Klik ok? TQ so much !

Saturday, April 14, 2012

sakit kaki

bismillah.

huaa. hello.

Penatnya aku  hari ni. Tapi tidaklah penat sangat. Kaki sahaja yang penat. Dari Kota Belud, aku pandu kereta mama aku Avanza, ke Kota Kinabalu, ibu negeri Sabah ;)

Hari ni, my lil sis si Kechik balik ke negeri ni. Habis da pengajian asasi dia dekat Universiti Malaya tu. Aku suka, sebab ada da kawan aku dekat rumah ni juga. Tidur pun dulu selalu seorang, sekarang da ada kawan. mehehe

Tiap kali jalan jauh, (if xda  bapa aku lah) aku lah yang pandu. Aku ndak maw bah susahkan mama aku sebenarnya, that's why aku volunteer memandu. Aku tahu yang mama aku selalu sakit kaki, di sebab kan itu rajin kan diri untuk memandu kereta mama aku yang aku ndak biasa pandu tu. =..=



1 masalah aku, bila aku memandu aku selalu sakit kaki sebenarnya. pergelangan kaki aku sakit. Bila aku kata dekat mama aku, dia kata dia la memandu, aku bantah. Biarlah aku sahaja yang pandu. Sebab aku taw, sakit kaki mama berbeza dengan aku. aku redo kaki aku sakit. asal ndak kaki mama aku yang sakit. Lagi pun, tadi mama kata dia sakit kepala dan hanya 85% sakit kepala hilang lepas dia tidur tadi. ouhh sampai sekarang sakit kaki aku lom hilang. =(

And, alhamdulillah. Perjalanan berjalan dengan lancar. Sudah lah sini malar hujan. Memandu dalam hujan memang bukan kegemaran aku. Potensi terbabas aku tinggi. Jadi aku akan cuba tenangkan diri, fokus ke arah jalan raya, nyanyi-nyanyi sikit walau mekong dalam hati. wakakak

Adik dan bapa aku sampai di Terminal 1/KKIA pada jam 6.45pm gitu. Fuhhh. Gila banyak barang adik aku. Macam naik haji wa. Berkotak-kotak. Berbeg-beg. Selamat Datang ke Negri mu KECHIK! :D

# rasa bangga berjaya jg pandu sampai terminal 1. wakakakak. errkk =p
#masa untuk tengok zombi di channel 413. jom!

6 orang komen sini:

armouris said...

terjumpa info ni, juga pasal sakit kaki… sharing is caring :) - Punca Sakit Kaki

Iffah Afeefah said...

waaahhh sungguh pnt memandu sbnrnye

slalu sy skit pinggang

Woofer Storm said...

sayangi ibu kita..

Kira Kekuri said...

@armouris ouhh makaseh ^..^ maybe sya sakit ni sbb terlalu berat. heuhuu

Kira Kekuri said...

@Iffah Afeefah betul 2. saya plak selalu sakit kaki.uhuhu

Kira Kekuri said...

@Woofer Storm :)))