Klik ok? TQ so much !

Friday, July 26, 2013

Kesesatan dan Kaison



 بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamuaalaikum ! Selamat Menyambut Bulan Ramadhan kepada semua yang terbaca ini ! Yehaaa XD

Oh ohhh, aku tahu aku baru muncul. Saja tulis tulis. Mood aku untuk menulis tengah membara ni. Hahh nampak ndak ? Kalau tidak, ok aku faham. *angguk-angguk*

Macam hantu kak limah yang muncul tiba tiba tuh, hahh. Macam aku lah tu. Tiba-tiba muncul setelah beberapa bulan menghilang. Ohh i mean, hilang dari belog. *malas menulis lettew, ngaku ja lah woii*  lepas aku tengok entry aku yang paling lama lah sebelum yang ini, hahh ! Bulan dua yang lalu tuh ! *terbeliak terkejut sendiri* deeiii. 

Tadi aku da awal bangun da. *awal lah sangat* siap siap pergi ibu kota. Kasi kawan my makcik. Actually lebih kepada jadi dreber dia sebenarnya. Penat kah jadi dreber Kira ? Penat ? Heii mana ada aku penat memandu awal pagi pergi KK balik petang pulak tuh. Mana ada jammed tuh KK. Siok bah memandu waktu 'highlight' tuh. Siok bah. siokkkk. Mana ada sakit kaki ku baa. Mana ada. hehh

ok cut the crap. Lets get to the main point. Shall we ? Lepas hantar makcik aku ke Palace Hotel yang macam istana di KK tuh. Aku pun raun raun lah KK tuh. Harapan aku mahu masuk p bandaraya. Sekali yang best tuh aku tersesat sampai entah mana, mau pergi Bukit Padang aku ! Kau hado ? Inilah yang di katakan menyimpang seinci sesat seribu batu ? (hantam) Rileks, cool, walau sesen pun kredit hp aku tiada. Luaran biar nampak tenang. Dalaman tuh biar tuhan dan aku sahajalah yang tahu kan. Nanti kalau aku menggila gelabah ndak tentu pasal dalam kereta tuh apa kata pemandu sebelah ? ehh ehh. Sukur lah aku jumpa jumpa jalan keluar. Ha ha ha ha ha. *ketawa kesiokan*

Then aku pergi Centre Point. Centre Point belum buka aku sudah tercongak sana. Nampak kah semangat waja aku pergi CP tu ? *maka tiada hala tuju bah* . Kedai belum buka aku datang sudah. Lain kali aku lah buka tuh CP, lepas sahur datang lah aku terus pergi CP tuh. *over* 

Jalan punya jalan, di sebabkan tiada hala tuju, aku stay santai santai ground floor sana hampir 1 jam. Kalau bilang OM di Epen ka Cupen toh tu, "santai aja". Hahh gitulah aku. Then jalan jalan lagi sampai tingkat 3. Sampai lah tiba-tiba termasuk satu kedai ni. *konon lah tiba-tiba* KAISON ! MY FAVORITE KEDAI. ehhh. Masuk kedai ni memang ndak boleh blah. Kalau boleh kau camping camping jak sana. Sebab memang lama sampai ndak ingat masa kalau raun raun KAISON ni. Padahal yang lebih tuh cuci mata jak, tengok tengok benda yang comel lote gitu. Yang antique gitu. Waaaaauu. Hah jom cuci mata kejap. *seumpama gambar aku tangkap itu cantik betul* blerghhh,

    Hahh Centre Point. Sampaikan waktu aku gambar ni ada budak dua orang, junior UiTM kali kan. *trep kakak senior* "pelancong kali" dia kata sama aku. Sindir nampak?nevermind. yang penting kau dan aku bahagia. hahah



Why. Why. Why. Why sooooo fluffyyyyy. Why why why. Yang itik tuh yang ndak tahan nampak tu. Seakan mahu berguling jak di sana bila ternampak diorang. Ok fine

Adorable and soooo cute. Yang atas tuh tempat simpan makanan. Yang bawah ni tempat gulung² wayar yang berkaitan. Rambut kau ? Ahaaa, rambut kau pun boleh, cuma rambut yang jenis tangsi lah tapi. 

"jalan kegembiraan saya"
blur. Ahhh, ada orang kata blurr itu seni. Anggap jak la cantik gambar aku tangkap ni. blergh

Ini pun sangat comel okey ! Aku ada dua biji yang bikin cop cop ni.  Apa pulak kita panggil ? STAMP ! Kawaiii sungguh satu ! Yang bawah ni, calculator ! kawaiii sungguh dua !

 Aku suka benda yang bermotipkan kayu. I have four of this at home. And all of them come from Kaison. Setia bersamamu Kaison. Wahahah. 

Hahhh nih lagi yang terpaksa tahan tengok ni. Bermotipkan peta peta, bunga bunga. aaaaa Vintage gitu.  Hati terasa seperti di sorga. Sorga buatan sendiri jak la. Apalah sorga sangat, maka aku cuci mata jak pun ? 

ohhh and at the end, I end up buying this thing ! A box. Lagi panjang dari yang aku punya box dekat Jements.
Aku suka. Boleh simpan barang-barang kan. Ianya di perbuat daripada kulit sapi Newzealand entah kain jenis apa. Maaflah kurang arif bab bab ni. ^____^ yeehaa 


That's for today. Ndak menarik pun cerita, tapi saja share cerita. Belog memang medium untuk share cerita pun. Ngehehe. Lepas tuh aku end up melepak di Lobby Hotel solo-solo lepas habis urusan yang tiada-tiada tuh di CP. Main game candy crush yang-tidak-pandai-lah-move-up-pergi-next-level-tuh dan Minion Rush yang-tidak-pandai-lah-sampai-sampai-target-score-aku-tuh. 

# Lagu - Kita by Forteen di nobatkan sebagai lagu yang sesuai dengan aku semester ni. Yeah. (yeah gaya Saburah)
#Selamat berpuasa semua. ^___^ 
# aku mahu sangat pergi Zoo, tengok buaya jak. *apa kaitan*
# tidak dapat jumpa Eza yang di KK tuh, sebab dia ada kelas ! huhuhu








5 orang komen sini:

Anne Nurain said...

best ny tuh kan drive d kk time2 sibuk ni? dduk dalam kereta trus, cari parking pun susah.. hehe..

sama kita, kalau masuk kaison mo b'jam2 d dalam.. kalau byk duit suda d borong tu suma yg kiut2 dalam kaison tu..

btw, cntik gmbar pokok kelapa tu.. hihi..

Nurul Izzati Yueija said...

COMEL~ hehehee~ :)

Woofer Storm said...

blur itu bokeh..pasti dianggap seni oleh orang yang kreatif.. +.+

tenku butang said...

Selamat Hari Raya, maaf zahir batin.. heee..

hai.. salam kenal,

done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

bangibookseller said...

Visit our blog for as extensive collection of english novels.. Shopaholics, cecelia ahern, harry potter, john grisham, children's books, etc...

http://bangibookseller.blogspot.com/