Klik ok? TQ so much !

Thursday, April 19, 2012

instrumental music



bismillah.


Selamat malam semua. Hari ni tergerak pulak hati mo bercerita pasal benda yang saya minat. 
Instrumental music, adalah antara benda yang saya minat di dunia ni.


Saya mula berjinak-jinak dengan benda ni di waktu saya part 5 dekat UiTM. waktu tu, saya mula download banyakkkk muzik instrument especially piano. Lepas dengar sajak dari seorang budak DIA ( Diploma in Accountancy ) yang musik latar dia sangat best. Terus hati saya pun terpikat. Balik bilik, saya search muzik jenis begini terus. Puas hati 


#kastum - Kuala Abai. Sangat suka laut. lagi mendamaikan.
kekadang bila aku g laut, aku pasang muzik instrumental dari fon aku.
SUPERB combination!




Bila di fikir kenapa saya minat benda ni? jawapan saya simple. Benda ni sangat menenangkan jiwa n saya suka sesuatu yang bisa menenangkan jiwa saya. :) kekadang bila saya sedih, saya dengar musik-musik sebegini. Tidak dapat tahan dengan kesedihan, terus menangis lebih-lebih. awwww. Bila saya mo tidur saya dengar juga musik instrumen. Terus rasa mengantuk. Damai hati ini. Bila study exam pun saya dengar lagu instrumen. Kedamaian perlu ketika study =p


saya pun selalu simpan lagu-lagu dalam kereta saya pandu selalu. Pernah saya simpan semuanya lagu instrumen, apa lagi. Sepanjang perjalan saya bersedih. Memikirkan kehidupanku yang bergelumang dosa lah. Memikirkan kisah lalu bersama keluarga serta kawan-kawan tersayang. Tdak dapat tahan, terus saya menangis lagi. ( saya ni penangis sebenarnya ) hehe. sifat tuh x boleh d ubah, walaupun kekadang saya seorang yang malar ketawa. Terus sampai kelas, saya diam jak. Diam itu pun if saya dari KB-KK. kesan musik nih la. serius, sangat besar kesan muzik sebegini dengan saya.


Di sebabkan terlampau keminatan (ayat apakah ini  =..=), jadi saya abadikan salah satu muzik instrumen yang saya suka ke dalam blog saya yg biasa ini. Yiruma - Spring Time. First time dengar, hati saya sebak. saya suka layan lagu sedih. haha. adik saya pun pelik. ahaha :DD tapi itulah saya. saya suka sesuatu yang menggerakkan hati saya , terutama ke arah yang lagi baik.


Tadi ada sahabat menanya, tajuk lagu di blog saya. Jadi saya pun bagilah, Yiruma - Spring Time.  Saya ada kata, banyak lagi yang best tapi nanti jak bagitahu. Sebab saya rasa dia mcm ada masalah, jadi saya bercadang tangguhkan . Tidak mahu kacau moodnya. Nampaknya , saya tidak akan bagitahu nanti. Saya bagitahu sekarang. Haha. Antara muzik instrumental yang sangat best bagi saya. Share sesuatu yang dirasakan sangat best dengan family n kawan, perasaannya sangat best bukan?=)   *duii



  1. Yiruma-Spring Time
  2. Secret Garden - Song from a Secret Garden
  3. Kitaro -Fatamorgana
  4. Kitaro - Spiritual Garden
  5. Kitaro - Silk Road
  6. Yiruma - When The Love Falls
  7. Yiruma - River Flows in You
  8. Serenade - The Elegance of Pachelbel
  9. Francis Lai - Theme From Love Story ( entah ini ka tajuknya? )
  10. Yanni - Harmonia
  11. yanni - Memories
  12. Origen - Dance of The Clouds
ouhh takat tuh jak la yang sangat sedap di dengar oleh telinga n jiwa aku. Actually banyak lagi. Sangat-sangat banyak. Len kali aku share lagi. (kalau rajin). but d atas, antara my fevret. *duii

Kepada my friend, harap masalah dapat diselesaikan. jom la download lagu ni bebanyak? hehe dapat tenangkan jiwa anda yang bercelaru. (mungkin) . erkk sembarang jak saya bilang bercelaru. maaf. hehe. 

dan jangan lupa, perkara yang sangat-sangat berada di carta teratas yang menenangkan jiwa ialah ingat Allah,rasul, dan baca Al-Quran. Membaca al-Quran dan memahami nya memang memberikan ketenangan (peringatan untuk diri sendiri dan semua kawan-kawan juga)



#semoga kita semua senantiasa mendapat redha dan rahmat Allah. Aminn :)
#jom bertukar? dari dengar lagu pasal cinta cintun, lagu bahasa yang x di fahami, better dengar lagu macam ni. awwww
#saya klo baca novel, saya pasang muzik instrumental. Ambik feel la katakan. hihi







6 orang komen sini:

Hasnidar Binti Iskandar said...

dengar bacaan al-quran pun superb ;)
hehe

Hasnidar Binti Iskandar said...

dengar bacaan al-quran pun superb ;)
hehe

.:hana radzi:. said...

TQ for sharing..i would like to find it!

Ryu on ahsfantasy24.com said...

hehhe..
sweet! kitaro memang best.
all the best ya ^^

Woofer Storm said...

terima kasih sahabat..sy hargai itu..terima kasih~

slmt mlm..

Iffah Afeefah said...

No 2 tu ske sgt

sy plak ske y rancak mse mmndu

spya xngntuk