Klik ok? TQ so much !

Thursday, June 16, 2011

Belajar Menerima Kenyataan

Happy Thursday everyone?


Hari nih hari khamis,so xkan la aku maw kata Happy Wednesday everyone? kn?


Huhu.Hari ni hari free,kelas cancel sebab Sir kami jalan entah kemana tuh. Aku pun tarak tahu la.Yang penting xda kelas,jadi sudah cukup untuk membuatkan hatiku gumbira! bahahaha =D


Belajar menerima kenyataan.Well,sometimes ada benda yang kadang-kadang kita tidak expect pun berlaku dalam hidup kita nih. Ada benda yang menggembirakan sampai seharian ketawa sorang-sorang,dan ada jugak benda yang menyebabkan kita sedihh sampai menangis x ingat dunia dalam bilik and sometimes,ada gak benda yang buat kita terkejut. 


Well,apa pun benda yang berlaku,kita kena terima.Jika Allah SWT sudah tetapkan begitu kejadiannya,jadi kita kenalah menerimanya dengan seikhlas hati,tanpa rasa sakit hati. 


Kita kena terima,semua perkara yang berlaku di dunia ni,pasti akan ada hikmah tuh di sebaliknya. Bila sesuatu musibah menimpa diri,pikir la secara positif. Cuba fikir,pasti ada hikmah di sebaliknya. Kalau aku,selalu tanam dalam diri aku ni,kalu ada pun benda2 buruk jadi dekat aku,aku pikir balik. Macam aku accident hari tuh,bila pikir-pikir balik. Ok gak tuh,bole lupa benda yang aku ingat-ingat selama ni,yang saban hari menggangu tidur aku..chewaah! ayat aku tu memang x bole blah la ya. Masakan x lupa? asyik ingat kena langgar ja.HAHAHAHA! itulah TRAUMA namanya. Kekeke. Nasib xda kemalangan jiwa. 





kakak aku pun maw balik Maktab Tawau sudah.Ohh itu pun salah 1 
kenyataan yang patut aku terima. *gila besar jugak gambar aku tempek nih ?ohh gambar waktu tadika umur 4 tahun dulu.Ngee =p  




Jadi apa yang berlaku di dunia ni semua pasti ada hikmahnya, pedulilah kalau orang tuh tedang ko ka, unfriend fb,unfollow blog misalnya,cinta kan kau,bencikan kau ka( sekadar contoh ya ) ingatlah,pasti ada jugak yang manis-manis di sebaliknya~ ^^ hehe




k bai.


p/s:gud bye kepada rakan-rakan maktab.x lama lagi habis da cuti kamu kn?wuhuuuu ^^


3 orang komen sini:

dayang said...

dalenk, ni link blog d Sabah yg ko boleh beli2 tu kain sama penyangkut. haha..Jajakrafnah..d Tuaran jak ni kakak tau.dekat..hehe

kira kekuri said...

@dayang d Tuaran? wahhhh, dmanakah kedainya tuh? thanks! =D

teyn teyn said...

suke entri ini ..
tiap ape yg blaku , must think postive.