Klik ok? TQ so much !

Friday, February 8, 2013

Girls-night-out


Bismillah.

Assalamualaikum semua.

Sekarang telah masuk pun bulan baru, bulan Febuari. 


Hari tuh 20hb Januari aku sempat ke Shah Alam sebelum balik ke kampung halaman. Tempat cousins aku si Ani & her husband dan si Anna the babysitter. Aku bukan pergi sorang-sorang ok. Gila kau? Nanti aku sesat di negeri orang, aku bukan orang sini. Aku dengan my dear sister si Kecik yang jalan pergi sana. Padahal naik KTM jak pun pergi KTM Shah Alam, then my cousin ambil. Hi hi hi.   *yaiiii terhibur nampak?*


Then malam tuh kami ber 3 jalan g I-City (aku, Kecik dan Anna). Cousin aku si Ani tidak ikut. Dia tinggal di rumah. Jadinya ? Jadinya aku yang kena suruh pandu, sebab aku jak antara kami ber 3 tuh ada lesen. Mau tak mau, kenalah pergi. Sebelum jam 9 malam kami da bertolak dari rumah Ani. Aku lupa lah area sana tuh Syeksyen berapa. * pelupa * . Dekat jak I-City tuh dengan rumah dia. Si Ani siap bagi peta lagi. HAHAH.



Peta Ani bagi. Yang bulat bulat 3 biji tuh traffic light. Dekat ja I-City tuu. dang!


Aku pun pandu lah kereta keluar dari perumahan cousin aku dengan penuh rasa confident di jiwa. Sebab ada peta dan si pembaca peta yang duduk sebelah aku ( Anna ). Adik aku si Kecik pula? Dia risau dan tidak confident. Yang tidak confident ke belakaaanggggg please! :p . Eh tapi memang hari tuh adik aku duduk belakang pun. Sempat lagi isi minyak dekat Petronas. Sebab minyak kereta Ani da berkelip-kelip simbol dia aku nampak. 




Jangan tengok muka. Aku pun x tahu muka apa aku tengah buat tuh ? Baca dialog jak.
He he




Then aku pun yang dengan fully confident tuh pun pandu. Sekali pandu punya pandu, korang mau tahu apa jadi dengan kitaorang? SESAT!! Alangkah itu? Sesat sampai terjumpa highway dan juga Tol, padahal dalam peta Ani beri manada sebiji Tol dan highway punnn. Ok jangan salahkan si pemandu. Salahkan di pembaca peta ok ? :p  Adik aku si Kecik di belakang da risau. Bising pula dia di belakang tuh. Har har. 
Then kitaorang call Ani. Dia suruh turn back. Tapi kami tidak turn back pun. Jalan terus dengan penuh keredhooan dan kepasgrahhan hingga terjumpa sebiji Tol. *ikut kepala sendiri* kepala tohir. Nasib tol seringgit. Kalau beringgit-ringgit tadi? *pengsan* 

Sampai mau bayar tol tuh, sempat tanya orang yang tanya tuh. 



"Kak, macamana nak gi I-City ?"


"Jalan terus, kiri, kiri", katanya pada kami. WOW  ∑(O_O;). Sangat RINGKAS dan PADAT bukan? Terus kami buat-buat faham then jalan terus. Ikut kepala tohir lagi untuk kali ke-2. Jangan Pandang Belakang.

Akhirnya, wallahhhh! Jumpa pun kami I-City. Wa ha ha ha. * sila beri tepukan sikit *. Parking. Then jalan-jalan dari satu pokok ke satu pokok lagi. Cousin aku, dari perut x berisi ke perut berisi, adik aku dari pakai spek ke tidak pakai spek. *tiba-tiba* . Jom layan sedikit gambar ? cekiittdauut



















Then kami jalan punya jalan, hingga jumpa tempat karaoke. RM3 untuk 1 buah lagu. Alangkah itu ?? Padahal pilihan lagu sikit banget. Tapi pergi hantam juga nyanyi dengan si Anna 4 lagu. Adik aku duduk melihat jak. Anna nyanyi lagu Tak Seindah Biasa dan Berpisah Jua. Then kami duet Senja Nan Merah dan Biarlah Rahsia. Aku jadi Awie malam tuh, cousin aku Ziana Zain. kah kah kahh. 









Memula kitaorang jak sana nyanyi-nyanyi, then orang datang. Habis kami nyanyi, orang tepuk-tepuk tangan. XD Adik aku la paling kesiokan, sampai aku pun tidak dapat described tahap kesiokan dia sampai langit keberapa lepas kami karok tuh. kah kah.  langit ke 8 mungkin ?  
Lepas tuh, kami decide untuk pulang. Jam 1 lebih da tuhh. Ohh maii. Berjalan tidak ingat jam. Maka, di sana-sana juga kami jalan-jalan. ( ̄□ ̄;). 




And again, KAMI SESAT WAKTU PULANG. Ha ha ha!

Maksud entah kemana kami malam tuh. Dari jalan yang besar, ke jalan kampung yang kecik tuhh? Alangkah itu? Naya kami kala termasuk alam bunian. *tiba-tiba* . Lepas tuh, calm down. Pusing balik, then alhamdulillah akhirnya kami ikut juga jalan yang di peta pemberian Ani tuh. Time pergi tidak pula ikut peta kan ? Time pulang baru lah. Lucu.



#next time pergi lagi. ada 1 tempat dalam I city tuh kami tiada pergi. cissss.

#merantau tempat orang. Best.

11 orang komen sini:

Kisah. Suka. Duka said...

haha. siap ada peta manual lg kan..
part karoke paling best. hehee

Limin said...

punya siok tu tempat..... saya pun maw pigi la...

Amanda Sasha said...

itu plak tempat karok terbuka kau ceta tu.haha aiseh retis bha dia kena tepuk2. wewittttt

نورعيم said...

sy tak sempat pn pi ict masa konvo hari tu. huhu.

Cikgu Fikri said...

wow!!!!!! fiq dh lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sgt x g ctu..masa g dulu, xbyk sgt benda dlm tu..huhu..

btw, novel tu best kan? tp btol tu..pelakon dia mmg beyond our expactation!!!! huhu :)

Anne Nurain said...

best ny.. aku lum smpi sna lg.. susa jgk lau kmpus jauh ni.. hehehe..

Ahsfantasy Ryu said...

Caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannntik :)
Kita belum pernah ke sana lagi. Huhu..

maitimie said...

hye kira.hyeeee!! hee
salam ziarah :D

thenazurah said...

kak kechik pakai spek? comella kamu 2 siblings kak :)

dian.dyan said...

kira ku cinta..
rindu aku ke tak ni? hahahaaa
gilerrr lama nda berblogging.
hahahaa
wehhh!
header aku apa cer?
hahahahaa


separuh mati aku nak edit templete..
tp nda berjaya huhuuu
nak buat background blog tp nda berjaya..
benci betol bila da upgrad baru ni..

nong yay said...

di seksyen 7 plak kamu kira..ba bulih la kita jumpa ramai² sama dorang ju...