Klik ok? TQ so much !

Thursday, April 7, 2011

Segmen | Mahu Jadi Diri Sendiri





Assalam semua. Agak lama x update blognya yah. Atas kondisi2 yg x menentu. Jadi malas. Tapi malam ni,aku buka kan hati aku ni tuk join segmen ni. hehe.Aku, kalau bab2 segmen, aku mmg suka, trutamanya yg tag-tag memang best la. X paya tulis banyak2,tinggal jawab jak kn? Huahua wlaupun sebenarnya aku malas n tawar nak update sebarang entry plus,sibuk..mcm2 keja di buat..tapi kali ni tuk segmen..aku join :)

Lagi pon tengah bosan ni, saiment pun belum siap. Lantaklah asal jiwa aku lapang sket asilah. uhuu

Ok la. Jom?

Photobucketsila letak header comel ini di entry korang


*comel sungguh! aku suka warna ijau! ^_^


 Photobuckettajuk | Segmen : Mahu Jadi Diri Sendiri

Photobucket jawab jak soalan senang nie nda susah mana pun ^.^

Photobucket ruang di dalam rumah yang menjadi kesukaan kamu?
Emm,sebenarnya semua suka. Tapi paling suka,bilik tidur la.Bole lepak2 then tidur
pastu dapur, coz boleh makan.. hehe

Photobucket pengalaman pertama kali bersama sahabat karib kamu?
Pengalaman bersama sahabat karib ni mustahil lah dikatakan semuanya manis2 belaka kn? pasti ada yang manis ada yang pahit di telan..manis kita kongsi bersama,pahit telan sendiri-sendiri ?  
( telan sendiri ka ? ) haha...apa pown aku memang pernah mengalami kedua-dua situasi di atas. Memang best n memang sakit .Pengalaman pertama kali yg best, kena kejar warden sebab  eskep prep malam.huahuahua..mank x bole lupa owh ^.~
( banyak lagi,tapi nnti x tercakap pulak semua )

Photobucket tabiat buruk kamu yang cuba diubah?
Kuat tidur,makan..aduhh~ serius sukar di halang.. kalau sakit kepala,tidur n makan la jawabnya. Mama aku pun da marah asal badan aku ber+ + la ‘comel’nya =.=’
Makan itu suatu kepastian! Tapi aku salah memanfaatkannya. Hahaha ^.^
Tidur pulak,antara makan dan tidur, aku lagi prefer tidur. Sebab best apa kn? 
BEST GILA TIDUR!. okeh itu yang pertama.Yang ke-2 sifat sensetip ni. Kalau bole buang jauh2 dalam lava gunung berapi! 

Photobucket jika kamu menjadi guru sekolah, mata pelajaran apakah yang akan kamu pilih?
Owhh aku rasa Pendidikan Seni dan Matematik kali. Sebab aku minat kira-kira dan melukis? :)


Photobucket bagaimana kamu memujuk / menangkan rakan kamu yang sedang menangis kesedihan?
Bagi dia nasihat sampailah dia rasa legaaa.hehe. Life must go on friend.

Photobucket apa yang akan kamu lakukan apabila berada dalam keadaan marah?
Marah? Diamkan diri n sometimes,marah la balik ( tapi bertempatlah ). Kalau x dapat marah orang tuh balik,automatik air mata pun kuar ! =.= adehhh~ Nampak sangat lah kn lemah aku ni ? lemah perasaan la. Then aku akan pi tempat lain,x mau dia or dorang nampak air mataku..Kalau gadu ka ngan kawan,nangis jugak.haha. tapi diam2 ja lah yang terbaik ~.~ tenangkan diri, kalau da parah sangat luah la kat seseorang .


Photobucket lagu rakyat atau lagu kanak-kanak yang cukup kamu gemari?
Owhh lagu Kanak2 yang aku cukup gemari banyak!
antaranya;
1.Ais Kacang
2.Anak Itik Tok Wi
3.Anaklah Ayam
4.Baba Blacksheepp( ya ka ni tajuknya? )
5.Lagu 3 Kupang
dan banyak lagi! 
( sebenarnya aku da lupa tajuk,tapi kalau suhh aku nyanyi tuh bole lah .hee ;p )

Photobucket lelaki / perempuan idaman kamu berada di depan mata, apa yang akan kamu lakukan untuk menarik perhatiannya?
emm..entah plak.. diam2 lagi bagus? haha
bawak dia cita lah..apa2 yang menarik.
( sebenarnya aku x tahu la memulakan perbualan ka apa )

Photobucket mata dan bibir kamu, mana yang kamu rasakan sering menarik perhatian orang?
errkkk aku x tahu pulak ? tapi kawan aku Eza dan Tasya selalu cakap diorang suka tengok bibir aku kalau aku bercakap.seksi comel katanya.ahha ^^,
( aku x kata,diorang yg kata k? hee nti kamu kata aku bajet perasan lak =.=' )






yahuuu! siap pun bah! yeaahh :D
Miszy Dian ada tanya, 'banyak kah?'
x banyak..best jugak jawab ni :)
salam perkenalan dari saya Kira ^.^




jom la join,sesiapa yg berkenan. :)
Tarikh tutup 9 April 2011. Sabtu .
Jum sama2 memeriahkan dunia ni.






p/s:kembali ke dunia nyata dulu,buat asaimen ;]



14 orang komen sini:

Fadzmie Mohamad said...

Mau jadi guru PS sama Math? Hehe.
Kalau saya, saya mau jadi guru PJK.
Boleh main~!
:D

Woofer Storm said...

seksi ka fren??lepas ni nak jumpa la,kalau seksi aku nak gigit...hahaahaaaa gurau^^

*aku suka layan lagu tokek..aik,ada ka??hehee

Novelgurl said...

Nak join gak lah =D

marshmallow said...

saya pun suka bilik tidur. sgt suka! ^^,

MyMye MyMya said...

Jom ikut segmen aku...first segmen...hehehe pergi blog aku yea...:D

Woofer Storm said...

fren,aku join k..hehheee
bosan yang melanda..ermmmm

Woofer Storm said...

buat asaimen sekawan,aku pagi2 susah nak tidur,.adui...

Woofer Storm said...

salam geng..aku dah join apa yang kau join ni..hehee so bila ka bagi keja uma sikit?sikit ja ar?boleh kan?ngeeeee

http://www.wooferstorm.com/2011/04/ga-senyuman-si-cilik.html

Woofer Storm said...

salam geng..aku dah join apa yang kau join ni..hehee so bila ka bagi keja uma sikit?sikit ja ar?boleh kan?ngeeeee

http://www.wooferstorm.com/2011/04/ga-senyuman-si-cilik.html

Woofer Storm said...

salam geng..aku dah join apa yang kau join ni..hehee so bila ka bagi keja uma sikit?sikit ja ar?boleh kan?ngeeeee

http://www.wooferstorm.com/2011/04/ga-senyuman-si-cilik.html

KHRLHSYM said...

jadi diri sendiri lebih baik :)

MiSzy DiaN said...

dear!
sorry..
terlepas pandang nama laa.. hehe.. dah update pn.. sorry yaa..

bibir comel?? hihi.. ah'ahh comel laa.. ni asal KB, pndai ckap bajau kaa?? hehehe..
knapa laa minat sgt kt math ni.. nda best pn.. hehe..

kuat tido tu, lama2 ternak lemak.. hehe..
jom share dgn yg lain kt cni..

http://miszydian.blogspot.com/2011/04/esok-hari-terakhir-tapi-hari-ini-masih.html

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom terjah entry terbaru
kereta gear auto dan gear manual

Kita adalah guru terbaik untuk diri kita sendiri. Biar macam mana, baik atau buruk pun perangai kita

“jangan salahkan sesiapa kalau kita jadi jahat. Salahkan diri sendiri”

Khairul Antasha said...

terima kasih singgah kat blog sy..hihi