Klik ok? TQ so much !

Thursday, February 10, 2011

aku dan contact lens





as salam..hari da petang,hari yang bahagia buat aku la hari ni.Sebab xda kelas! sioknya :D
Hari tuh aku ada cerita tentang membeli contact lens.Sebenarnya ni lah first time aku gi beli menatang² macam tuh tau.Selama ni x terdetik pun. Takut maw pakai. =.= Harga rm25. ok lah tuhh murahh sket kann.


Dan akhirnya kemarin aku berjaya pakai. Cehh.memang  kalau yang permulaan bagi aku nih susah sikit pakai.Tapi alhamdulillah lama-lama ok suda bah.Menangis² plak aku waktu first time pakai. Minta puji punya pasal terpaksa la tahan =.="   PORAHHH!
http://www.emocutez.com
Tapi aku da simpan dalam hati ni, x maw pakai benda nih selalu.cukuplah sminggu sekali.Nanti rosak mata aku haa..sepa maw tanggung?? aku lah sendiri kn? x akan la org lain plak.Masaalah yg kita buat,lagi bagus selesaikan sendiri.


Tetapi pakai contact lens nih ada bagusnya jugak.Bagi yang pakai kaca mata tuh,jika memakai contact lens..truss mata tuhh rasa mcm x rabun ja..tidak percaya?? try it babe! (behhhh) nih kwan aku si Tasya yang kata.Bukan aku k.Aku tidak bermata empat.Pas tuhh rasa selesa sikit dari pakai spek mata orang bilang.






tenggehhh!!



perghh.abaikan muka hodoh tuh.
.rupa-rupanya anak mata jadik besar pakai benda nih.
patutlah orang semua pakai benda nihh..hak3.


-entry melalut dari aku-
selamat petang semua :]

p/s:kepada Aziela,nnti aku bagi ko alamatnya ok?! heheee

19 orang komen sini:

sicKo^ said...

aku dulu pakai lens gak.. tapi lepas 2-3 bulan aku stop sebab malas giler nak pakai, pastu nak tanggal, pastu nak cuci.. ish...

Nurul Afifah Addnan said...

nurul dlu pkai..kaler kelabu..pastu xpkai da..lecehla..mata pon rse gatal2 semcm..huhu..alergik rpenye. :P

dyg said...

besar pla mata kan klu pakai lens..
mcm Barbie doll..haha

PiNk FrEaK said...

big eyes ka tu kira? besar mata ko!~ hee

kira kekuri said...

@dyg
jadi Dyg mcm? ada rupa mata2 Barbie la aku ni? miahahha (perasan) perghh :p

kira kekuri said...

@PiNk FrEaK haii Nisa ! :D big eyes?? ntahh la..aku main beli jak waktu dorang manda p tempah..muahah

kira kekuri said...

@sicKo^ x lama gi aku ikot jejak langkah ko la tuh dear..haha

kira kekuri said...

@Nurul Afifah Addnan alergik? hah? bolehh plak cam tuhh? ee..aku pun takut gak elergik :(

Woofer Storm said...

slm..mata ko makin comel disitu fren,tapi ati2 ja,,takut ada infeksi pulak..pki cntct lens ni ada leceh cikit..

*aku tak layak pakai bnda macam tu,takut ada yang histeria nmpak aku pakai.hahaaa

Novelgurl said...

Assalamualaikum

waa..cantek la ^^

Woofer Storm said...

asik tnya salut ja bdk ni,kasi ringkas ba tu dari pktaan Salute...hehee

kira kekuri said...

@Woofer Storm tuh la yg aku takutkan..jangkitan..huhhh..
alaa Achie..pakai jak ba..mustahillah ada yg histeria.. haha..bila lagi maw bergaya..hehe

kira kekuri said...

@Novelgurl waalaikumsalam Novelgurl..first tym pakai benda ni dear :D

kira kekuri said...

@Woofer Storm owhh salute..sorry la Achie asik menyusahkan tanya ayat yg sama..owhh rpanya salute..manalah aku tauu..hee :D

CIK CIRA said...

nak taye...sakit tak pakai lens

Redbloodsnow said...

wahhhh laaawaaa! pakai lah selalu pasnih ea. serious. lawa :)

padlie said...

Contact lens ni bagus sbb tak rosakkan bentuk hidung.. :p
Tapi hanya orang yg cermat leh pakai. Saya x leh..

Oh ya, Salam kenal. Jemput ziarah blog sy. tp noob lg..
I follo yer.

samizul.net said...

Senior pakai cermin mata ja. Nda berkenan dengan contact lens ni. Nanti tercucuk pula mata.. XD

Ajieaziela said...

Hahaha...eee ko sgt cumillll!!! i like...
tq kira alamatnya nnti sya pn beli juga nie...kikikik..ayoh pakai CL..