Klik ok? TQ so much !

Monday, December 19, 2011

darah kamu jenis apa?


assalamualaikum

lama juga aku tidak update. ehh perasan ! padahal baru beberapa jam . =.='

esok dekat uitm Kota Kinabalu ada derma darah.
Siapa yang layak, silalah pergi menderma darah.
Siapa yang derma akan membawa pulang KFC~
okeh KFC, aku serius nih. aku terbayang2 lah jugak berlambak2 kotak KFC nanti dekat unit kesihatan. uhuhu
#pandai dorang buat promosi kan?
 kalau aku, aku mahu gak derma darah ni. tapi kan..tapi..but..but..

ohhh no !!


aku tiada kekuatan tuk derma darah. T_T mahu kata berpenyakit, aku jenis orang yang lombon, terlebih sihat. Dulu aku pernah nak derma darah, lepas kena cek itu ini. Tuh nurse ka entah apa, kata yang aku layak untuk derma darah aku. Lepas tuh baru aku bagitahu mama aku.
Mama aku tidak suruh aku derma darah. Sebab darah aku tidak stabil.

Pasal darah aku x stabil tuh, aku tak tahu pulak kenapa. So aku diam2 ja lah.
Jadi aku pasrah, lagi pun aku malas mahu cucuk-cucuk jarum nih. eii tahulah x sakit sangat. tapi malas tu tetap malas. ^___^ 

dulu aku nampak kawan aku yang derma darah pengsan time kawad. uhuu. panik. sebab aku malas nak derma darah lagi, sebab aku memandu kereta, aku risau aku jatuh pengsan lalu terbabas. kalau aku seorang xpa juga, aku pasrah kalau itu da ketentuan Allah. Tapi aku bawa anak orang sekali, so kenalah berhati-hati. kan kan ? ^^

#lepas hari tuh, baru aku tahu yang darah aku jenis B+. wow! 
Darah kamu jenis apa?



12 orang komen sini:

ahsfantasy24 said...

Lupa dah darah jenis apa,
kita belum ada pengalamn derma darah
tap sangat berminat untuk menderma.
semoga ada kekuatan untuk itu :)

Latest Post:
1. Yang kau kahwin tu, kau pernah kahwin sebelum ni?
2. Lupakan cinta lama. Kau boleh?

Novelgurl said...

drh sy ooooo~ hehhe..

SuZaEOmAr said...

ok..darah aku pula o+..hehe..jarang jmpa B

Anne Nurain said...

aku xtau pun darah ku jenis apa.. kalau isi borang aku antam jak ikut jenis darah parents ku.. huhuhu...

Woofer Storm said...

darah kita sama.heehe

#jom la derma darah^^

Kira Kekuri said...

@ahsfantasy24 saya x pernah jg derma darah.. =)tapi sebab derma darahlah sy tahu jenis darah sya

Kira Kekuri said...

@Novelgurl bbbbbbbbb +~~ ^^

Kira Kekuri said...

@SuZaEOmAr hehe sama ko ngan kawan aku !, btul ka jarang mo jmpa B ni?

Kira Kekuri said...

@Anne Nurain heheh, mcm kawan ku manda, jg dia ikut darah parents dia. ^..^

Kira Kekuri said...

@Woofer Storm ee ikut-ikut. hahah B+?? wow! xsangka ada kawan sama jg. hihi

diana said...

sebab itu la lepas derma darah dia bagi KFC...
kena la makan lepas derma darah..
kalau lepas derma terus pi kawad,pi memandu,pi mandi air terjun memmang la pengsan..
heheheh

nia ryani said...

aku B gak... tp x taw lak ada + or x..heeee