Klik ok? TQ so much !

Tuesday, May 3, 2011

Persaingan sengit antara bapa dan anak

uitsss.assalamualaikum.kalau tak jawab dosa,kalau jawab sayang.. hihihi macam-macam la kan ayat FB ni?


Pagi-pagi seawal jam 5 aku da bangun da.Ada mission yang ditugaskan oleh aku oleh bos aku.
Jadi dengan gagahnya aku pun bangun dari katil,walaupun sebenarnya aku teda tidur 
( pura-pura tidur hehehe :DD


Sebenarnya aku malas maw buat misi ini.Tapi kalau bukan orang lain siapa lagi kn?
Mission ni bukan la mcam Mission Impossible tuh.Alahhh,just hantar adik aku jak pi sekolah lama aku. Memang la adik aku ni,suka tul balik pagi-pagi.


Sepatutnya dia ikut bapa aku ( inilah 'bos' ) .Tapi bapa aku bawa keta pejabat dia,jadi x muat kereta tuh untuk memuatkan adik aku,coz bapa aku bawak kawan sekerja dia lagi.Jadi kenalah aku yang hantar adik aku ni,memandangkan da memang keja aku sebagai dreber sejak akhir-akhir aku punya lesen ni =..=' tapi tidak apa.Menolong ituhhhh bagusss!


*inilah kereta yg aku guna.
banyak berjasa da ni.
dia boleh bertukar mcm BUMBLEBEE tahu!!!?

Okeh aku tipu =..= zzz

-Gunung Kinabalu bole nampak dari pantai ^^ 




Waktu jalan pepagi buta yg xda lagi matahari tuh,bapa aku drive dulu.Kena ambik kawan dia tu.Waktu OTW tuh,kami(aku n adik aku) nampak bapa aku kuar simpang ( dri ambik kawan dia ) jadi aku pun dengan adik aku minta pujilah sikit..


"Abang!tuh na bapa,p ko lambai dia.HAHAHA ^..^" gelak sakan pulak kami dalam keta Viva itu.Adik aku,lambai-lambai bapa aku dengan semangatnya<--pada pandangan aku la.


Aku pulak siap hon-hon lagi.Aku ni sbnarnya malas maw hon-hon.Bila maw n perlu jak.


Terus kereta aku pandu laju.


Mesti laju-laju ni,nanti bapa kejar.Hatiku berkata-kata.


Broummmm..broouuummmmmm,.Bunyi kereta.Kamu abaikan bunyi keta ni.Mustahil bunyik keta gni ni =..='


Aku pandu hingga 90kmj.Harap di Sabah ni,tidak la mcam di Semenanjung sana.Had laju keta hanya 90km/j jak boleh.duiii.Nasib aku tidak pernah kena saman lagi,x la mcm kawan seorang ni.Banyak da duit melayang terbang byr saman,biar kena bagi surat cinta lagi.Aku entah la,pernah gak aku pandu laju-laju waktu OTW balik UiTM dulu,tapi ntah..aku x taw la ada ka saman xda..x pandai aku cek.HAHA..ok sambung cita yg tergendala tadi.


Laju..dan laju.....


Aku tgok cermin pandang belakang.Line clear.Haram sebijik keta pun teda ni.


Pandu lagi laju-laju.Nanti bapa kejar.Ndak boleh ni.


Sekali aku pandang cermin pandag belakang,nahhh! ada !


Aku nampak bapa aku pandu laju gila-gila.Bapa aku memang.Tercabar kali dia anak laju-laju sampai tinggal di belakang?Lelaki mmg mcm tuh ka?wakakaka 


Aku pun apa lagi.Speeedddddddddddd bussss.Nasib xda roadblok depan BP tuh,kalau tidak kompom,mampus aku kena saman sebab berlumba-lumba di jalan.HAHAHA


Waktu maw masuk simpang,aku nampak memang keta bapa aku ngam2 la belakang keta.
Sambil aku masuk simpang Tun Said,aku cakap dekat adik aku,


"paling la bapa ni arrr.HAHAHHA,mgkin dia nampak aku laju-laju,jadi dia pun x mau kalah"
then,kami pun ketawa-ketawa la mcm tak ingat dunia dalam kereta sekejab.


Pastu,aku selamat menghantar adik aku pi skula.Tamat lah kisah persaingan sengit antara bapa dan anak..dan yg menang,pastilah anak!muahahaha :DD ( persoalannya sengit khaa? haha^^ )


*keadaan backyard rumah aku.Hijau!
kalau x malu..
nanti raya jemput-jemput la datang ke rumah ya ;D
-pemandangan dari atas bumbung rumah-





p/s:entry merepek d pagi hari.muahihuhaa :p


apa pun,aku berterima kasih dengan bapa aku,sebab dia la yang mengajar aku memandu ni dri form 2 lagi sampai boleh suda belumba-lumba mcm Fast n Furious ni ( perasan!!,sila muntah! ).Tocheee!! hihihi (ketawa sopan)~









30 orang komen sini:

Woofer Storm said...

jom kita lumba.mo??ehhee

thank komen ko kira.heheee terharu aku^^ skg dah keja tmpt juah,mood nak update kurang,ada pun mesti bnyk mngarut..

Novelgurl said...

haha..cayalah !

Anne Nurain said...

best ny dah pndai drive..
jeles eh.. huhuhu..

nong said...

hoho..ada keta da plak ko arr..ba t jalan2 la p rumah arr..haha..drift kita d pantai nanamun tu..haha

CIK TOM said...

comel kereta..kaler putih...fevret kaler utk kete..hee

padlie said...

saper jalan dulu, dia la patut menang kan...
lawa keta...
:)

Entry terbaru padlie: Sperma yang gagah!!!

Woofer Storm said...

cntik pmndangan tmpat kamu tu kira,ada masa ajak la aku p uma ko k...ehheee

ko kena join juga benda ni..heheee
itupun kalau ko sempat ba,kalau nda,tak apa juga..hehee

http://www.wooferstorm.com/2011/05/segmen-jom-kipas-blogger.html

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
air baling kenduri kahwin

uihhhh anak bapak... kalau sudu lebih dari kuahnya... tak mau kalah kan.... adoiiii sporting lah korang anak dan bapak ni... biasanya anak kena lah mengalah sikit

Ajieaziela said...

Hahaha.....besarrr..!! terus aku tebayang kau lumba2 ngn bapa kau subuh2 nie..
000.. jadi kamula pla bising2 di tmn nikmat tdi sbuh2 tu? (tetiba,padahal masi lagi dgn air liur basi) muehehe

nelly said...

haha ..betul2 berlumba ya ..

Heidi Shafiq said...

mau tumpang boleh? :P

kaichou pina said...

wakakkaaa!!! hahhaa...
oo ko x tdur satu mlm latu kn?? hahhaa...uik by the way..mcm pla ko tgkap gmbr rumah dri view ats tu??? ko pnjt ka?? hohoho xD

asfira aminuddin said...

haha. berlumba dgn abah sendiri eh. menariknya! ;) i kena marah kalo abah i tau i bwk kete laju2. :D

Hafriz Mohamad said...

Wah! ini rempit versi anak branak nih.. hehe~

KHRLHSYM said...

lawa pemandangan tu. ceh racing ngan bapak eh. nanti bapak kamu beli keta baru pasang twin turbo baru tahu. kehkehkeh

♥NuR SyAFiQah♥ said...

wahh...bestnye umah kamu :)

hijau je sekeliling..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy cat spray dashboard kereta

best berlatar belakang gunung... cantik sekali... kadang tu bapak nak test kalau anak dia tu cekap atau tidak memandu.... rupanya anak dia lebih handal, mengalahkan bapak...

kira kekuri said...

@Woofer Storm jom baa,ada brani ka Achie? haha, ^^
yahh ur welcome :) baik2 keja 2 boss :D TC

kira kekuri said...

@nonghee xda bah Zila,keta mama aku bah aku p bantai 2,harhar

kira kekuri said...

@CIK TOMkaler putih best kn cik Tom? hee

kira kekuri said...

@padlieohh nmpaknya camtuh,aku la yg mnang..=D

kira kekuri said...

@Woofer Stormcantik mmg cantik,klo x malu dtg la sni..eheh
tapi rumah aku bnyak ular daa =..='

kira kekuri said...

@Ajieaziela ahhh.aku la tuh Ajie! ( ngakun )

kira kekuri said...

@Heidi Shafiqnak ke mana Hedi Shafiq? owhh bolehh..jum jum ^^

kira kekuri said...

@kaichou pinabiasa..ko tgok mata lar..haha
owhh ko agak2 la aku maw panjat rmah ni,rubuh 2 nnti.haha dorg abang yg bergambar2 sana =)

kira kekuri said...

@asfira aminuddin aku pown pernah jugak kena marah bapa coz bawa laju2 sampai 110 km/j haha

kira kekuri said...

@KHRLHSYMthanks..itu pemandangan belakang rumah :D *terbyg bapak aku pasang twin turbo ~.>

kira kekuri said...

@♥NuR SyAFiQah♥ hehee thanks Pika Tajima! ^^, tapi banyak ular taw..huhu

kira kekuri said...

@Afzainizam ^^ thanks =D mmg cantik.bapak aku sllu test memandu,tapi bapa ttp yg terhandal la.haha

Anonymous said...

Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they plainly don't know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks