Klik ok? TQ so much !

Monday, September 24, 2012

Breakfast yang jarang²



♫♪♫♪ Pagi yang gelap, kini sudah terang, aku adikmu dan engkau abang..♫♪♫♪


Assalamualaikum.


Awal pagi lagi mood menghupdet entry muncul. Habis cuci kain, jemur. Matahari masih malu² keluar, aku sudah pi jemur.  Wahh fikiran sudah tenang. Sambil² itu, aku sarapan pagi + dengar² lagu instrumental favorite aku - Spiritual Garden. Nice combination, isn't it? 


Semenjak dua menjak ni, aku suka sarapan. Mungkin sebab biskut yang aku beli sedap, so mood sarapan aku membuak². HAHA. Lagi pun MyMy kata dalam entry dia, sarapan itu penting. Waktu sarapan boleh² aku teringat² entry dia pulak. Harap aku ni, sebenarnya bukan jenis yang bersarapan. Kalau sarapan sakit perut. Tapi di negeri orang nih, terajin pula aku. Heran?

*sumber Google*
# nih bah roti yang aku cakap! Sedapkan?
bagi yang pernah makan, sila angguk² geleng² depan lappy.
Celup
² dalam minuman, nahh sedap gila! 



Minum pula, aku minum segelas teh kosong, kosong yang sekosong² nya, tanpa gula. Nih semua sebab aku ikut Mas lah ni. Dia suka minum teh tanpa gula.  Good for health bilangnya. Benda yang 'good² for health' nih, kita mesti amalkan selalu!! Yosh ! *semangat
Dan semestinya aku minum Teh Sabah. Membuatkan aku terkenang² Sabah ohh time minum teh nih!  Aku orang Sabah, jadi aku support barangan Sabah bah. Sedap lagi tuh. Aummmmm ^^

credit to this site
#Sokonglah barangan buatan Malaysia dan Sabah ^^

Yang penting jangan lupa sarapan lah yah? Yang tinggal di rumah tuh untung, dapat lagi makan roti, nasi goreng, mee goreng, kalau sudah student life ni, makan roti jak la mampu. Yang penting jangan membazir. Membazir itu syaitan suka. Yang syaitan suka, kita jangan kasi dia rasa suka ( ayat apalah ni? )  ^^ Selamat Pagi. C: 


# aku dengar Sabah hujan? wow siuk tuh tidur² time sejuk. Sini jarang pulak hujan. 
# Nanti ada masa, aku mahu rajin² blogwalking lah konon.











8 orang komen sini:

Novelgurl said...

tu la kan kak..roti je la y mampu kite nie..huhuu..tp kt rumah..nasi hri3...smpai naik badn.kih3.

Anne Nurain said...

aku bca entry ni terus teringin jgk mo rasa tu biskut.. xda sample ka??haha..

Noraim said...

hoihoi homesick ke apa ni? asyik igt rumah je. hikhik.

nAdZ_ RiNaH said...

sedap tue ...

nAdZ_ RiNaH said...

sedap tue...

nAdZ_ RiNaH said...

sedap tue..

nAdZ_ RiNaH said...

sedap tue..emmm

QASEEH HATIKU QASEEH said...

ehhhh....ko jauh plk sda pindah kn...igt kn p jln2 skjb jak...homesick tu kn...huhu...kakak dlu pn x suka klu jauh2 dr hometown...even sda krja ni slalu outstation...lg la x suka...pndai tu mngelak mo pigi....tp klu tym bujang2 ni ko timba pglmn d tmpt org...snw tek k...n gud luck. .all the bes yg ctu...