Klik ok? TQ so much !

Monday, May 30, 2011

Selamat Jalan Kechik




Setelah lama blog ini terbengkalai tidak di update,hari ni saya rajin pulak tiba-tiba. Haha :D

Kelmarin hari Ahad, adik saya da jalan gi sambung study dekat Universiti Malaya. Ambik PASUM dia di sana.Mula-mula saya ingat apalah PASUM nih kan.Ingatkan POSSUM. Rupanya ianya adalah singkatan untuk Asasi Sains Fizikal.Tinggallah kami adik beradik be-r4 sahaja di rumah ini. owhh sedihhh. Harap adik saya si Kecik itu baik-baik sajalah d sana yahh. Di tanah orang di tempat orang.

*muka sedih kechik pergi  :'(
*kantin SMATS


Tiada lagi kawan saya tidur lewat,gaduh-gaduh,masak sayur terung yang sedap,masak nasi yang tidak bubur,tengok TV,tengok Korea di TV,tengok Oh!My School,tengok 49 days,tengok Family Comes Here,tengok Heroes, tengok Running Man , tengok group Beast, tengok Doraemon..dan macam-macam lagi 'tengok' la. T_T

Jadi saya dengan hati yang lapang ingin menulis sepucuk surat yang komfem tidak sampai ke tangannya ni melalui pos,kahkahh! XD









Dear adikku Kechik ( haha ),

Apa kabar kamu? Sihat? ehh lupa pulak bagi salam kan? Assalamualaikumwarahmatullah.haha^^
Apa ko wat tu? 
Orentasi kamu macam mana? Ehh orentasi,lupa pulak,Minggu Haluan Siswa kamu macamana?  Ok ka jugak? ada macam saya di UiTM ni kahh yang sampai makan tidak termakan,berak tidak terberak,tidur tidak tertidur?? kahkahh. Harap ko baik-baik saja ya :D
Harap dapat menjalani Minggu Haluan Siswa kamu dengan lancar dan baik, n dapat kawan baru.ahaa =D

Apa pun, ingat pesan kami sini yahh,
  1. belajar baik-baik,ingat pesan mama dan bapa.
  2. jangan sedih-sedih.
  3. belajar jangan untuk dunia jak,untuk akhirat jugak
  4. study untuk ur future,bukan untuk exam ( mcm madam saya selalu cakap dekat kelas,hehe )
  5. Jaga diri
  6. Jaga maruah
  7. Jaga makan
  8. jaga Tidur
  9. dan yang paling penting..jaga solat ya? Hee ^^ jangan la pulak ko solat Zohor jam 12.25 pm, beza sangat waktu solat Sabah dan Semenanjung nih Kechik.Apatah lagi waktu solat Subuh yang sangatlahh berbezanya, apa pun best la sana, bangun lambat. Ahahaha :D
hmmmnn..saya maw bagi lagi bahh pesan-pesan nih tapi aii blur la pulak otak ni maw bagi pesan apa.

Haha, apa pun kami sini rindu kau. Nangis² taw kami waktu kau jalan tuhh.First time kita berjauhan. Kakak tuh,xla jauh sangat. Di Tawau jak. Jalan kaki pun boleh,tapi ambik masa berminggu-minggu la jugak untuk sampai.  Uhuuu T_T apa pun,Minta maaf  if ada silap apa-apa.Gaduh² pun sayang jugak dekat ko bahh.Uhuu :D
Ingat pesan dia ats tuhh ar? :D

ohhh hampir lupa.. last pesanan, bila maw wat blog kunun? =p 

yang ikhlas,
kakak²mu yang comel ( perasan maw mampus! )
sayang ko!




To the outside world we all grow old.  But not to brothers and sisters.  We know each other as we always were.  We know each other's hearts.  We share private family jokes.  We remember family feuds and secrets, family griefs and joys.  We live outside the touch of time.  ~Clara Ortega



Okehh itu saja surat yang sempat saya beri,nnti post surat via blogspot lagi untuk ko. Nemau pakai via Pejabat post, lambat sampai.. =p 

kepada kawan-kawanku yang ada dekat sana tuh,manalah tahukan terjumpa adik saya si Kechik dekat sana, Sampai kan salam ya n tolong la tengok-tengokkan adik saya dekat sana ( memandai mintak tolong,kahkahh! ).uhuuu T_T 


okkk need to go. k bai . dadaaa Kechik :')





 
 
Lee Sun Hee - Fox Rain (my Girlfriend Is A Gumiho Ost)  
Nahh lagu,ko suka kan? saya pun suka.
sedih la pulakkk..dengar lagu ni ingat adik saya Kechik T_T
terus saya menangis ...


hahaha :D
p/s:kalau manda nampak gambar ini pasti
dia kata saya mcm Pilak.kahhkahh! =p





18 orang komen sini:

padlie said...

wah masuk universiti saya dulu.. :)

InsyaAllah, kalau jaga pergaulan, jaga duit, takde masalah di UM..

wa khairul onggon said...

Mesti rindu dia kan.. Takpe ada reszeki pasti bertemu lagi.. :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hehe..pika pon suke lagu ni!!

Amanda Sasha said...

Pilak! pilak! pilak~ hahahaha sygg bha kau. mesti kau nangis2 ni kan tulis surat via blogspot ni.anana kedapatan suda~ Jangan sedih2 bha kawan ku tersayang. Aku kan ada. Cewaahhh~ hahaha =DD

nong said...

huhu...kalau ada kelapangan ak kuar dari dunia putrajaya, ak cari2 lah c kechik...hehe..anak2 buah ba kamu ni..tapi jan panggil ak babu arr..nda maw aku..haha

Mohamadazhan hjDesa said...

lepas ni dapat jumpa lagi .insyaAllah =)


Perodua Myvi 2011 Menggunakan Enjin 1.5L Bakal Dilancarkan (GambarMenarik)

kira kekuri said...

@padlie wahh U awak dulu? :) insyaAllah..pasti dia bole :')

Novelgurl said...

tururu rappa ! tururu lapar !! hehe..
bestnya dpt study kt UM..hurm..hee~
all da best tuk adik awk !

P/S:MLT tu Medical Lab Technology ^^

Woofer Storm said...

thniah buat adik kira..insyallah,dia dah besar,pandai la tu jaga diri.. jgn sdih2 fren^^

kira kekuri said...

@wa khairul onggon rindu..huhu :')

kira kekuri said...

@♥NuR SyAFiQah♥ hehe samAla kita Pika.best ^^

kira kekuri said...

@Amanda Sasha ananana! kan?ko kata aku Pilak.? hahah =p haha taw2 jak ko manda aku nangis2. :'D haha thanks manda, aku syang ko jg!

kira kekuri said...

@nonghaha Zila, yahh ko carik2 la kechik sana :D kalau ko ada kelapangan ka ..heee ehh aku lpa la plak ko 2 pangkat babu kami..hihihi. =D bek2 ko Zila sana :)

kira kekuri said...

@Mohamadazhan hjDesaInsyaAllah..klo jpanjang umur jumpa la 2

kira kekuri said...

@Novelgurltururu lapar jugak! huhu..hee thanks ya..All da best tuk awak jugak :D ohhh itu plak maksudnya.hee

kira kekuri said...

@Woofer Storm iyahh,Thanks nasir :') insyaAllah bole la 2 dia.:]insyaAllah, x sedih2

deeninasuha said...

kak,smpikan salam saya buat siti shahirah..hope dia di um bek² jew..

kira kekuri said...

@deeninasuha
ok dini :D