Klik ok? TQ so much !

Monday, April 25, 2011

Novel | Jika Bukan Kerana Bintang



Assalam..agak lama ya aku x update blog? bukan apa,cuma pikiran aku bercelaru antara update or study or STeADY?? jadi aku pun memutuskan malas la update..blajar dulu( konon) 
hmphhh! Photobucket

Okeh sebenarnya aku nak cita dekat blog ciput2 aku ni yang kemarin aku beli Novel lagi!!! wuhuuu~ ops matila aku oleh mama aku if dia taw aku ada beli lagi novel..ehehhe sorry mak,x dapat kawal diri ba kalau masuk kedai buku..erkkkk Photobucket heee

kalau masuk,pasti xmo keluar dengan tangan kosong.betul kn? kn?  ( kasi 'iya' dulu ba ) maybe yg kaki betis novel tuh,adakah anda sama ngan aku? ehh ada ka or minat baca novel jg dekat sni?
Jadi kemarin,after exam LAW yang sangat lah 'best' itu,aku ngan kawan2 pi makan tengahari la kononnya dekat MCD..aku order Bubur Ayam MCD..ehhh! sedap ohhh~ aku taw aku kampung2 jadi nilah pestime aku makan benda tuh..arghhh~sedapnya~~ rasa maw makan lagi.Photobucket

So pastu jalan gi Kedai Buku Harris.Then sana lah aku jumpa benda nih,banyak gak aku jumpa.Yang kin geram tuh,,waktu aku gi sana berlambak pulak novel aku cari2 selama ni Andai Itu Takdirnya . Begitulah selalu,kalau benda tuh dicari-cari x d jumpa,kalau x d cari,ampai2 plak kat sana.

N novel ni rum8 aku yg rasmi dulu.Mcm biasa,coz aku taw aku xda masa maw baca tuh..dekat rumah jakla best.hehe :DD

Oklah aku pun da terlebih merapu nih,jum kita layan sinopsis?

Sinopsis Jika Bukan Kerana Bintang 



Alya Maisara dibesarkan oleh datuk dan neneknya tanpa mengenali kedua orang tuanya. Mereka merahsiakannya kerana tidak sanggup melihat cucu mereka menderita jika mengetahui kisah silam hidup mereka. Hisyam, menantunya dipenjarakan atas tuduhan membunuh manakala anaknya, Zubaidah pula lari meninggalkan Maisara yang masih kecil kerana mengikut lelaki lain. Maisara dibesarkan dalam keadaan serba kekurangan. Tapi anak kecil itu tidak pernah mengeluh akan kemiskinan yang mereka alami sebaliknya sebagai dorongan untuk dia rajin belajar dan akan mengubah nasib mereka kelak.
Alya di besarkan dalam serba kekurangan.
Dhamiri Isyfal tidak percaya pada cinta.Kehidupannya banyak diaturkan oleh neneknya,Datuk Hasnie iaitu pemilik Wadah Sejati Holding.Takdir pertemuan Maisara dan Dhamiri di pusat boling telah membibitkan kisah cinta mereka.Namun ianya tergugat bila Datuk Hasnie menghalang cinta mereka hingga mencemarkan maruah Maisara.sanggupkah Maisara meneruskan cinta sejatinya bersama Dhamiri?


"Jangan pandang bawah.Tapi pandang pada  bintang.Dan jika bukan kerana bintang...saya tak akan punya kekuatan pergi sejauh ini.Dan hanya awak bintang hati saya."~Dhamiri

Kata-kata Datuk(nenek si Dhamiri) bermain-main di fikiran Maisarah.Kuatka dia untuk bertemu ayahnya yang tidak pernah dilihat wajahnya?Ayah yang selama ini dipanggil dengan gelaran pembunuh.Ya Allah! Tabaka hatiku untuk menghadapi segala cabaran dan dugaan untuk terus hidup di dunia-Mu ini,ya Allah.

"Saya berani bersumpah,makcik.Saya tak mengandung.Apatah lagi unuk buat kerja terkutuk.Saya tahu nak bezakan halal dan haram makcik.Saya tak tahu mana makcik dengar cerita karut tu.Tapi sumpah,saya tak mengandung."~Maisarah



psstttt~amacam? best ka? hehe..jum beli n baca ramai2 sampai lebam! :DD
mcam2 la bercinta nih..aku x pernah lagi.wakkakakaka bks.



4 orang komen sini:

nelly said...

lama dah nelly tak baca novel ..
=='

Kopocinue coffee said...

jom baca novel ney
best gak

Novelgurl said...

Wah ! novel lgi tuh..erm..genre cmnie x mnat sngt..ege

Woofer Storm said...

dah lama tak beli novel...grrrrr