Klik ok? TQ so much !

Tuesday, January 3, 2012

Hari Masuk ke Asrama







hari nih budak-budak masuk asrama, check in hostel. Booking-booking katil. siapa dapat katil bawah bertuah, sepa dapat katil atas, merana. sebab kalau mimpi bergusti kompom jatuh. lagi-lagi lantai asrama Tun Said yang advanced sangat tuh, mozek ok, kalau jatuh memang esok stay bilik sakit, x payah pi sekolah. 


Banyak status Fb aku nampak, ndak mahu dapat bilik itu. Bilik ini. Hahaha, terus aku ketawa-ketawa ( mcm best jg kasi ketawa budak2 ni-nakal ). hahahaha.
Ndak setuju dapat dorm yang seram. Adoii, nasib aku suda blah dari sekolah tuh, kalau x merasa juga aku apa yang adik-adik tuh rasa. dapat dorm seram? menangis tak berlagu aku. 


Cakap pasal masuk asrama nih, dulu aku pun pernah masuk asrama. 5 tahun aku duduk asrama. Dari 2004-2008. Waktu form 1, aku masi dapat jumpa pelajar SMATS generasi pertama. Kedua, kompom la jumpa, dan jg ke-tiga, empat dan seterusnya. sampai aku keluar dari situ. Ohh kiranya kami generasi bertuah la ni kan? kehkeh. #lupadiri.


Dan ada satu kemestian aku, asal masuk asrama ja, masuk jak malam pertama. Eh bukan malam pertama apa, otak tolong jangan biru. Aku mesti x dapat tidur. Malam ke-2 insyaAllah boleh da tuh. Mungkin segela rohani ngan jasmani aku tuh, ndak dapat menyesuaikan dan mengaplikasikan diri dalam persekitaran baru. Maklumlah, berbulan-bulan di rumah. Setiap awal tahun aku macam tuh. Tidak tertidur hinggalah azan Subuh kampung Lantigi sayup-sayup kedengaran di telinga.








Dan tadi, aku pi sekolah lama aku ! yeahheheh. Aku hantar adik aku mendaftar, tapi jam 1.30pm kena ambik dia balik. Dia balik pagi esok. Dia datang just mo mendaftar, hantar beg, booking katil n locker = just like our style dulu-dulu abang. Ini mesti ilham dari kakak-kakak dia nih. ahhaha =D tapi kami advanced sikit, sehari/dua hari lebih awal, datang sudah mahu pok katil n locker. #rajin kami pergi asrama awal =..=


Sini tempat aku lepak-lepak kejap, sebelum aku balik. lama x menjejakkan kaki ke taman ni. berapa tahun sudah aa? Aku lupa pulak apa nama Taman ni. =..=

#waiting-lambatnya kau

#si abang. cehh, jadi senior suda.
bangga la tu. dulu time aku senior sana,
ko kecik-kecik jak. sekarang tinggi kau melampaui aku =p


#teka teki teka teku
mana 1 kelas ku dulu?

# manusia datang dan pergi, tetapi memori akan kekal di hati.
#memori tinggal asrama sangat manissss rasanya. yang pahit pun bila di ingat akan manis juga. 

kbai.



10 orang komen sini:

Woofer Storm said...

rindu dgn smts..serius..antara pengalaman dari tadika,seklh rendah,menengah sampao kolej..aku rasa sklh mngah terbaik..

#aku rindu nak cubit kau,,opss gila ka apa ni??

#kelas kau time form brapa??adehh susah ni geng nak jawap..ehhe

khairul said...

betul tu ..kenangan lalu x dpt d beli dgn wang ringgit

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

teringat malam pertama masa duk asrama

dengar suara budak kecik nyanyi lagu twinkle2.. huhu =.='

serma sejuk masa tue..

Kira Kekuri said...

@khairul sangat berharga =D

Woofer Storm said...

lain mcm ja ko ni,marah aku la tu kan??emmmm maaf..

Kira Kekuri said...

@Woofer Storm sama, skolah menengah mmg terbaik la d hati aku.sana aku mengenal kehidupan, aiseh ayat. haha
#cubit? mmg gila. xda pgngalaman da kata rindu. -..-
#semua form bosss. hahah.

Kira Kekuri said...

@C.M.A @ CikMoonAdnan euuuu seram, saya pon pernah gak dengar orang nyanyi2. =..= sama oh kita. uhuk3

Kira Kekuri said...

@Woofer Stormhehe, aku mmg lain mcm bos..hhehe marah? atas sebab? hahah, manada. perasaan ko jak tuh. ^..^ ehehe #malar 'ehehe'#

aziela said...

kelas kau tingkat paling atas sekali sebelah lorong dan tangga...hikhik..
rindu time sekola menengah...
paling budu la bah kau igt ka kita jadi tukang kasi hidup kipas 1 paras kelas tu...haha

Kira Kekuri said...

@aziela yeah betul. tuh time form 3. ehe. ajie, mcm ni? aku lupa sda kejadian tuh. aku ada penyakit pelupa ka ar? mcm korea yg a moment 2 remember tuh. wuwuwuwuwuw. =(