Klik ok? TQ so much !

Tuesday, February 15, 2011

Salam Maulidur Rasul =]


As salam.Hari Selasa.Harap2 hari ni cerah la kan.Hari ni Maulidur RAsul..Hari ini merupakan hari yang bermakna bagi seluruh umat Islam..pada tanggal12 Rabiulawal,merupakan hari keputraan seorang manusia agung,yang mana peribadi dan akhlaknya adalah sangat mulia jika di banding kan dengan kita ini..bagaimana peribadinya baginda Rasullullah..lihat al-quran,itulah peribadinya.manusia kekasih Allah,penutup segala rasul.Muhammad bin Abdullah. Selamat Menyambut MAulidurr Rasul tuk umat Islam semua.
Hari ni 15 Feb,kemarin 14 Feb..aku eran ada jugak kawan aku yg gi sambut nih benda. ahhh biarkan lah dorang,bukannya xda ingatkan dorg pun x bole sambut V day ni.Aku x sambut pun nihh.Memang lah xda BF ka apa maw kebret celebrate sama-sama.Owhh tidakk..sudah kena kata haram..so kita tegah lah kn.Hehe. Yang kawan aku  ni dorang yg saja-saja buat x tahu.
Eh,psstttt *nada berbisik*..ada yg bergayut dekat hp semalam..dri aku mandi dan lepak bilik kawan aku EZa hingga lah aku balik ke bilik.Sebelum aku pegi mandi dia da bergayut2 sana..selepas DUA jam aku di bilik Eza..ada lagi dia.Okehh.Mantap la luu beb. X panas kah telinga calling berjam2? haha..a ahh dri kau saja tuk fikir baik ka buruk calling berjam2 nih =)


-gambar aku petik dri Google-



Apa yg aku suka.Hari ni cuti..tapi esoknya Rabu..aku ada kuiz dan 3 or 2 bijik assignment tuk di siapkan..huhu..semoga aku tabah la k..fuhhhh..Ya Allah kuatkan iman ku.Harap-harap boleh la buat :(.
http://www.emocutez.comJom² ! sebenarnya aku maw cerita pasal hari ahad yang lepas nihh.Aku ,Ajie ,Tika ,Edut dan Kecik pi makan di Mayang Sari.AGAIN.and again..aku ni hari² la jugak makan sana.Hantam sajalah.Aku sebenarnya bukan lah suka makan sebab makanan dia ka apa.Makanan dia ok..aku suka pemandangan dri bukit tuh.Tuh yg best tuhh.Muahaha..sangat sesuai untuk melapangkan fikirann di hujung minggu *ayat standard

Hari Ahad tuh tiada apa² yang best aku buat.Cuma kuar ataw orang putih bilang ‘hang out’ with my girl friends Tika,Ajie,Idut serta adik aku si Kecik. Hee.Pi mana? Pi Mayang Sari atas bukit kota Belud tuh la.Agak² lah kan,tuh waiter cam owh sudah rupa aku.Patut bagi aku kad keahlian ni kalau ada,sebab aku malar pi sana ngan aku punya adik..sangat malarrrr =.=’
Tapi malar tuh dengan family lah,kali ni ngan kawan² .Next time bawak kawan² yang lain lagi.



layan....



Tika dan Edut.WOW!


Aku kira maw cerita pasal makanan Tika..paling la..
Paling apa? Paling aku JAKUN
tuh waiter di belakang tuh..bwak makanan Tika




Makanan Tika berasap.Wow! JAKUN.sebab aku 1st tym nampak
hahah..porahh . Si waiter tuang pastuh kan ada asap..wow!




Makanan Tika Sizzling Mee..fuhh snap cepat sebelum
ilang dia punya buih2.. ( ? ) =.=



Masa tuk makan.Aku hari2 gi sini makan Tom Yam.
Next time maw beli cam makanan Tika :D



Edut makan nasi ayam jak..atuuukaii Dut.. 
heheh




cing* cing*
 ini si Ajie dan adik aku..huhu..
dorang semua baik hati..aku jak kurang sikit baik hatinya ~.~'
kecik makan mee bandung n ajie mee goreng ayam ja.Haha.
Bilang maw yg spesel²
:DD





*melahap




next time maw pi lagi.hehehe..




p/s:Actually aku baru terbangun dri tidur jam 3 lebih tadi.Fuhh.Trus hupdate blog yg x seberapa ni.
as salam semua sayang kamu yg baca nih.Heee

13 orang komen sini:

kaichou pina said...

weiiiiiiiiiiiiii!!!! kmu p snaaa....ak pn mau...huhuhu =.= ti ta prgi ahhhh.......oooo by the way mknn c TIKA itu kirim slamm!!! tenngeeehhhh!!! ak mau mkn itu lau p sna tii..hahhahaa errr brpa jga hrga dia itu??? hahaaa

fawzeah zea said...

nyum..nyum...tomyam cedap..hehe :D

kira kekuri said...

kakak:harga dia mcm tomyam jugak 6 hinggit..hehehe..tenggehhhhh!

Woofer Storm said...

sni murah ja tu fren,tapi smpi skg aku nda pndai makan sizling2 ni..aku layan nasi goreng ayam masak merah ja ba,blnja aku boleh???ngeeee

Ajieaziela said...

Hehehehe..lain kali kita pegi sana lagi yaa....

Sasa Al-Sharif said...

salam maulidur rasul.

lain kali boleh join ka?

kira kekuri said...

woofer: alamak..serius aku xda duit.aku tunggu ko ja belanja aku ni..:D hohoo

Ajie: yahh nnti dengan dorg piahh n yg sewaktu dengannya(yg maw join)

Sasa: bolehh join,bajet sendiri la..hek3 :p

Novelgurl said...

Assalamualaikum

salam maulidur rasul ^^

caiyok2 ! asssignment tuh..jgn stress k ! awak kuat ! :D

kira kekuri said...

@NovelgurlThank u novelgurl! huhu..bersemangat aku truss :DDD aku kuat aku kuat! >.<

♥ AMOYELLA said...

weeee...amoy mo join jugakkk...yang sizzling tu bestt...tomyam kegemaranku! hehee >.< uhh makanan~~~

Woofer Storm said...

kdkut ini budak,..sikit ja ba..ngeeee
dtg sni sblum nak tdo..malm ni ko bagi aku tido blog ni lagi tak??ngeeeeee

kira kekuri said...

@♥ AMOYELLA sizzling tuh memang best! aku maw try juga nanti! :DD tomyam our fevret! :D

kira kekuri said...

@Woofer Storm
tidak bah aku kedekut achie.aku cakap kenyataan ni :'( bukan x maw blanja.hehee..kn aku tunggu ko blanja aq dulu? haha
tido jak sini...tapi xda selimut la..pandai2 la cari selimut k..=p