Klik ok? TQ so much !

Thursday, November 8, 2012

Kembali Bernafas


Bismillah. 

"kembali bernafas" haha itu tajuk aku bagi untuk blog aku yang sudah lama 'sesak nafas' ni. 
Dari dulu fikiran aku mahu update entry, tapi ada sahaja benda yang mengekang aku. Padahal hari-hari pun aku online (?) perghhh

Sekarang, masuklah 2 bulan lebih aku duduk dekat negeri orang. Berjauhan dari keluarga serta kawan-kawan.. Bapa mama kata tidak apa berjauhan, call dan sms kan boleh? Owhh yea bapa aku betul, telefon dan internet sangat berguna sekarang. 

#koleksi lama#
It is not Facebook who connect us, it's the Internet! LOL


Minggu lalu jak aku balik Sabah. Balik kampung. Cuti Raya Haji lah katakan. 

"cuti seminggu pun maw blik Sabah ka?.."  -bak kata Rosley di Facebook. Iya bahh. Mesti balik. (∩_∩)

Tapi tahun ni aku beraya haji dekat Kuala Lumpur, together gether dengan my bestiest, Amanda dengan Mak Usu dan Intan. Lokasi? Palaza Rah. Lahhh apartment yang depan Hospital KL tuh. kihkihh (ノ*゜▽゜*)  terus terang, ini pestime aku stay rumah selain rumah aku di kampung.  pergi KL naik KTM, ahhhh itu pun first time juga aku naik kereta api. Di Sabah ada juga kereta api, tapi hari tuh kan terbakar 1? haha :p

Kelmarinnya sempat jalan-jalan juga dengan adik aku Kecik, next time lah aku tidur dengan kau dekat UM tuh ya? Aku pun mahu rasa tidur dekat asrama orang secara 'illegal' :p

Waktu raya haji tuh, patut aku balik petang. Flight jam 5.30pm kalau tidak silap. Sekali flight aku bukan lagi DELAY, CANCEL terus penerbangan ke Kota Kinabalu! Sebab ada masalah dengan lampu-lampu neon dekat Airportnya tuh. Punya sedihhhhh aku, aku ingat sempat lah beraya haji dekat rumah kan, sekali esoknya juga aku balik. Malam tuh stay rumah pakcik dekat Dengkil.   -Jutaan terima kasih kepada, bapa, Amanda dan pakcik Awang. 
ヾ(´▽`;)ゝ tanpa kamu entah di mana aku stay hari tuh.

Stay rumah sendiri sangat best. Sampai feeling-feeling aku ndak mahu balik semenanjung balik. Adakah patuttt.  Nanti mungkin akan balik kampung tahun depan. Bulan 2 kali? Jadi kawan-kawanku Ajie, Tika, Edut tetapkan tarikh pertemuan dong. 

Hari tuh balik Segamat pun pakai KTM.  1 sahaja kekurangan KTM nih bagi aku, tandasnya tiada. =..= cuba faham perasaan aku yang dari Kl Sentral ke Segamat tuh? =..=


okay, aku rasa cukup aku berkisah-kisah di sini untuk kali ini. Daaa, selamat tinggal ! 
Jumpa di lain entry dan di wordpress kalau ada yang sudi? lol

#Esok ada test, tapi aku macam lugai-lugai. Doakan aku dapat jawab ya C:




4 orang komen sini:

ejulz said...

sama la kita beraya jauh.. :(

Anne Nurain said...

wow cancel lg tu.. ko naik flight apa?

lama ku tunggu ko update.. hehehe..

ELFarahin said...

Tagged! ^^
http://www.jajasutera.com/2012/10/giveaway-love-collection-by-jaja-sutera.html

Noraim said...

busy betul la org segamat ni. update blog pn jarang2 dah. hihi :p