Klik ok? TQ so much !

Monday, January 9, 2012

#2: memori asrama

assalamualaikum dan selamat malam.

heh, malam nih sejuk lagi. malar aku kesejukan. kah aku mengurus? oooooh perasan! =p
hari ni, keseorangan aku tidak berteman. xpa, aku da biasa juga. Eza pergi balik rumah, harap-harap dia bawa balik makanan. ehehhe -daga

Mesti terfikir-fikir mengapa angka 2 untuk entry aku ni. sebab mungkin aku da ada yang pertama? yang aku ingat yang pertama boleh klik SINI. mungkin ada yang ke 2 sudah, cuma kan aku malas mahu mencari. =..='

heh

Sorang-sorang aku dalam bilik, mengimbau kenangan lama yang xkan kembali dalam hidup aku ini. Tinggal asrama, best ka? bagi aku bestt sangaaattt. Maybe sesetengah orang akan cakap x best. Well, everyone with their own opinion right?  ( aisehmen, cakap english tuh akuuu! =p ) Cuba fikir kenapa mak dan bapa kita hantar kita ke sekolah berasrama? Jawapan nya, yang paling logik ialah untuk berdikari..^^ kan kan? ehehe, sampai bila xmo hidup berdikari?

waktu aku sekolah asrama lah, aku mula belajar, makan terung dekat dewan makan, rajin cuci kain, rajin jemur kain, dan macam-macam jenis 'rajin' lagi . dulu, bukan tidak rajin, cuma kurangg..hehehe #alasan!






PreP. -hahh, nih lagi satu. Aku manalah tahu dulu kewujudan prep nih? sejak aku masuk sekolah asrama lah aku mengenal erti prep. awww. Jam 8-8.30 malam kena turun prep, kalau x turun kena denda oleh ustaz japran dan juga warden. =..=' tapi aku datang prep, kadang-kadang aku tidur. kadang-kadang aku makan maggi. share2 magi dengan kakak n kawan-kawan. =)

Kawan.- hah, 1 kelebihan masuk asrama, kau akan dapat banyak kawan-kawan, i tell youuuu ^^ ( sakap english lagi ).
Gembira gak aku masuk Tun Said nih, banyak kawan aku dapat, dari pelbagai daerah ada, tapi kebanyakannya dari Kota Marudu, Kudat, dan Tuaran. Ok lah kan? banyak, dan baik-baik lagi. semua pun ramah-ramah.  Tipu kalau aku kata x pernah bergaduh. Pernah. pahitnya kalau di ingat. =..='

Kelas.- Dulu, kelas aku 1 Arif. Mula-mula aku duduk 1 Alim kalau x silap, dengan Ildah. Waktu tuh, mana punya kawan lagi. Nasib Ildah da lama aku kenal-sejak dari tuisyen. Lepas tuh kena tukar lagi balik aku masuklah kelas 1 Arif. Sanalah juga aku jumpa dengan kawan-kawan aku, dan antaranya menjadi best-friend-forever di hati dan hidup ini.

Dorm. -Sebut pasal dorm. Aku dulu masuk Tun Said, 1 dorm dengan kakak aku. Suka konon aku, sebab aku masuk dorm tuh, rata-rata orangnya aku kenal. ehhehe. Didi,Zila, Nina, Fiza. Dorang umur kakak aku. alhamdulillah semua aku kenal, hidup asrama aku senang. Lagi-lagi aku dapat kakak-kakak senior yang aku rasa paling best di dunia. -uisehh. Dorm aku dorm 4. Aku suka dorm aku, sebab strategik. Kami semua pun kata strategik. Sebab? dekat dengan bilik seterika, bilik basuh dan tandas dan watercooler. eehhe.

Jemuran.- Aku ni pelik sikit, aku dulu suka menjemur di hujung dunia kakak aku bilang. Bagi aku best, sebab dekat dengan hutan yang aman. owww. aman lah sangat, padahal banyak penunggu. =..='  Di waktu petang kalau aku menjemur, ada masa aku duduk-duduk di belakang tuh. Tengok-tengok pokok, dan rasa-rasa angin. ehhh pelik bah kan aku? biarlah, aku jg pun bukan orang lain. Jemuran hujung best, sebab mungkin da namanya hujung, orang pun takut maw menjemur sana.. =..=' Kalau menjemur dekat depan, aku malas. Lagi-lagi aspura tuh suka makan sambil menghadap jemuran aspuri. ada meja kena sedia, kamu makan juga dekat belakang kan? adehh.


ok tuh je.

nanti sambung lagi. ahahaha.

#kisah bosan, mahu juga ko cerita kan? lalalalalala~





5 orang komen sini:

Kisah. Suka. Duka said...

ya. aku akui, asrama memang best. hehe. (first tym tggl asrama tym form 3, tu un nda smpai satu tahun) hahaha. tapi memang best la!. #wlaupun sakit menahan rindu.

Woofer Storm said...

aku dari kota marudu,tiada pun cerita pasal aku..lupa pula kau kan tak kenal aku..hehee

#be tu ikut juga berapa nilainya.. kalau trafic tinggi ,maka banyaklah boleh dapat..aku dapat be pun paling banyak 20 sen..n be ni ada tempoh dia,paling lama be bergayut kat blog aku adalah 2 minggu..

Kira Kekuri said...

@Kisah. Suka. Duka betol! jum kita kata ramai2 tinggal asrama best! heheheh. kalau yg dekat rumah, selalu mahu balik. kalau jauh, ndak balik pun ndak apa. hehe

Kira Kekuri said...

@Woofer Storm ok la len kali gue cerita pasal loh. hehehe.
#padahal dia yg x kenal orang.. hehee
#ohhh gitu ka BE. pelik selalu knp org tapuk2 nilai Be. hehe^^Y

Kisah. Suka. Duka said...

hahaha. pandai rindu bha tu.