Klik ok? TQ so much !

Friday, December 2, 2011

Review : Ombak Rindu

baru kejap tadi aku habis tengok Ombak Rindu.
Filem yang diadaptasikan dari novel karya Fauziah Ashaari.
Tinggi pulak semangat aku dengan kawan-kawan aku untuk tengok cerita tuh.
Mulanya kami datang jam 5 pm, ingat nak beli tiket wayang yang 7.10 pm,
rupa-rupanya seat dah habis ? ohhh mak.. seat yang ada pun yang dekat dengan skrin.
kalau kami ambik pun, makk oiiiii confirm keluar panggung kepala sengettttt =..=

so terpaksa dengan sebulat suara, pilih yang jam 9.30 pm. hhuhu



Sebenarnya aku nih x la mahu review cerita nih panjang-manjang. pendek-pendek pun penting lah. Aku da baca Ombak Rindu nih, best gila aku rasa waktu 1st time aku baca cerita nih, waktu entah form berapa.

Aku bagi cerita nih emmmmm 5 bintang ? kalau ikutkan hati aku mahu bagi 8 bintang, hehehe , disebabkan ada lagi yang "tapi-tapi" jadi aku x puas hati jugak dengan cerita tuh. Aku terbaca hari tuh entah kat mana, yang penulis Ombak Rindu, Fauziah Ashaari pun tak puas hati dengan filem tuh. Ohhh bahh, samalah kita. Aku pun x puas hati. Bagi aku, kalau di jadikan drama lagi bagus. Ceritanya panjang. Hehehe

Faktor-faktor ketidakpuashatian.

  1. Jalan cerita ofkos lah sama , tapi ada beberapa part yang tak sama.
  2. Datuk Sufiah patutnya mati terkejut lepas dengar yang Hariz tuh bukan anak dia.
  3. Wafiah (lakonan Julia Ziegler) seksi gila dalam cerita nih. Aku pun terkejut gila babeng jugak tengok dia seksi mengalahkan aku. ehhh bila masa aku seksis? 
  4. entah, aku rasa mcm ada ja yang kena cut-cut ? tidak pulak puas hati aku. =..= kalau di jadikan drama lagi bagus. 
  5.  dan ada lagi yang aku malas pulak list. he he he


Hehe, overall OK la tuhhh, berbaloi-baloi jugak. Maybe kalau aku tidak baca novel nihh, aku xkan tahu macamana cerita Ombak Rindu, jadi lebihlahh feeling aku kalau tengok cerita nih. he he he, sebab x tahu jalan cerita kan? macam tuh lagi best. ^_^ apa pun aku suka ending cerita dia.sebab HAPPY ENDING =D dan bisa membuatkan aku nangis-nangis. wuu wuuu

apa pun tahniah tuk semua pelakon Maya,Lisa,Aaron ( ahh macam kawan-kawan aku pulak aku sebut nama dorang macam tuh ),pengarah n krew-krew yang menjayakan filem ini, BEST ja rasa bila novel yang ko minat baca di filem kan. kan? ^_^ iLikeAaronAziz :p

# apa pun, ada yang kata best, ada yang kata x best. Bagi aku, best lagi 'filem imaginasi aku yang ada dalam kepala aku waktu baca novel nih' ehhh adakah yang sependapat dengan aku??? jangan rasa sedih kalau cerita yang kita tengok tak macam yang kita expect. =)


# Ombak Rindu aku da ada, Cinta Tiada Akhirnya aku da ada, cuma tinggal satu buah novel lagi-----------> Rindu Cintaku, buku ke3 kesinambungan Ombak Rindu. Mana aku nak dapat yah? tolong belikan boleh? susahh pulak nak dapat kalau dekat Sabah nih. sedihhhh. :(






# aku suka lakonan Lisa jadi Mila. Ngam juga dia bawa watak jahat. Bila lagi kan nak tengok dia bawa watak jahat ?? ^____^Y






4 orang komen sini:

Woofer Storm said...

dah tgk tadi,memang best fren..

cite ni ada episod juga ka novel dia??ni excited nak beli ni.hehee

fadthia said...

wah.. best nya ko sda tgk.. hmm biasala tu kan ada yg xpuas hti bila tgk. c maya karin pun ckp tym d hot fm, "bukan semua babak dpt dimasukkan" .. hee.. tpi xlama lgi ada tu smbungan drama, *kununla.. heheh


sy mo tgk jgkkkkkk ..=)

Tiya Atieya said...

wahh! jeles kkak sudah tgk ombak rindu..hahah~

wa khairul onggon said...

Sabahan rupanya.. hari tu berjumpa dgn bloggers Tawau dan KK.. Ombak rindu ni penangan dia mmg hebat.. sana-sini semua memperkatakannya :)