk titoww,
kalau hari-hari tdurdlm keadaan runsing,kompom bangun dri tdur darah tinggi.errkkk =..='


Assalam~
Khamis sda pun melabuhkan tirainya.Hari ini da masuk hari Jumaat.
Esok ada gathering bukan-bersama-blogger ( dengan kawan-kwan sbnarnya ) dekat Mayang Sari.
Tadi pun ada gak sebenarnya..Hehe.Kalau maw join bole la sms aku dekat
01* 8** *3*3 .sekiann~

Di sebabkan kelmarin adik aku Kecik ni beria-ia betul maw makan ABC la katanya,aku pun join la sekali kan + mintak belanja.Hehe ^^
Pada masa yg sama,aku n kawan skolah lama aku ni AJIE  gi Public bank,maw bayar contact lens yg kami beli ( sampe' lanji bana!

*ini dia,simple but sedap bah~ehee


Dan kawan aku Ajie pun belanja kmi makan ABC dekat KB Cool Cafe! wee~ my fevret! Aku suka eskrim ^..^  Terima kasih Ajie =D Nantilah bila aku da ada keja ka aku pi belanja ko ( wuinaa lama lagi 2.hahaha 


*klik untuk tumbesaran mengalahkan aku 

unknown girl n Kecik

Kecik n Ajie

*ini dia tukang sponsor ^^
oppsss ai ngini bua' ea Ajie?haha

Ajie..bole lawat sini

Kecik,mula-mula dia yg bawak makan ABC,pastu Ajie maw belanja.


Aku pun tidak kenal ni sepa =..=' jangan tanya aku
yg pasti dia kawan si Ajie.aku pun tataw senyuman apa tuh.Tersasul
senyuman =..=


Alahaii kecik,Happy bangat bah dia makan ABC ya? haha
Ajie mmg comel.Siapa setuju???



P/s: Okey la aku pown maw tidur la ni.Tadi nampak seorang kawan FB.Blogger jugak..kena remove kawannya..owhh sedih lah mcm tuh kan? Ingat seronok sangat remove friend ni,lebih-lebih lagi orang tuh kawan baik anda sendiri??..kalau kamu,wat do ya think? .sekian =DD sleep tight semua.Love ya! zzzzzz..





wahhh,da bole da aku lukis chibi ni.heee =)



Tuesday, May 3, 2011

Persaingan sengit antara bapa dan anak

uitsss.assalamualaikum.kalau tak jawab dosa,kalau jawab sayang.. hihihi macam-macam la kan ayat FB ni?


Pagi-pagi seawal jam 5 aku da bangun da.Ada mission yang ditugaskan oleh aku oleh bos aku.
Jadi dengan gagahnya aku pun bangun dari katil,walaupun sebenarnya aku teda tidur 
( pura-pura tidur hehehe :DD


Sebenarnya aku malas maw buat misi ini.Tapi kalau bukan orang lain siapa lagi kn?
Mission ni bukan la mcam Mission Impossible tuh.Alahhh,just hantar adik aku jak pi sekolah lama aku. Memang la adik aku ni,suka tul balik pagi-pagi.


Sepatutnya dia ikut bapa aku ( inilah 'bos' ) .Tapi bapa aku bawa keta pejabat dia,jadi x muat kereta tuh untuk memuatkan adik aku,coz bapa aku bawak kawan sekerja dia lagi.Jadi kenalah aku yang hantar adik aku ni,memandangkan da memang keja aku sebagai dreber sejak akhir-akhir aku punya lesen ni =..=' tapi tidak apa.Menolong ituhhhh bagusss!


*inilah kereta yg aku guna.
banyak berjasa da ni.
dia boleh bertukar mcm BUMBLEBEE tahu!!!?

Okeh aku tipu =..= zzz

-Gunung Kinabalu bole nampak dari pantai ^^ 




Waktu jalan pepagi buta yg xda lagi matahari tuh,bapa aku drive dulu.Kena ambik kawan dia tu.Waktu OTW tuh,kami(aku n adik aku) nampak bapa aku kuar simpang ( dri ambik kawan dia ) jadi aku pun dengan adik aku minta pujilah sikit..


"Abang!tuh na bapa,p ko lambai dia.HAHAHA ^..^" gelak sakan pulak kami dalam keta Viva itu.Adik aku,lambai-lambai bapa aku dengan semangatnya<--pada pandangan aku la.


Aku pulak siap hon-hon lagi.Aku ni sbnarnya malas maw hon-hon.Bila maw n perlu jak.


Terus kereta aku pandu laju.


Mesti laju-laju ni,nanti bapa kejar.Hatiku berkata-kata.


Broummmm..broouuummmmmm,.Bunyi kereta.Kamu abaikan bunyi keta ni.Mustahil bunyik keta gni ni =..='


Aku pandu hingga 90kmj.Harap di Sabah ni,tidak la mcam di Semenanjung sana.Had laju keta hanya 90km/j jak boleh.duiii.Nasib aku tidak pernah kena saman lagi,x la mcm kawan seorang ni.Banyak da duit melayang terbang byr saman,biar kena bagi surat cinta lagi.Aku entah la,pernah gak aku pandu laju-laju waktu OTW balik UiTM dulu,tapi ntah..aku x taw la ada ka saman xda..x pandai aku cek.HAHA..ok sambung cita yg tergendala tadi.


Laju..dan laju.....


Aku tgok cermin pandang belakang.Line clear.Haram sebijik keta pun teda ni.


Pandu lagi laju-laju.Nanti bapa kejar.Ndak boleh ni.


Sekali aku pandang cermin pandag belakang,nahhh! ada !


Aku nampak bapa aku pandu laju gila-gila.Bapa aku memang.Tercabar kali dia anak laju-laju sampai tinggal di belakang?Lelaki mmg mcm tuh ka?wakakaka 


Aku pun apa lagi.Speeedddddddddddd bussss.Nasib xda roadblok depan BP tuh,kalau tidak kompom,mampus aku kena saman sebab berlumba-lumba di jalan.HAHAHA


Waktu maw masuk simpang,aku nampak memang keta bapa aku ngam2 la belakang keta.
Sambil aku masuk simpang Tun Said,aku cakap dekat adik aku,


"paling la bapa ni arrr.HAHAHHA,mgkin dia nampak aku laju-laju,jadi dia pun x mau kalah"
then,kami pun ketawa-ketawa la mcm tak ingat dunia dalam kereta sekejab.


Pastu,aku selamat menghantar adik aku pi skula.Tamat lah kisah persaingan sengit antara bapa dan anak..dan yg menang,pastilah anak!muahahaha :DD ( persoalannya sengit khaa? haha^^ )


*keadaan backyard rumah aku.Hijau!
kalau x malu..
nanti raya jemput-jemput la datang ke rumah ya ;D
-pemandangan dari atas bumbung rumah-





p/s:entry merepek d pagi hari.muahihuhaa :p


apa pun,aku berterima kasih dengan bapa aku,sebab dia la yang mengajar aku memandu ni dri form 2 lagi sampai boleh suda belumba-lumba mcm Fast n Furious ni ( perasan!!,sila muntah! ).Tocheee!! hihihi (ketawa sopan)~