Klik ok? TQ so much !

Saturday, October 29, 2011

biasa lambat tidur malam dulu, tengok apa ?

aku baru habis tengok The Walking Dead. Anak Rick kena tembak. Baru Shane, kawan Rick pergi ada sekolah tuk ambik bahan-bahan perubatan. Ada lelaki gumuk. aku harap dia selamat. Tapi naluri aku cakap, macam dia tidak selamat pulak. haishhhh. harap-harap selamat lah kan. hmnnnn..*finger crossed*

Dulu waktu aku kecik-kecik, aku dan kakak aku selalu tidur lambat. Kami memang kaki cina waktu tuh, tapi bukan kaki makan babi ok ? no no no ! kaki drama china lew. drama taiwan ka. eh aku pun tidak tahu maw sebut apa. ahaa

Baru ada lagi aku ingat, sebab terlampau tengok benda nih lah, waktu muzik dekat kelas kami, aku nyanyi lagu Cina. wahh! hebat bukan !? haha. hebad taik ayam adalah. haha. nyanyi waktu kelas muzik. kawan aku Azrul, yang suruh. "pigilah nyanyi syakirah. Pigilahh" . cehh. kami memang 1 kepala. Cina memang kami suka, begtu jugak dengan Dimas. kawan aku minat tengok Cina sama-sama. Miss them. Bila ingat-ingat kisah lama. ketawa-ketawa aku sendiri. :DD

okeh, aku just list yang aku ingat jak lah. yang lain, aku lupa, tapi masih ada vision2 sikit di kepala aku.

Pertama
Pertama-tamanya ya ialah My Fair Princess . Huan Chu ge ge, Ming Chu ge ge. haahah :DD
berebut2 aku dan kakak aku ambik watak Huan Chu ge ge. Cerita nih memang best. Pasal, kerajaan diraja China. Dua orang adik beradik angkat. Xiao Yanzhi dan Ziwei. Ziwei nih anak maharaja sebenarnya, mama nya org kebanyakan jak. Time maharaja jumpa dia nih, siap suka dia lagi, konon sebiji muka dia macam orang dia suka dulu. arghhh ! dasar. nampak pempuan cantik, maw di kasi jadi gundik. hmph !




Huan Chu ge ge tuh, yah ampun. perangai macam budak-budak. ndak lah kali. geram aku bila tengok balik. baru2 ih main dekat ntv7. jam 12 kalao x silap. kalo tidak pun jam 1. haha :D apa pun memang gila babi best cerita nih. thumbs up! emm baca sini ! KLIK  lagu dia pun best jugak. sampai sekarang layann :D

Kedua
My Cousin. Pelakonnya pun dua orang di atas nih. aku pun tidak tahu kenapa aku tengok cerita nih. Best. Best apa cerita Cina dulu-dulu? best sangattt! Aku tengok cerita nih lepas, My Fair Princess habis di siarkan. jadi layan jugak. C:



Ketiga
Nih pun aku rasa gila babi best jugak. matilah. Fong Sai Yuk. Sepa pernah tengok ? best kan. cerita lawan2 cina memang best. ada yang aku ingat FongSai Yuk mati, tapi hidup balik pulak, keluar dari kubur dia. omaiiii.  best!



ohh itu ajalah untuk kali nih. mata pun sudah ngantuk. yang lain tuh. ingat tapi lupa. ehh. lupa lah tuh. aha haha

apa pun, pastikan anak-anak anda yang menduduki upsr kah, tahun dua, tahun 3, tahun 4, mendapat tidur yang mencukupi. jangan macam kami. orang tidur, kami masih berjaga. ahaa. kbai. 

assalamualaikum. :]

2 orang komen sini:

dayang said...

KIRA, hahaha.. i'm coming! yg cerita no 1 tu aku pernah tgk masa aku kanak2 lagi, masa tu kena tayangkan NTV7 ka nda silap. nda ingt lah tp aku pun dlu kaki tgk Cina, smpai kena ckp mau berlaki Cina. *adeii!* masa tu tgk Cina TV3, TV2 sama NTV7. smpai kluar2 air mata lg tu tgk Cina. klu tv3 yg siuk dlu Taste of Love. itu lg la smpai aku mau ikut style rmbut heroin nya tu. hahahaha.. My Fair Princess pn aku tgk smpai abis. ada lg, Storm Riders yg drama punya sama Journey to the West ka tu yg ada sami, babi, kerbau sama monyet yg namanya Son Wukong. hehehehehe
tp skrg tdur lewat tgk facebook.

kira kekuri said...

@dayang ahha samalah, tym kecik lah nih dyg! :) ee taste of love pun aku ada tengok jugak! uhuhu best gilak.