Klik ok? TQ so much !

Tuesday, March 8, 2011

Cincin dijari manismu

assalam.d pagi yg sejuk dan mulia ni,ingin aku coretkan sesuatu..




sesuatu

okeh itulah sesuatu yg aku ingin coret.merepek bukan? haha *kesiokan seseorang.
Aku tgah study law nih.Tapi d sbbkan otak aku memang x dapat menerima LAW dalam otak ini,aku pun blogwalking la,dekat blog-blog yg masih aktif ni. :) skodeng sana ,skodeng sini biar pun xmenjadi..hehee

then aku terjumpa ini. Kiranya aku sangat tertarik dengan entry beliau kali ini.Almaklumlah,aku ni kalau dekat rumah sllu jgak kena kejadian ni.Pelik.dekat ostel pown..urghhh sabar jak la kn?
entry beliau kali ni adalah tentang Gangguan Jin Membuatkan Saya Tidak Tidur Malam.Aku memang tertarik dengan entry ni.Sbb sedikit sebanyak ada kaitan dengan aku.


spooky kitaro versi manusia
hantu,jin semua ada 


PhotobucketAku, boleh lah d katakan terkena gangguan ni.Pelik bin benar.Tapi memang inilah kenyataannya. Paling teruk waktu d sekolah menengah. Zaman sekolah menengah adalah zaman 'gelap' (dui) -.-' paling teruk waktu aku form 5. Macam-macam aku baca sblum tidur,x jugak lari-lari benda tuh? apa keheeel yupp? jadilah aku penakut..


Dan d sebabkan itulah,aku sepanjang skolah menengah aku,aku x pandai tidur sorang d katil.Haha ^^ kalau aku xda kawan,aku lari pi katil kakak aku,tapi katil kakak aku femes,sering ada jak orang yg join tidur sekatil dengan dia.Kak Aminah Bali..jadi aku dengan rendah dirinya give uplah kan,join tidur plak dekat katil org lain.Ehehe.. 

d mana ada ruang,d situ aku akan menyelit.hahah..

Jadi sejak form 1,aku join tidur katil orang or orang join tidur katil aku.Katil aku owez dekat kipas,jadi ia menjadi 1 bonus bagi mereka yg join tdur dgn aku.Hehe.. psstttt,pandai aku jerat orang kn? * hihi

Aku tidur kongsi katil ni,selalunya tuk elak kena 'tindih' la plus aku ni penakut (penakut dekat skolah ja,rumah x ) . Kalau orang sebelah aku bergerak,bolehlah dia gerakkan aku jugak scra otomatiknya,then larilah benda tuh jga secara otomatiknya..hmnn..ada2 ja la benda nih kn?

Pernah dlu aku tidur dengan budak dorm aku,si Hidayah Mizuani. Dia ni memang sejenis gak ngan aku,sllu kena benda2 gni nih. Pernah sekali,aku bangun dari kena 'tindih' nih..sekali aku tengok dia dekat sebelah..mcm orang yg meracau gitu..aku heran.. 'aik kenapa c daya nih?'
aku bertanya2 sendiri. Akhirnya aku memberanikan diri bertanya..

"daya kenapa kau??"

"kena 'tindih' aku kak.."dengan suara merintih dia berckap..fed up kali kn selalu kena 'tindih'

"wuii! sama kita! ahahhaha" aku plak yg ketawa..apalah aku ni -.-'

"Betul bah kak?! " Photobucket c Daya tanya aku balik.

"betul! okehh okehh,esok kita cerita.." aku menghabiskan dialog antara kami dan tdur.

Esok paginya..kami cerita ntah apa kes sampai kami dua sekali kena 'tindih' pada katil yg sama? cerita yg patutnya menggerunkan menjadi lawak pulak bagi kami.Pelik! tapi xda apa yg mustahil.Macam-macam boleh berlaku d dunia ni..hmnn..

gembira bolehPhotobucket,sedih pun boleh Photobucket haha..apa2 pown habis air mata aku hari ni dan kemarin.

okeh aku nih sangatlah melencong! apa kaitan entry nih dengan cerita aku ni? haha..
aku just maw cakap yang Shakir nihh,ehh nama kami sama! aku Syakirah ! hee..
ada buat novel, n aku tertarik dengan sinopsis dia..apa-apa pown,kalau nak tgok sinopsisnya..jom terjah sini KELIK SINI

OKleh sambung study dulu.Wish me luck biar pun x luck..hahah,baca ja lah..! ;D





4 orang komen sini:

samizul.net said...

Besalah tu kena tindih2.. Bukan masa di asrama ja, mana2 pun boleh. Nda taulah kalau di surau / masjid pun kena, ehe..

Jangan risau sangat k.. Lalui ja dengan positif lepas dah berusaha macam2 untuk mengelakkan diganggu.. ^^,

kira kekuri said...

@samizul.net d(~.~) sintiki luk senior..heheh..thank u for ur advise :) mmg d mana2 pun ble kena..sedih

Woofer Storm said...

tak snggup ditindih walaupn dah kena skli..hehheeee

kenal blog shkir ni,memang suka penulisan bro ni..like laaaaa

fun4u said...

Have a nice day and nice blog and if you have some time than visit me with $mile$ at
http://adsense-adword-info.blogspot.com/