Klik ok? TQ so much !

Thursday, December 29, 2011

ke-SUDOKU-an



salam dan
selamat tengah malam  


aku suka update malam² entah kenapa. sebab aku memang burung hantu kali ?


kuuuukk kuuukk #burung hantu berbunyi
=..="

ok, cut the ke-Burunghantu-an. lets go to the main topic which is ke-SUDOKU-an.

emmm macamana mo mula yah? kebelakangan ni otak aku bengap jak mahu update entry apa. tapi aku syukur jugak ke hadrat ilahi, yang aku xda idea waktu tulis dekat blog ja, kalau dekat kuliah ? nauzubillah.

panjang pulak mukadimah aku, tuh la x sampai² pun topik yang aku maw cerita. 

=..="

Sudoku. Dulu sumpah aku bodoh² gila dengan benda nih. Aku tengok. Sakit kepala. Aku tengok . Sakit Kepala. Aku tengok lagiiiii, malas. Sebab asal aku buat tidak betul ja ooo. Jadi aku malas tengoklah. eh tapi kan, itu dulu, sekarang lain..people change right? hiuhaiuha =p

sekarang aku dah terer *ecece* terer la aku sangat, aku baru beginner. tapi kiranya aku da tahulah main benda nih. dulu asyik tengok kawan aku sabura ja main benda ni. taksub gila dia main benda nih. sampai sebelum waktu exam pun, orang sibuk baca notes, dia " Jomm buat sudokuu ^^ " aku terkejut gila. dia memang suka jawab Sudoku.

Ada lagi benda yang ,mengejutkan aku juga. #balik² terkejut. Adik last aku. Pandai juga dia main Sudoku! terus aku rasa rendah diri. Adik aku yang kecik boleh pula, aku tidak boleh. 
Aku tanya, senang kah adik? senangggggggg.. ohh no. jatuh martabat seorang kakak 

=..="

sekarang , aku dah pandai jawab benda nih. senang pulak. haha. tuh la belum cuba belum tahu hasilnya . kan ? jangan mengalah selagi belum berusaha. sebab pandai tuh pun lepas handphone aku hilang, then dekat handphone cikai aku tuh ada pulak game Sudoku, sebelum tidur itu ja kerja aku sekarang. Main sudoku. kalau dulu main sms, sekarang da main game sebenar. ehh apa kaitan dua tuh? hee 

dan dan! aku da ada buku Sudoku pertama aku, yang aku beli dengan harga RM4/RM6 kalau x silap. Beli dekat kapal Logos Hope. Pasal Logos Hope, nantilah aku kisahkan di sini. Kisah aku pi Logos Hope. hehe. Buku dia murah-murah!! di sebabkan waktu itu, ke-cinta-an aku terhadap Sudoku sudah ada, jadi aku beli. ^___^



#nehhh aku sudah ada buku sudoku ^..^ *kesiokan*

#penuh kesabaran aku meng-upload pict tadi. demm, slow gila line. tapi sabar separuh dari iman. itu pict buku sudoku aku. wee. tulisan dia jangan pandang lama-lama. tahu cincai. kekeke. 

# jom main sudoku. kasi tajam minda. =] 
 benda nih memang mencabar kesabaran jiwa. ^..^







3 orang komen sini:

Woofer Storm said...

aku suka conteng paper nak jawab sudoku ni..hehhee

#tapi tak mampu nak beli..eehhehee

Kisah. Suka. Duka said...

wah bestnya ko.. sy dri dulu smpai skrang masi "tidak cekap" bermain ni barang.

Novelgurl said...

er..er..sy x pndai ! > <"