Klik ok? TQ so much !

Sunday, May 1, 2011

kau beli tapi tidak bayar?



Assalam..n selamat petang la kepada semua~hihi~^^


Tiba-tiba aku teringat kejadian kemarin,memang sengal la aku ni.
Kemarin lepas ambik adik aku sorg yg sangat la suka gi rumah 
cousins aku dekat kg. kawan aku sorang ni, 
jadi kami pun yg terdiri dari 4 adik-beradik seperjuangan pergilah
menuju ke rumah pakcik yg merah tuh,maw beli ayam~
Ayam kepci + fries + cheezy wedges=memang sedap la.


Makan memang sedaplah.
Da order camgitu,aku pun dengan selambanya berlalu pergi ke meja.
NAsib kena tunggu fries lagi 1,kami beli2 fire fries,yg 1 kena tunggu..
Jadi,duduk punya duduk..sambil makan² lagi fries tuh..
tiba-tiba cik adik lepasan SPM yg ambik bekerja sambilan dekat KEPCi  yang cute i2 pun 
datang ke meja.Waktu tuh,aku tengah membaham fries yg ada..nyamm nyammmm (well makan mmg x ingat sekeliling.hee).sedar x sedar............






"Errrr,helo..kkamu kena bayar cash dulu ^_^" 
kata dia sambil senyum².Ya la,waiter kepci mana yg x senyum? cakap? sedangkan pakcik kepci hari² senyum juga.


"Owhhh kau belum bayar ka BEsar?" 
adik aku pulak terkejut beruk.


"ehhhh!?? aku belum bayar kaa??!"
aku pun yg mmg mcm mangkuk+sengal senggolan terkejut beruk jugak yg aku belum bayar.HAHA! kau mmg la,nampaknya sengal lagi OK dari aku. =..='


Aku pun kuarkan duit dri poket aku.hihi.poket ya.aku x biasa pakai dompet,ntah maybe sbb da kebiasaan dari skolah menengah lagi~heee


Jadi adik aku Kecik yg bayar.


aku? aku lega bukan aku yg bayar.sbb nnti tambah² la kuyak.hahahaha


"lain kali kalau aku pi kepci,aku tidak maw ikut kamu,kuyak busss" 
kata adik aku si Abang sambil tutup² muka.Malu la konon tuh.Kakaknya x pandai bayar.Ahahah :D


Ejekli,adik aku Abang,yg maw bayar.tapi aku beria-ia plak lpas tuh maw bayar.Jadi dia pass duit dekat aku.Aku plak yg lupa =..=~hampehhhhHhh


tapi aku x pulak rasa kuyak or malu.Hahaha.Maybe da ilang kan.Mmg xda sifat pemalu aku nih.hampahhh~=..='




*adik beradik yg sengal~hahah
kamu best.
sayang kamu
*gambar waktu tinggal d taman nikmat dulu.











p/s: kamu jangan leka sangat mcm aku.X bayar plak.main blah gitu aja dri kaunter!
hehehe ( ketawa sopan )

9 orang komen sini:

Zahariah said...

hahahah...sweet moment..! mcm di restoran biasa plak r..bayar last2...hehe..nnti aku cadangkan kFC bt mcm 2..

nelly said...

haha .klakar oo !

dayang said...

nda d sangka..kin malu..hahahaha...astaga...

ana raisya said...

erm...x bayaq..mau mkn ja ka..hiih

kaichou pina said...

wakakkkaka!!! hahahha kasian..ooo kmu p kepci sndri2 ah...kesian ak..sorang2 makn megi cni..hoho

kira kekuri said...

@Zahariahhaha ko ingat Eiya.Tuha saja yg tahu..aku wat2 steady jak konon.dalam hati..malu la jugak..tapi diam2 sudah..hehe

kira kekuri said...

@dayanghaha dyg ko ckp gitu + wat aku malu owhh~owhh nOoo :OOO :D

kira kekuri said...

@ana raisyai2 take away,lpa bayar.hehe

kira kekuri said...

@kaichou pinaatuuukai.ko kan bnyak duit.p la beli sana.eheee^^