Klik ok? TQ so much !

Saturday, March 12, 2011

Aku rasa kekok

assalam..heeehh.susah betul sesuaikan dri kn? Aku maw cita sometink nih.Hahaha~
Tadi pagi,aku chat ngan sorang budak ni,umur adik aku n orang kampung aku.
Dulu,dialah kawan aku dekat sekolah agama,kawan gaduh-gaduh..hahah! ^^

Dan,dulu jugak dia ni macam lelaki yg 'lembut2' gitu.tapi sllu jugak x 'sebulu' org kata.
selalu bergaduh2 cubit sana cubit sini..perggghh..pukul sana tendang sini..=.=
dan sekarang? masa memang merubah manusia. Manusia berubah . kn? sekarang aku nampak da x ehem2 gitu.ahaha~ dia da jadi budak alim,x lagi mcm dulu.. ~.~ Alhamdulillah 

Orang memang patut x rasa kekok.Aku ja yang rsa kekok. Apa yang maw di janggalkan ni? haha. Sebenarnya tidak la menjanggalkan sangat..dia panggil aku kakak. 'wahhh baik benar budak nih'..hati aku berkata sendiri..adik aku pun x pandai aku kakak. Nama ja diorang guna. Besar,Syakirah dan kadang-kadang Sakiro. Bole plak nama aku Sakiro. Hahaha. Adik² aku panggil nama ja, penggunaan nama kak xda pon.Tapi aku tidak kisah..asal panggil nama aku cukup la.hohoho.. 
then kakak aku,x perlulah panggil kakak,sebab nama dia sememangnya Kakak. Semua orang panggil dia Kakak,cousin²,Edut dan lain² panggil dia kakak jugak.Da nama dia. 

Jadi aku berpikir sendiri,mungkin ka persekitaran aku yang membuatkan aku kekok d panggil kak or kakak? atau aku perasan muda lagi? mmg muda pon k? miahahha :DD aku ok ja bila orang panggil aku kakak ni..kadang-kadang suka lagi.Hahaha 

Apa yang aku rasa susah maw sebut n kekok nih sebenarnya bila aku yang memanggil orang dengan panggilan sebegitu. Pelikkn? tapi tu lah hakikatnya,mcmana? kawan-kawan kakak aku,or yg batch kakak aku,semua aku panggil nama ja..aku rasa lebih mesra apa? haha :D
begitu juga dengan panggilan abang.susahnya aku menyebut or panggil orang abang nih..1 jak 'abang' aku ada sekarang nih,adik aku si Abang...haha!kadang-kadang kn kalau aku duduk² mengelamun,aku akan pikir tentang ni,then aku rasa aku kurang beradab pulak rupanya..hmnn.begitulah hati aku bermonolog sendirian..cehh!

n then,aku pikir,maybe Yes,persekitaran.Even cousin² aku yang da kwin ada anak² yang comel aku panggil based on nama ja.Kurang beradab ka aku? maybe orang akan pikir lain² dekat aku..hahaha ! kn? jangan tipulah..kalau berani cakaplah pandangan korang..hehe..aku maw tahu jugak.manalah tahukan ada perubahan? :]

Tapi ingatlah, kurang beradabnya seseorang itu,kita tidak boleh lihat hanya dengan cara dia memanggil orang sahaja..tidak semestinya dia kurang adab kalau dia x panggil kak or abang d depan nama tuh,ada jugak yang sebaliknya,beradab hanya pada cra panggilan,tapi hakikatnya berlainan..







*hahaha XD anak cousin aku yg first.
kalau ada gula-gula baru mesra ngan orang :D
tripnya!! tapi aku rasa dia comel ^^





p/s: sekarang tengah pakai Yoghurt dekat muka.Jom pakai reramai!!!?? biar muka sihat sentiasa.hekk²

Tapi sekarang aku pening. Pening lepas minum segelas susu. Selama ni x perna aku pening taw minum susu..erann..sakit kepala.. 


ciou :D

assalamualaikum

2 orang komen sini:

Anne Nurain said...

aku pun x biasa ngan panggilan 'abang' ni.. mayb sebab aku xda abg..
hehe.. aku slalu mengelak dari panggilan 'abang' ni.. hehehe...

kira kekuri said...

@Anne Nurain haha aku pun xda abg, kalau maw panggil org abang ka, bole plak terstuck-stuck lidah aku maw berckp.ahaha..susah!