Klik ok? TQ so much !

Sunday, July 3, 2011

cinta | studylah dulu

Hai! assalamualaikum! aku baru balik dari Tamu! dan beli pashmina dan macam-macam lagi! (berkata dengan bersungguh-sungguh)


"jadi kenapalah??"


erkk' =.= mesti ada orang kata mcm tuh kan, aku kata aku baru balik dari Tamu Kota Belud.
haha :D




Sudah jadi lumrah bila orang bercinta, bermacam-macam panggilan ada.
ada junior, dia kata rindu abah,papa,ayah,umi,mama.. ahaha,ingatkan bapa/mamanya, rupanya kekasihnya.Maybe kalau panggilan lain bole trima lagi, tapi panggilan yang seumpama suda berSTATUS kahwin nih buat aku tergelak-gelak. Ohhh! maafkan aku ( sambil tunduk-tunduk meminta maaf
HAHA! apa pun, advance budak sekarang!! 






*lukisan buruk..erkkk




kan bagus kalau kita rindu ibu bapa kita? ustazah di sekolah lama aku dulu kata lagi dapat banyak pahala merindui ibu bapa, apatah lagi memandang muka ke dua-dua ibu bapa yang telah membesarkan kita sejak dari kecil, yang mana x pandai makan, makan pun bersuap, berak merata, kencing melulu, teriak tidak tentu hala, and so on. Pandang muka awak/balak dapat apa?? ghairah? sayang? pahala??? kalau suami xpa la jugak kn? dapat jugak pahala.lalala~


Apa pun, jangan terlalu bercinta hingga terabai pelajaran. Dalam situasi kamu n siapa-siapalah yang tengah study ni ( jadi yang da kerja tuh boleh la suda,haha ), pentingkan pelajaran dahulu. Kalau pandai membahagikan antara cinta dan pelajaran, ok jugak macam kawan aku sorang waktu aku form 3 dulu,hehe ;D   . Aku bercakap bukan merambang jak ni, ada jugak kawan yang terlalu fikirkan hubungan percintaannya dengan gf/bf dia hingga terabai pelajaran. Pelajaran dan result pun jatuh. Selalunya x macam tuh. 


Apa pun jangan menyesal di kemudian hari sudah ^^ lalalala~
study dulu. Itu yang terpenting. 


sekian


k bai :D

3 orang komen sini:

dayang said...

btul! aku sapot kata2 mu itu kira..hehe..
yg aku geli2 tuh part panggil daddy mummy..euu..lg2 budak skola....hah! mau ketawa aku.

kaichou pina said...

bha as you wish...i komen..hahhahaa

Rahayu Takon said...

aku sokong ko kawan.. hahhha.. i like it.