Klik ok? TQ so much !

Saturday, October 6, 2012

Terbangun dan Gelap !




Bismillah dan assalamualaikum


Pernah kau terbangun pagi-pagi and then kau tidak boleh lelapkan mata selepas itu? Kau try sehabis mungkin, mata tak boleh lelap juga ! Ahaa! aku salah seorang yang termasuk dalam kategori ini.

# inilah kegelapan malam pada pandangan Night Vision dari katil aku.
hehhhh *mengeluh*


2 malam yang lalu, aku terbangun waktu pagi-pagi jam 4. Selepas tuh aku try tutup mata, mata aku yang panda bear nih tidak boleh lelap pulak. Try-try punya try, langsung tidak dapat lelap. Mata apalah aku nih kan? Kena pulak waktu tuh dorm kau tutup lampu. Gelap semacam. Huarghhhhh hingga matahari memunculkan diri aku tidak tidur.

"Jam 4 pun kau penakut. Euuu penakut"

Aku perempuan, dan aku tidak suka kegelapan. Tapi tidak semua perempuan macam aku. Lelaki pun mungkin ada yang macam aku, dalam bab nih. Tapi siapa? Aku pun belum jumpa. Bukan takut, tidak suka eh. Ayat cover lineTapi yang aku malas, waktu gelap macam-macam boleh berlaku.

Pijak benda tajam.
Nampak sesuatu.
Terdengar orang kentut.
Kena kacau.

Bab kena 'kacau' aku paling malas. Arghhh aku tidak suka akan kegelapan! kalau kacau sikit-sikit, tidak boleh juga, apatah lagi kalau ditambah dengan ketawa-ketawa lagiiiii tidak boleh! 

#kesimpulan yang terang lagi bersuluh.




8 orang komen sini:

Anne Nurain said...

'terdengar orang kentut' hahaha..
kalau tidur aku suka gelap2 tapi selain dr itu aku ndak suka.. mcm2 d pkir lau gelap.. hahaha..

Kisah. Suka. Duka said...

aku kadang suka, kadang nda, haha.. kalau tenampk hntu tu yg payah.

Kisah. Suka. Duka said...

aku kadang suka, kadang nda, haha.. kalau tenampk hntu tu yg payah.

Kisah. Suka. Duka said...

aku kadang suka, kadang nda, haha.. kalau tenampk hntu tu yg payah.

Noraim said...

tak suka situasi mcm ni. dah mcm burung hantu pn ade.

Iffah Afeefah said...

tapi tdo haruslah bergelap heee

Novelgurl said...

Hihi.Sian akk.Sy plak ikut keadaan.Kkdg x suke gelap kkdg x suke cahaya.

SimplySeoul said...

You're a sabahan blogger? me too. glad to meet u here.

sy jenis xtakut gelap, cuma bila dh start tepikir benda seram terus takut. then xble tidur.