Klik ok? TQ so much !

Thursday, March 10, 2011

Sweet Sour


Assalamualaikum . 

Tika ini,aku baru balik dari perjumpaan Bankers semua. Bincang pasal yuran dan Banker's Night. urghh..aku dalam di lemma.Perlua ka pigi tidak ar? aku malas maw kuarkan duit nih,lagi pun aku sekarang nih tengah 'pokai' harap duit tajaan FAMA ja aku.Itu pun sebenarnya aku malu jugak maw minta kat dorang.Aku tunggu mereka yang bagi. Malu-malu >.<'

Pada entry aku yg lepas INI, aku ada cerita kan yang aku ada sambar beli 1 novel? hehee
jengg jengg jengg! nilah novelnya!!! :D


gambar ihsan Google


dulu,aku langsung tidak pandang pun JS punya terbitan nih.Tapi sejak adik aku si Kecik kata best-best buku JS nih,so aku belilah..ahhaa..then aku admit,memang best-best semua.thumbs up lah JS! 
Apa aku maw cakap pasal sinopsis dia ar? aku belum baca,sinopsis pun ermm,dialog ja kena bagi.Aku bacakan roomate aku dulu.Kiranya dia memang manusia bertuahlah sebab selalu rasmi novel yang aku beli.Roomate aku kata best ! haha so tidaklah sia-sia aku membelinya..hehe,turn dia baca da habis.Now,my turn plak.Yeahh!


JOM BACA SINOPSIS 


A - Yg manis, harum lagi wangi itu Zarul
"Kira org ni taraf cincin gula-gula ni ajelah.""Sepuluh ringgit tu." Sungguh-sungguh dia cakap."Berkira... baru sepuluh dah kecoh... bukannya seribu pun." Aku jeling dia."Byk cakap pula... kalau tak nak bagi balik." Dia hulur tangan kiri.

Tak tahu pula mcm ni punya seronok apabil dapat cincin... walaupun hanya cincin gula-gula."Ni kira orang 'cuplah' ni." Sambung dia lagi.Aku simpan senyum. Tak boleh senyum depan-depan ni, nanti dia perasan!

B - Yang pahit, masam, masin, payau itu Joe Jambul

"Bayar cincin ni." Kata dia. Betul ke ni, apa yg aku tengah dengar ni."What?" aku terjerit di situ."Pay for this." Relaks aje dia mengarah aku lagi."Okey... saya bayar!" Aku jeling dia.

Tapi kan, juling biji mata aku tengok bil RM10,000 kat Tiffany tu. Gila ke apa? Batu planet mana dia pakai buat cincin bodoh ni!




Pada aku,ada 2 kriteria yang aku pilih waktu maw membeli novel nih.Aku suka novel yang tebal dan penulis dia best ! dan yang PALING lah tebal aku beli novel karya penulis hebadd Siti Rosmizah!!.. ^^( berikan tepukan dulu sebelum meneruskan pembacaan anda.terima kasih ) novel dia nih,aduhhh...gila-gila lah tebal dia.Aku bagi A+ tuk novel dia nih.Aku sangat suka novel dia! aku minat kau Siti Syakirah Rosmizahhhhhh >.< (teriak nama dia)
kalau novel kurang tebal aku x suka beli taw,kurang memberikan kepuasan membaca dekat aku.hak3 

Okeh nanti korang beli lah sendiri ya untuk tengok best ka x? :] pinjam dekat aku pun boleh apa..muahaha 

Hari tuh aku beli barang-barang nih jugak ( bz maw bgtaw ) =.='

biarlaa...

Aku beli 4 barang nih.

benda ni,rum8 aku panggil 'mata-mata'
lucu benar rupa aku pakai ni.HAha! biarlah,yg penting dpat tdur dengan aman 

antara semua,ini jugak yang aku suka taw.WANGI bah..
aku beli 2 dri Kaison . Rm1.90 satu ^_^

yang paling wangi nih haa.
aku simpan dalam locker aku.Wangi.aku sangat suka la wangi2 nih.
yang OCEAN plak,aku letak dekat tingkap blik.
Biar bilik kami harum sentiasa.Hahaa :)

dalam gambar
1.pewangi
2.Kunci bilik
3.Pen biru dari Gui

apa-apa pun best la semua barang nih . aku suka semua ^^










16 orang komen sini:

Nour Eyza said...

saya pn suka snagat Sweet Sour! Nasz memang slamber je lawak dia.hadoiii..heeeee =)

Novelgurl said...

Salam..rrr jelsnya ! bila la nk rembat novel sebeban nieh..heehe

Sasa Al-Sharif said...

nama penulis nasz? familiar

kaichou pina said...

kasi beli ak yg wangi2 tu...sma mata2,,,tu hahaa

Kopocinue coffee said...

bertuah saya dapat room@ cm awak
=P

marshmallow said...

nak baca jugak novel tu! nak jadi roomate kira lah macam ni. heeee~

kira kekuri said...

@Nour Eyza iya? hee awak da baca? nnti sya baca.^^ ehhehe

kira kekuri said...

@Novelgurl rembat cepat mastura ^^ hehe

kira kekuri said...

@Sasa Al-Sharif ko knl? ? O.o

kira kekuri said...

@kaichou pina boleh jak kakak,bank n kan duit sama aku 10 hinggit? (berkira nih) ahahah XD

kira kekuri said...

@Kopocinue coffee ehee..TAhniahh! ^^ ko pun bertuah gakk.. da 3 sem kita sama-sama..hee

kira kekuri said...

@marshmallow jom cepat pindah UiTM kk,jadi rum8 aku.ahakkss :DD

apisv2 said...

hahha

si para para said...

err saya tak baca buku tu,..kalau baca mesti saya tido awal malam malam.
lagi satu, buku sejarah

Khairul Antasha said...

hehe.. nanti share la apa yg baca dr Sweet Sour tu..hehehe

Cikgu Fikri said...

best ker nover tu?
slalu nmpk kt kedai,
cm menarik gak..
cuma takder masa nk baca..
huuhhuh :)