Klik ok? TQ so much !

Wednesday, March 16, 2011

Cinta | Allah tengah jaga hati kita


pssttt~entry ni,untuk yg hari Isnin sebenarnya.Tapi orang x dapat update sebab blog orang tiba-tiba jadi macam ini.huishh !

Entah hilang pi mana orang pun x tahu.Huhuu..apa prob..? orang pun x tahu.. jadi orang pun xbukak la blog ni selama emm.. 1 hari kali? hehe..nasib orang ada Tumblr :)


Kelas Arab hari ni memeng sempoi la.Ni la sebab aku suka kelas Arab antara semua. Hehe
Kelas mula jam biasalah kn? jam 2 pm until 4 pm. Itu masuk kelas :] Start BELAJAR jam 3.40pm. Sepa tidak suka? angkatlah tangan .Tapi angkat pun aku x nampak la.harharhar ^^
Begini la kelas Arab aku saban hari,tapi aku rasa hari ni yang terhebad la.Biasanya masuk kelas gitu,mula jam between 2.30pm-3.30p,tapi hari ni 3.40pm. sikit masa lagi maw habis.! ahaha ^^ 
dan aku mcam biasa,aku da plan la sebelum masuk kelas. apa aku maw buat ya kalau ustaz masuk kelas ni?pasti xda study nih.Tau lah tuh,matbe dia cita sal Tsunami ni” hahh~gitulah aku merancang kehidupan aku pada jam 2.00pm setiap hari Isnin. Jadi kadang-kadang kalau dalam kelas tuh,aku bawak la apa-apa bahan bacaan.Hari ni aku bawak Cinta Kau dan Aku, hari yang lalu,aku bawa majalah Solusi. nanti-nanti entah la apa lagi aku bawak pi kelas ni.Kekeke =p
Sekarang ni xda apa-apa aku buat,melainkan blogwalking blog-blog mereka yang join segmen BA ni.  

Bila CINTA Berbunga… Senyum dibibir sentiasa.. .Hmnn..best jugak ya segmen ni.Banyak jugak kawan aku yang join. Aku x jadi join,sebab tadi ada meeting ngan kawan-kawan.Hehe..tapi kalau aku join pun,pasti aku blur.. =.=’ x tau mau jawab apa agaknya..sampai begitu sekali ka butanya aku dengan cinta??
aduihh.haha ,jadi aku pun,jenjalan lah..tengok-tengok pandangan orang tentang cinta.da xda aku buat apa-apa..huhuu =D
Aku baca blog diorang.Masing-masing mendefinasikan cinta tuh dengan pandangan masing-masing.Haha,suka plak aku baca ya? memang ! ^^ aku ni manalah pernah bercinta,kalau aku cinta pun ‘orang’ cinta aku langsung x terbalas..memang x layak bercinta nampaknya kn?! Haha ^^ *senyum paksa..begitula nasib insan mcm aku ni..uhukkuhukkkk T_T sedih memang sedih.Tapi redo ja la kn? Da itu takdirnya aku xda cinta ni. .
kawan aku INI pernah kata dekat aku,ehh bukan kata yah,sms
dia tanya,aku ni x bosan ka tiada cinta? aku jawablah..bosan jugak.hahah
then aku bagitahu la dekat dia, aku selalu berdoa,kalau da tiada jodoh,aku harap Allah kuatkan kudrat aku tuk jaga mama n bapa aku.Dorang la yang aku sayang d dunia ni..Tu saja aku minta ~.~ jodoh tuh,kalau da xda,x perlu la mengeluh.Haha.cuma ia datang laju-laju or lambat-lambat! ehhe errkkk ~.~’ 
Then kawan aku cakap sms dekat aku. Ko taw kenapa?? sebab Allah tengah menjaga hati kita.. simple pulak jawapan yg diberi kawan aku ni. Tersedu aku.Maw menangis pun ada.harharr ^^ 
Setiap yg berlaku tuh,pasti ada hikmahnya.Begitulah yang aku selalu jugak la nasihatkan dekat kawan-kawan aku. X perlu la rasa sedih andai cinta di nodai,x perlu andai cinta masih belum hadir dalam hidup mu. Semua yang berlaku,pikir! pasti ada hikmahnya. Aku bersyukur kepada Allah.Allah jaga hati aku,biar pun kadang, selalu terpalit sedikit parut halus...

p/s: so,jangan sedih2 semua!^~^ 

8 orang komen sini:

apisv2 said...

InsyaAllah, beriman dan beramal

Nur Liyana said...

hurm..betul tue Cinta Allah sentiasa ada untuk kita..so bnyakkan bersabar dan berdoa..kalau dh ada jodoh nnt, tak ke mana punyer...huhhuhu

Woofer Storm said...

dlm hati ada taman ka fren?lek ba ko,cool selalu ya..kalau rasa bnda tu nda pntg,ko abaikan ja..

ps:nda pyh dgr ckp aku ni sgt,coz aku pun failed juga.aku akui..ermmmm

Novelgurl said...

Salam..betul ! hebat kwn awk =)

kira kekuri said...

@apisv2 ^^

kira kekuri said...

@Nur Liyana sokong,apa2 pown cinta Allah itu yg maha agung :) cinta manusia? kin mals ja nak kejar.huhu

kira kekuri said...

@Woofer Storm hehe,ada taman pun,bukannya ada bunganya :] begitulah kisahnya..hehe..ok la aku abaikan..;)

kira kekuri said...

@Novelgurlwaalaikumussalam..kawan orang mmg hebat :D